CEWE Fotolab

UNESCO ROAD TRIP 5. zastávka – LEDNICE, VALTICE

Náš poznávací výlet za krásami Česka stále pokračuje. Z Třebíče jsme ujeli dalších 122 km až do Lednicko-valtického areálu. Po hodině a půl, spoustě gumových medvídků a pár nezdravých svačin jsme dorazili až před Státní zámek Lednice.

I když ze slova lednice trochu zamrazí, bylo tam opravdu krásně. Je pravda, že jsme dorazili později, než jsme plánovali, takže jsme si vyslechli pár sarkastických poznámek, že v tomhle se opravdu nedá fotit 😀 Ale i tak jsme se tam cítili jako carevny našeho krále Roba IV. …

Fotoaparát: Canon EOS 5D Mark III, Objektiv: Sigma 14mm f/1.8 DG HSM ART

Novogotický zámek Lednice se nachází v krásném Jihomoravském kraji v okolí Mikulova, takže výlet do těchto krajin ocenění kde jaký milovník dobrého vína. A toho tu mají dost pro každého.

Na Seznam světového kulturního dědictví UNESCO byl Lednicko-valtický areál zapsán v roce 1996

Lednicko-valtický areál je i spolu se svými rozlehlými zahradami a rybníky brán jako jeden z nejkrásnějších pokladů světového kulturního dědictví. Současnou podobu dala zámku novogotická přestavba ve stylu tudorské gotiky z let 1846 – 1858, jejímž autorem byl Jiří Wingelmüller. Část barokního zdiva sice zůstala zachována, ale nový vzhled fasády byl doplněn o řadu přístaveb a nových prvků, jako jsou cimbuří, balkóny, arkýře, komíny a věžičky.

Fotoaparát: Canon EOS 5D Mark III, Objektiv: Sigma 135mm f/1.8 DG HSM ART

Zámek Lednice by měl vidět opravdu každý, má své kouzlo. My tu určitě nebyli naposledy. Příště bychom chtěli stihnout i krásnou zahradu za denního světla a prohlídky zámku, které jsou do 17 hodin, pak už zámek patří asi jen strašidlům 🙂 Ale na druhou stranu jsme na parkovišti nemuseli zdlouhavě hledat poslední volné místo a nikdo nám nekazil krásné noční záběry…

Když se dostanete k zámku dřív než my, nezapomeňte se vyfotit a přihlásit fotku do soutěže 📷 ….čas máte do konce září

Fotoaparát: Canon EOS 5D Mark III, Objektiv: Sigma 14mm f/1.8 DG HSM ART

A protože tma je čím dál větší a my se jí bojíme, tak se musíme rozloučit. Jdeme si dát něco dobrého, abychom měli dost síly na další výpravu. V další epizodě se můžete těšit na krásnou a zároveň nejslavnější brněnskou vilu Tugendhat.

Tak dobrouuuuuuu 🙂

Fotoaparát: Canon EOS 5D Mark III, Objektiv: Sigma 14mm f/1.8 DG HSM ART

Lucie Holubičková

Přidat komentář