CEWE Fotolab

Jak oživit své staré fotografie a videa

Vzpomínáte na krabice od bot plné starých fotografií? Nebo na negativy a 8mm filmy? A co takhle kazety z kamery nebo klasická VHS? Kdo by si nevzpomněl. My vám teď ukážeme, jak můžete takové fotky a videa znovu prohlížet.

Na vaše vzácné fotografie a videa z minulosti (někdy i 80 let staré) se už nemusí jen prášit ve skříni. Po digitalizaci v naší fotolaboratoři je budete moct umístit například na své webové stránky, sociální sítě, ale také je můžete nechat vytisknout, nebo z nich sestavit krásnou knihu či fotoobraz. Vaše fotografie a videa tak znovu ožijí a budete si je moci kdykoli prohlédnout.

Jak na to?

Retro: fotoaparáty, staré tištěné fotografie, negativy - vše je možné digitalizovat.

1. Negativy a diapozitivy

Chtěli byste zjistit, co se ukrývá uvnitř starých negativů, ale nevíte, jak si obraz na nich prohlédnout a už vůbec nestojíte o to, aby se poničily? U nás jsou v dobrých rukou. Stačí, abyste nám své negativy a diapozitivy přivezli na jakoukoli prodejnu CEWE Fotolab.

Nejčastější témata – negativy a diapozitivy v sobě převážně ukrývají rodinné záznamy velmi často zděděné od předků, snímky z dávných rodinných dovolených a historické záznamy českých měst a vesnic.

Jak o ně pečujeme – operátoři v naší fotolaboratoři nejprve vaše záznamy očistí. Po naskenování pak barevně upraví a na základě požadavku od zákazníků rozdělí do složek. Samozřejmostí při skenování je ta nejšetrnější péče a opatrné zacházení.

Nejmodernější technologie – negativy a diapozitivy operátoři skenují na kvalitním skeneru s vysokým rozlišením. Na něm dokáží naskenovat předlohy ve velikosti od micro až po A4 plochého negativu.

Jaký dostanete výstup – máte na výběr, buď obsah negativu či diapozitivu vytiskneme jako klasickou fotografii, nebo vám jej uložíme a předáme na CD. Samozřejmostí je vrácení původního negativu či diapozitivu.

Tištěné fotografie je možné digitalizovat pomocí skenu.

2. Tištěné fotografie

Ať už máte archív starých černobílých snímků, nebo barevné fotografie z posledních let, díky moderním technologiím naší fotolaboratoře si dokážeme poradit téměř s čímkoli. Jsou vaše fotografie v rozích ohnuté nebo přeložené napůl? Ani to není problém. Těšíme se na vás na jakékoli prodejně CEWE Fotolab.

Nejčastější témata – rodinné fotografie (svatby, narozeniny, plesy, promoce, dovolené atd.)

Jak o ně pečujeme – operátoři fotografie nejprve otřou od prachu a po naskenování je barevně upraví dle potřeby. Poté na vyžádání zákazníka mohou rozdělit do složek. Nakonec je archivují na CD.

Nejmodernější technologie – fotografie jsou naskenovány na vysoce vyspělý skener, který umí nasnímat fotografie ve formátu od velikosti pasové fotografie 3,5 x 4,5 cm až do 20 x 30 cm.

Jaký dostanete výstup
– vaše naskenované snímky budou zdigitalizovány na CD. To vám poté pošleme i s původními tištěnými fotografiemi.

VHS videokazety do digitální podoby, žádný problém.
Mohlo by vás zajímat…

V naší fotolaboratoři umíme také zdigitalizovat videokazety z kamery ve formátu VHSC, MiniDVD, Hi8, ale i klasické VHS kazety s videi a filmy. Po domluvě na prodejně nebo sběrně FOTOLAB můžeme zdigitalizovat pouze část videa – například pokud je část záznamu poškozená. Vše převádíme a ukládáme na DVD.

Problém není ani tehdy, pakliže máte doma 8mm film (S8, N8) – naši pečliví operátoři jej zkontrolují a postupně provedou celý proces digitalizace. Zákazníkovi pak zasíláme jeho původní cenný 8mm film a jeho záznam na DVD.

Co poté s fotografiemi a videi? Webové stránky, sociální sítě, tištěná kniha

Možností, co můžete se svými vzkříšenými fotografiemi udělat, je mnoho. Největší radost ale nejspíš přinese už jen samotný fakt, že si můžete prohlédnout dávno zapomenuté vzpomínky a zážitky, které jste prožili vy, vaši rodiče, prarodiče nebo přátelé.

Fotografie na webové stránky a sociální sítě – je pochopitelné, že vaše znovuzrozené fotografie budete chtít sdílet se světem. Je jen na vás, jestli zdigitalizované fotografie, které od nás dostanete na CD v odpovídajícím formátu, umístíte na svůj osobní web, Facebook, Instagram či další sociální sítě.

Videa na Youtube – možnosti dnešní doby jsou úžasné, tak proč jich nevyužít? Video, které bylo „zakonzervováno“ na kazetě nebo filmu můžete po zdigitalizování v naší fotolaboratoři dále sdílet. Video si uložíte z DVD do svého počítače a poté jej můžete nahrát například na Youtube a odkaz ke zhlédnutí sdílet se svými přáteli a rodinou kdekoli po světě.

Kniha s fotografiemi i videi – pokud jste milovníci klasických tištěných knížek a rádi byste našli formu archivace, u které nebudete nuceni používat další zařízení (například přehrávač, počítač atp.), tak je CEWE FOTOKNIHA ideální volbou, kam své historické fotografie vložíte. K nim můžete připsat texty. Vaše kniha pak bude opravdovou kronikou. Potěší i možnost volby formátu knihy, a dokonce i typu papíru. Vše máte ve svých rukou.

fotokniha

Nevíte si s něčím rady? Zavolejte nám na zákaznické centrum – telefonní číslo: 272 071 200

komentářů