CEWE Fotolab
Jak fotit děti

5 tipů, jak fotit děti

Co vám udělá větší radost, než když si prohlédnete fotografie svého dítěte, které jste si sami nafotili? My vám teď poradíme pár tipů, díky kterým budete na focení ještě připravenější.

1. Jděte fotit, až bude dítě spokojené

Focení dětí

Základním předpokladem úspěchu u focení dětí je počkat si na chvíli, kdy je dítě nakrmené, přebalené, odpočaté a připravené dovádět. Zkrátka spokojené dítě s vámi bude spolupracovat mnohem lépe a jeho výraz na fotkách bude důkazem!

Jak fotit psyČtěte také: Jak na krásné fotky psů

2. Využijte nejlepší světlo dne

Focení dětí nebo celé rodiny

Pokud zrovna nemáte vlastní ateliér se světly, tak je pro vás naprosto zásadní přirozené světlo. Navíc když je venku krásně, tak toho využijte. Kdy je nejlepší světlo dne? Při zlatých hodinách – první hodinu po svítání a hodinu až dvě před západem slunce. Ať už budete fotit jen dítě, nebo celou rodinu – s tímhle světlem můžete snadno a efektně zachytit aktuální náladu.

3. Soustřeďte se na detaily

Jak fotit děti

Prsty na rukou i nohou, chodidla, faldíky, oči, rty. Zachyťte nejkrásnější části těla vašeho dítěte. S postupem času se bude měnit a z roztomilého miminka se stane mladý dospělý. Udělejte si památku raději co nejdřív – děti rostou někdy až moc rychle, nemyslíte?

4. Domácí focení
Focení dětí

Každé dítě se déle aklimatizuje na nové prostředí – doma je zkrátka doma. Využijte toho, že se „ve svém“ cítí v bezpečí a uvolněně a foťte svou ratolest spontánně na mobil či fotoaparát kdykoli bude mít hezký výraz, který si budete chtít znovu připomenout. Navíc doma je ideální prostředí na blbnutí, které děti tak milují. Zachyťte jejich smích. Hlídejte si jen, abyste nefotili s protisvětlem. Některé snímky z prostředí domova je také ideální převést do černo-bílé. Částečně tím schováte například barevné hračky, které na fotografii mohou působit rušivě.

Selfie na chytrý telefonČtěte také: 10 tipů, jak na krásné fotky z telefonu

5. Výška, váha a věk každý měsíc
Jak na focení děti - FOTOLAB

Dokumentujte, jak vaše dítě roste. Foťte svého potomka vždy v jeden konkrétní den měsíce a na fotografii poté dopište rukou nebo v aplikaci (například Milestones nebo Baby Story Camera) jeho výšku, váhu a věk. Za rok vám tak vznikne 12 fotografií, na kterých můžete sledovat vývoj dítěte.

Jak dál naložit s fotografiemi? Koukněte na přehled fotografických produktů

TIP: Hrajte si s hloubkou ostrosti

Jak fotit děti

Dodejte svým fotografiím něco navíc – nastavte si na fotoaparátu nízké clonové číslo (hloubku ostrosti ovlivňuje také ohnisková vzdálenost a vzdálenost od foceného objektu). Tím docílíte toho, že bude například vaše dítě na fotografie ostré, zatímco zbytek snímku bude rozmazaný. Vytvoříte tzv. nízkou hloubku ostrosti.

Přidat komentář