CEWE Fotolab

Fotokurzy 2018 – Jak na focení psů

Přijďte se naučit postupy a triky, díky kterým budete moci pořizovat krásné fotografie svých psích miláčků, ale klidně i jiných zvířat. Kurzy vedené zkušeným fotografem Ondrou Uhlířem pořádáme v několika termínech od dubna do října.

Jak fotit psyCo se naučíte

  • Základy fotografie s přirozeným světlem
  • Nastavení fotoaparátu dle záměru a jak pracovat s hloubkou ostrosti?
  • Kompozice – probereme základy kompozice a rušivých elementů
  • Proč a jak používat kompenzaci expozice
  • Přizpůsobit se změnám počasí a jak vybrat to správné místo?
  • Konzultace

Lektor – Ondra UhlířOndřej uhlíř focení psů

Jsem fotograf přírody, hlavně tedy psů. Jsem také pořadatel kurzů a workshopů zaměřených na fotografování psů a úpravy fotografií v programu Adobe Lightroom. Mými kurzy prošlo již více než 500 účastníků a já jsem udělal vše pro to, aby byli všichni spokojení. Focení psů a psích sportů se věnuji od roku 2008. Jsem také pejskař a nejčastěji mě můžete potkat na dogfrisbee závodech s foťákem a pivem v ruce. Jsem pyšný majitel border kolie Juno a Nikonu 300/2,8. Miluju dobrou kávu, syrové maso a tupé vtípky. Kdyby to jen trochu šlo, tak pořád jen cestuji.


Fotokurz je velmi volný a probíhá v přátelské atmosféře. Fotíme vždy to, co si sami vymyslíte. Počet účastníků je nízký hlavně proto, aby na každého z vás měl lektor dostatek času a mohl se individuálně věnovat vašim potřebám. Většinou je kurz rozdělen na dvě části. První polovina, kdy se do toho dostáváme a řešíme zásadní problémy většinou technického rázu, poté volné povídání a nakonec opět blok fotografování, kdy už naopak více řešíme výslednou fotografii. Celý kurz trvá 4 hodiny.

Čtěte také: Fotograf Ondřej Uhlíř: Snažte se vyfotit pěknou fotku se psem, ne fotku pěkného psa

Fotokurz Jak fotit domácí mazlíčky

Během kurzu budeme řešit hlavně estetickou stránku fotografie, kdy je velmi důležité eliminovat rušivé prvky na snímku, dodržovat jistá kompoziční pravidla a samozřejmě udržet i technickou kvalitu snímku na co nejvyšší úrovni. Probereme základní fígle týkající se focení psů a samozřejmě vhodné nastavení fotoaparátu pro portrét s přirozeným světlem.

Pro koho je fotokurz určen

Pro každého, kdo se chce zlepšit ve focení psů, ale klidně i ostatních zvířat. Důležitá je vaše vlastní vůle zlepšit se a posunout se ve focení dál. I u fotografie platí ono vtipné “když se nechce, je to horší, než když se nemůže”.Jak hezky vyfotit psa

Co si na kurz přinést?

DSLR + světelný portrétní objektiv, ale vystačíme si i se setovým objektivem nebo systémovým kompaktem s výměnnými objektivy. Dále také vhodné outdoorové oblečení a obuv. Kurz bude probíhat venku. Doma můžete nechat stativ, blesk i svého pejska. Ve své výbavě nezapomeňte na vlastní paměťovou kartu.

V rámci fotokurzu bude možnost si přímo na místě zapůjčit portrétní objektivy Nikon a Canon.

Termín Lokalita Sraz Zakoupit
14. dubna 2018 Hradec Králové U parkoviště „OrlicePark“
Ukázat na mapě
6. května 2018 Plzeň U parkoviště u Borského parku
Ukázat na mapě
6. října 2018 České Budějovice Park Stromovka, u nádrže Bagr
Ukázat na mapě
7. října 2018 Liberec Lesopark Zámecký vrch, ul. U Tělocvičny 231 (Hasičárna)
Ukázat na mapě

Budu se na Vás těšit!
Ondra Uhlíř

 

komentářů