CEWE Fotolab
Renáta Czadernová a Adélka

Den otevřených dveří 2018: spousta fotografických atrakcí pro celou rodinu, soutěže a známé tváře

Den pro milovníky fotografie – přišlo 663 návštěvníků, 4 psi, 8 VIP osobností a bylo vyrobeno více jak 5 000 vytištěných vzpomínek! Děkujeme, že jste toho byli součástí.

Za krásného slunečného dne probíhal v sobotu 16. června Den otevřených dveří společnosti CEWE FOTOLAB. Den plný atrakcí
ze světa fotografie pro malé i velké účastníky. Na jedné ploše se
tak v tomto dni potkalo téměř 700 nadšenců fotografie.

Sama jsem se této akce účastnila poprvé a mé srdce upřímně zaplesalo nad tou širokou škálou všeho, co se fotografie týče,
pod jednou střechou. Vše jsem si v pohodě a v klidu během pár hodin mohla projít, popovídat si s odborníky předních světových hráčů v této oblasti a v neposlední řadě se i skvěle pobavit.

476 návštěvníků se podívalo pod pokličku

Bezesporu největším lákadlem byla prohlídka fotolaboratoře, kde se všechny oblíbené produkty CEWE vyrábí. Kdo by nechtěl nakouknout, jaké kroky jsou potřeba, než vypadne ze špičkového stroje HP Indigo a Wohlenberg hotová CEWE FOTOKNIHA, která je stále jedním z nejoblíbenějších produktů vůbec? Na samotnou prohlídku bylo třeba se dopředu zaregistrovat. Ve stanovený čas již čekal u vstupu odborník CEWE, který se skupinkou absolvoval celé výrobní kolečko. Celkem tak bylo na výrobní pouť odesláno 28 skupinek.

Začínalo se přes velkoformátový tisk obrazů, ruční rámování, tisk již zmiňovaných knih, fotografií, potisk textilu, oddělení digitalizace – přepis 8mm filmů, VHS, kinofilmů na DVD, CD nebo flashdisk, logistická část – příprava pro distribuci na jednotlivé výdejny nebo poštou přímo k zákazníkovi, výrobnu chemie, kde podzemní trubice vedou sloučeniny až k samotným strojům. Wow! To by člověk netušil, co za tím vším je. Je úžasné, vidět to na vlastní oči a moci si na vše sáhnout. Naprostá čistota a preciznost kontrolních mechanismů.

Zkrátka bylo to spoustu zajímavých informací, ke kterým se laik normálně nemá šanci dostat. Sama jsem byla během exkurze svědkem krásných reakcí jak od dětí, tak dospělých účastníků.
Paní Jana byla doslova fascinovaná. Obdivuje pracovníky, kteří tady přetvářejí naše vzpomínky na hmatatelné výrobky. Pracuje ve zcela jiném oboru a bylo pro ni velice zajímavé vidět samotný proces. Padalo zde také spoustu dotazů, třeba kolik je cena hodiny záznamu z VHS, jak probíhá přepis audio nosičů, jestli se dají trička potisknout oboustranně a jaká je současná odolnost tisku. A stále usměvaví pracovníci CEWE na otázky mile odpovídali. Pan Petr, který pracoval jako tiskař pro Ministerstvo vnitra byl překvapen rychlostí celého procesu. Devítiletou holčičku zase zajímalo, jaký ze všech těch strojů je ten nejdražší 🙂

Největší fotografické značky a jejich nejnovější technika k vyzkoušení

Účastníci z řad laiků ale i profesionálních fotografů si zde mohli vyzkoušet nejnovější fotoaparáty i celé řady objektivů
od největších značek na trhu
– Canon, Nikon, Fujifilm, Sony, Panasonic, Sigma. Někteří z nich měli pro své zákazníky připraveny fotokoutky.

Například Nikon měl zajímavou stage na téma Burning man, projektu jejich ambasadora Marka Musila, včetně masek
a rekvizit k zapůjčení pro celou rodinu.

Vyzpovídala jsem také zástupce společnosti Canon, který zmiňuje jako nejoblíbenější model pro začínající fotografy nadupaný Canon 200D. Vlajkovou lodí pro profesionály je 1D X a 5D Mark IV. Ale také kompakty nezahálí. Největší novinkou je v současnosti PowerShot G1 X Mark III se senzorem stejným jako zrcadlovky a přitom se vejde do kapsy. Fujifilm zde mimo jiné prezentoval i oblíbené Instaxy s přímým vyvoláváním fotografií, hýřícími všemi možnými barvami. Pro děti dokonce verze v podobě Mimoně:-)

Z řady skvělých objektivů Sigma Art bylo možné jakýkoli na místě ihned otestovat.

Zajímavé přednášky špičkových fotografů

Skvělým zážitkem byly také přednášky dvou špičkových fotografů.
Laura Kovanská – mladá fotografka, která se věnuje komerční
a fashion fotografii, jedna z nejpublikovanějších fotografek
v zahraničí a jejíž tvorba významně zasahuje do oblasti reklamy.

A Marek Musil, přední český módní a reklamní fotograf, který se
ve své volné tvorbě zaměřuje na fenomén amerického uměleckého festivalu Burning Man.

Bohatý program pro děti i dospělé

Jeden z Instaxů byl i výhrou v soutěži překonání překážek
na nafukovací wipe out dráze. Na dráze dováděli děti i s rodiči. Do finále se však dostal muž a dívka, kteří předvedli neskutečný výkon. V podobě několika málo vteřin a bez pádu se dostali na druhou stranu dráhy.

Nakonec zvítězila mladá dívka, která měla z výhry upřímnou radost.

Pokud by náhodou někoho přepadla únava z horkého počasí, které panovalo již od brzkého rána, zcela jistě ho probrala dech beroucí akrobatická show v podání taneční skupiny Fighters Cheerleadders.

Tato skupinka 8 tanečníků dokonce vyburcovala k akrobatickému výkonu i samotného předsedu představenstva Ing. Pavla Schreibera. Ten vše v pořádku přežil, a mohl tak přihlížet dalšímu dění na celé akci.

Hudební vložku zajistila folkrocková kapela z Prahy H.U.G.O.

Ti nejmenší měli o zábavu postaráno v balónkovém koutku, kde si za pomoci animátorek vyráběli balónková zvířátka.

Jakmile měli hotovo, mohli se vrhnout do víru velkého skákacího hradu, odkud je většinou rodiče nemohli dostat.

Ani hlad a žízeň nebyly překážkou, proč návštěvu na tomto skvělém dni předčasně ukončit. Návštěvníkům bylo k dispozici bohaté občerstvení, které si navíc díky šekové knížce mohli dopřát zcela zdarma.

Fotoprodukty CEWE a fotosoutěže

Na ploše měly samozřejmě své místo i nejoblíbenější CEWE fotoprodukty, jako jsou knihy, kalendáře, obrazy, kryty na mobil, trička, pohlednice a mnoho dalšího, co je možné potisknout vaší vlastní fotografií, a rychle tak vyřešit dárek pro své nejbližší.

V již 8. ročníku soutěže CEWE FOTOKNIHA roku můžete vyhrát toto parádní auto Peugeot 308. Finále je plánované na říjen letošního roku, takže na nic nečekejte, zvítězit může opravdu každý!

Desítky kiosků CEWE FOTO IHNED rozmístěných po celé ploše umožnily tisk 10 ks fotografií z mobilu pro každého zdarma. Celkem si tak návštěvníci odnesli více jak 5 000 fotek.

Zcela jistě zaujaly také velkoplošné fotografie z celosvětové soutěže CEWE PHOTO AWARD, jejíž třetí ročník před nedávnem odstartoval. V soutěži jsou ceny v hodnotě přes 250 000 EUR.
A zúčastnit se můžete i vy! Amatéři i profesionálové mohou přihlásit své zážitky v podobě fotografie do deseti různých kategorií, a sdílet je tak s celým světem.

Přijely se podívat i známé tváře

Celým zábavným dnem provázel vtipný a pohotový moderátor Petr Říbal z TV Nova, který za pomoci členů Fighters Cheerleaders předvedl i pěkný akrobatický kousek.

Návštěvníci zde mohli spatřit nadšeného fotografického amatéra aktů Hynka Čermáka, který se rozpovídal o tom, jak přesvědčit ženu právě k focení aktů. Moderátorku TV Nova Renátu Czadernovou s partnerem a malou dcerkou Adélkou, potetovaného zpěváka Václava Noid Bártu, ale i oblíbené herečky Terezu KostkovouPatricii Solaříkovou. Ti všichni mají k fotografii vztah a s CEWE FOTOLAB aktivně spolupracují.

Václav Noid Bárta

Renáta Czadernová

Je po čtvrté hodině odpolední, únava z horkého počasí doléhá nejen na ty nejmenší… náš den se pomalu chýlí ke konci.

Nezbývá, než všem 84 zaměstnancům CEWE FOTOLAB a 23 partnerům poděkovat za skvělý a nezapomenutelný zážitek, který pro vás připravili.

Uvidíme se opět za dva roky!

Na další novinky ze světa fotografie se můžete těšit už teď.
Dle slov pana Ing. Pavla Schreibera, pokud bude počasí přát, bude možnost i koupání v bazénu 🙂

Zúčastnili jste se akce? Zpětná vazba je pro nás důležitá, proto budeme rádi za vaše kladné reakce, podněty, ale i připomínky pro zlepšení.

Přidat komentář