CEWE Fotolab
Video v CEWE FOTOKNIZE

Jak na video v tištěné CEWE FOTOKNIZE?

Díky možnostem digitálních fotoaparátů a chytrých mobilních telefonů už nezaznamenáváme své zážitky jen na fotografie, ale často natáčíme také krátká videa. My se společně podíváme, jak videa vložit a přehrát přímo v CEWE FOTOKNIZE.

Když je paměť plná, uložíme videa z chytrého telefonu nebo kamery někde v počítači, a když je pak potřebujeme, zrovna je ne a ne najít. Tato videa se mohou stát součástí vaší CEWE FOTOKNIHY. Jak?

Snadno a rychle vložíte své nahrávky na libovolnou stránku ve své knize. Když se poté později vrátíte ke své CEWE FOTOKNIZE

můžete si svá videa přehrát díky jedinečnému QR-kódu kdykoli a kdekoli na svém chytrém telefonu nebo tabletu.

Video je samozřejmě i se zvukem.

Jak video do knihy vložíte?

Vaši CEWE FOTOKNIHU z dovolené doporučujeme sestavit v programu, který je zdarma v plné verzi ke stažení zde.

Při tvorbě své knihy, vyberte video z přehledu fotografii – poznáte ho podle filmového rámečku – a myší jej přetáhněte na stránku své fotoknihy. Současně s videem se na stránce zobrazí i QR kód. Ten po vytištění CEWE FOTOKNIHY dostane jedinečný formát, pod kterým budou vaše data uložena na našem serveru.

Video můžete ve své CEWE FOTOKNIZE zobrazit buď jako jedno políčko s titulní fotografií nebo si vyberete filmový pás s více políčky.

Poklepáním na obraz videa se otevře dialog k úpravě videa. Můžete si vybrat více políček náhledu.

V dolní vizualizaci se zobrazí celý videoklip v jednotlivých obrázcích. Z něj můžete vybrat ty nejlepší okamžiky a přetáhnout je do náhledu. Takto lze zobrazit špatně postižitelné okamžiky, jako je třeba první krok Vašeho dítěte, sportovní výkon, či povedený kousek vašeho psa.

Až je filmový pás naplněn podle Vašich přestav, dialogové okno zavřete klepnutím na políčko OK.

Filmový pásek se objeví na stránce. Můžete jej zvětšit tak, aby vložené snímky byly dobře viditelné. Je však potřeba počítat s tím, že video se natáčí v menším rozlišení než fotografie. Ale pro dokumentární hodnotu to mnohdy postačuje.

Nebo filmový pásek ponecháte v malé velkosti jako připomenutí, co je na videu natočeno.

Délka videa

Každý jednotlivý videoklip může být dlouhý až 5 minut.

Delší video případně musíte nejprve programem pro úpravu videa sestříhat na více klipů potřebné délky.

Takto můžete do CEWE FOTOKNIHY vložit téměř libovolně dlouhé video. Hlavní je, aby každý jednotlivý klip nepřesáhl 5 minut.

CEWE FOTOKNIHA s vloženým videem ještě více zúročí vaše zážitky a důležité okamžiky vašeho života nebo dovolené.

Délka archivace a cena
3 roky
za 49 Kč
5 let za 79 Kč
10 let za 149 Kč
30 let za 399 Kč

Maximální velikost videa je 2 GB.

komentářů

  • Dobrý den, chci se zeptat, zda cena za archivaci videí je za jedno video nebo za všechna videa ve fotoknize.

  • Dobrý den, chci se zeptat, zda cena za archivaci videí je za jedno video nebo za všechna videa ve fotoknize.

  • Narazil jsem na možnost vložení videa do fotoknihy CEWE už dříve, ale smysl mi to začíná dávat až teď při pořízení nových fotoaparátů a kamer (včetně 360°VR a 3D fotoaparátu). Uvítal bych však možnost směrování videí nikoli na internetové stránky, ale na pevnou adresu (nejlépe do rootu) paměťového média, které bych si vložil do fotoknihy a odtud do mobilu. Klidně by to mohlo být DVD, ale raději mikro SD kartička. Přehrát to odtud do mobilu nebo na OTG čitelné médium by často bylo jednodušší než hledat náhradní řešení v místech bez internetu.
    Uvažujete do budoucna i o takové možnosti?