CEWE Fotolab

Fotokniha jako vánoční dárek pro prarodiče

Jak potěšit prarodiče na Vánoce a darovat dárek, který jim bude připomínat jejich rodinu každý den? CEWE FOTOKNIHA plná momentů z uplynulého roku je zaručeně ta správná volba.

Chcete překvapit babičku s dědou a věnovat jim krásný dárek, který jim bude dělat radost ještě velmi dlouho? Našli jsme způsob, jak vyčarovat úsměv na jejich tvářích a přiblížit jim rodinné zážitky a dobrodružství. Rodinnou CEWE FOTOKNIHU si budou prohlížet každý den a budou moct sledovat, jak jejich vnoučata rostou.

Nápady na dokonalou fotoknihu pro babičku a dědu

Svadba nebo výročí nabízí úžasné příležitosti na vytvoření fotoknihy pro prarodiče z mnohých krásných každodeních okamžiků a dosavadního života. Často se sejde celá rodina – i tak vznikne několik pěkných fotografií s příbuznými, které jinak až tak často nevidíte.

Babičku s dědou samozřejmě vždy zajímá nejvíce to, jak jejich vnoučata a pravnoučata rostou. Dětská knížka, v které zdokumentujete například první kroky, rodinné fotoalbum jako dárek s nejlepšími vzpomínkami na uplynulý rok, nebo s nejkrásnějšími fotkami těch nejmenších je zaručeně potěší! Samozřejmě, že bude skvělé, když na fotkách budou i babička s dědou, nejlépe společně s dětmi a rodiči.

Náš TIP: Vyfoťte stejnou fotografii podle staré fotografie prarodičů se svými vlastními potomkami – to babičku s dědou určitě rozesměje!

Rodinné album se starými a novými fotografiemi je vynikající pro malé i velké! Požádejte babičku a dědu o staré obrázky, které můžete potom naskenovat a vložit do fotoknihy. Tímto způsobem můžete přímo porovnávat několik generací rodiny.

Ročenka z uplynulého roku: Každý rok prožitý s vnoučaty vytvoříte CEWE FOTOKNIHU, v které budete mít pohromadě fotografie a jiné památky. V jedné fotoknize tak zachytíte ty nejdůležitější události roku jako jsou narozeniny, první dny ve škole nebo školce, rodinné výlety nebo víkendy u babičky s dědou.

Náš TIP: Když už děti umí psát, necejte některé stránky prázdné, aby mohly napsat prarodičům vzkaz nebo nakreslit obrázek.

Tipy na design fotoknihy pro babičku a dědu

Snadno čitelné texty

Označte fotografie svých rodinných příslušníkůjejich jmény, aby bylo i po letech jasné, které roztomilé pravnouče nebo vnouče má děda v náručí. Ujistěte se, že je tam výrazný kontrast s pozadím a velké, snadno čitelné texty.

Ozdobte fotoknihu kliparty

Na zdůraznění romantické nálady použijte kliparty z našeho programu CEWE fotosvět. Přejděte do složky „Květiny“, „Děti“, „Emoce“ nebo „Láska“. Určitě najdete něco pěkného pro každou příležitost!

Stáhnout program CEWE fotosvět ZDARMA

Vsaďte na velikost

Fotoknihu celkově navrhněte vhodnou pro seniory. Kromě čitelného písma zvolte i vhodnou velikost fotografií. Na větší fotky se lépe sousřredí i kouká a celkově bude kniha přehledná. Jestli je pro vás jeden motiv na jedné stran příliš nudný, ozdobte ho některým ozdobným rámečkem.

Vyberte správný formát a papír

Formát by měl být i dostatočně velký a snadno použitelný. Z tohoto důvodu doporučujeme CEWE FOTOKNIHU velkou nebo CEWE FOTOKNIHU XL na matném fotopapíru. Plochá vazba typu lay-flat umožňuje snadné otvírání fotoknihy bez držení. Ideální na položení na stůl nebo na kolena. Pevná vazba je snadno uchopitelná a zaručuje maximální stabilitu.

Přejeme vám hodně zábavy při tvoření a také při prohlížení vašich rodinných fotoknih.

Helena Piwowarcziková

Přidat komentář