CEWE Fotolab

Dárky nejen pro fotografy

Vánoce jsou časem, kdy se snažíme udělat radost svým blízkým. Pokud máte v rodině fotografa, pak víte, že fotografování se stává i součástí běžného života. Ale jsou taktéž dárky, které potěší lidi, co rádi sportují a třeba natáčí videa. Ty dokonce mohou být i pro celou rodinu.

Nikon Z fc
Pro fotografy každého věku a úrovně

Nikon Zfc + Godox retro

Firma Nikon má jako jedna z mála v nabídce foťák s retro ovládáním podobným klasickému kinofilmovému fotoaparátu FM2. Spojuje tak velmi přitažlivý design a moderní technologie fotoaparátů série Z. Výhodou ovládání tohoto fotoaparátu je, že máte veškerá nastavení pod kontrolou přímo na ovládacích prvcích. Pokud jste někdy fotili na kinofilmový fotoaparát, pak nemusíte mít strach z ovládání moderních fotoaparátů. Jako začátečník máte větší přehled i možnost lépe pochopit, k čemu slouží jednotlivá nastavení. Pro pokročilé fotografy je to zajímavý únik ze všednosti současných fotoaparátů. Navíc díky modernímu systému Nikon Z nebudete mít nouzi o objektivy a další příslušenství.

Srdcem fotoaparátu je APS-C snímač s rozlišením 20,9 Mpx a obrazový procesor EXPEED 6 s výbornou redukcí šumu při nízké hladině osvětlení. Velkým pomocníkem při natáčení 4K videosekvencí nebo při focení z podhledu/nadhledu je výklopný dotykový displej.

Cena na našem e-shopu

Canon SELPHY Square QX10
Fotografie kdekoliv a kdykoliv, na svatbě, dovolené či výletě

Canon Selphy QX10

Dnešní doba je doba digitální. Fotíme převážně pro sociální sítě. Přesto se stále najdou situace, kdy se hodí fotografii vytisknout. Ať už si vedete například cestovatelský deník, nebo na svatbě postavíte foto koutek pro hosty. Ať už tisknete z fotoaparátu, nebo ze smartphonu, s touhle tiskárnou dostanete čtvercové fotky o rozměrech 68 × 68 mm. Vzhledem připomínají klasické polaroidové fotografie. Pod vytištěnou fotku si můžete napsat poznámku, třeba kde a kdy byla fotografie pořízena. Technologie sublimačního tisku s bohatými, zářivými barvami a detaily, které přetrvají až 100 let. Oproti tisku na inkoustové tiskárně nejsou fotografie náchylné na vlhkost a po pár měsících na nich nevyblednou barvy. Pokud dokoupíte k tiskárně i lepicí papír, můžete vytištěné fotky okamžitě nalepit kamkoliv budete chtít. Tiskárna je natolik kompaktní, že ji můžete vzít s sebou na cesty nebo na návštěvu. Vejde se totiž do větší kapsy.

Cena na našem e-shopu

Sony ZV-1
Pro vloggery i na rodinnou dovolenou

Sony ZV-1

Hodně z nás zažilo doby, kdy se jednou za čas sešla celá rodina a sledovala rodinná videa na VHS. Podělili jsme se o záběry jak z dovolené, tak i dalších událostí, které se během roku udály. Pokud byste rádi podobnou tradici obnovili, je to dnes mnohem snazší. Například firma Sony nabízí kompaktní a velice dobrý hybrid fotoaparátu a kamery. V dnešní době již nemusíte záznamy přehrávat, stačí je pustit přímo z kamery nebo počítače. Zároveň je to stroj, který ocení i vloggeři, nebo streameři. Co se videa týče, zvládá v podstatě vše, co dnes může běžný uživatel potřebovat. Srdcem je 1″ BSI snímač s 20,1 Mpx. Automatické ostření zvládá sledovaní objektů, tváří a dokonce i oka.

Cena na našem e-shopu

Godox Retro blesk Lux Senior, GN14
Pro fanoušky retra, ale i pro fotografy, kteří chtějí zvýraznit svoji osobitost

Godox Retro blesk Lux Senior

Blesk jako ze starého filmu? Firma Godox něco takového má! Pamětníkům ukápne slzička nostalgie při vzpomínce na staré blesky, u kterých museli po každé fotografii měnit výbojku, a vám bezesporu zajistí, že vykročíte z řady „uživatelů obyčejných blesků“ a připoutáte pozornost fotografované osoby. Nenechte se ale retro vzhledem zmást: je to zařízení splňující potřeby a standardy moderní techniky. Blesk je vskutku jednoduchý na ovládání. Pomocí jednoho otočného voliče koreluje ISO s clonou a vzdálenost fotografovaného subjektu. Má také automatický režim, který se nastaví na výchozí hodnotu f/2,8 při ISO 100. A ten pocit při rozkládání reflektoru je k nezaplacení…

Godox Retro blesk Lux Senior

Cena na našem e-shopu

OM System Tough TG-7
Nejen pro milovníky adrenalinu, ale i pro rodinu do akvaparku

OM system TG7

Modely Tough jsou již delší dobu vyhledávány a oblíbeny uživateli, kteří rádi fotí na výletech, v moři, pod vodou nebo na horách. O jeho oblíbenosti svědčí i to, že jde o sedmou generaci. Jedná se o fotoaparát, který se nemusíte bát dát do ruky hyperaktivnímu dítěti s tím, že jej zničí, když mu upadne nebo s ním třeba praští o zeď. Vydrží opravdu hodně. Klidně i pád z kola, když si budete natáčet svůj downhillový sjezd. Můžete s ním fotit pod vodou, v blátě i v mrazu. Jedno rčení říká, že fotoaparát vydrží víc než fotograf. U tohoto OM to platí dvojnásob. Je vodotěsný do hloubky 15 m, nárazuvzdorný, tlakuvzdorný, mrazuvzdorný a prachotěsný. Má objektiv s vysokou světelností (f/2,0-4,9) a 4x zoomem (25–100 mm). Srdcem je 12Mpx 1/2,3″ snímač a dokáže fotit rychlostí až 20 sn./s. Video natáčí v kvalitě až 4K/30p.

Podívejte se na náš crash test OM System Tough TG-7. Opravdu jsme chudáka nešetřili 😊

Cena na našem e-shopu

Fujifilm INSTAX Mini 12
Snímky hned a bez nutnosti počítače

Instax Mini 12

Fotoaparáty INSTAX jsou v podstatě definicí instantní fotografie. O tom napovídá i jejich název. Jsou lehké a jednoduché na ovládání, takže s nimi zvládne fotit kdokoliv, od malého dítěte po seniora. Jejich oblíbenost spočívá zejména v tom, že fotografie nikam neukládá, ale rovnou tiskne. Není tedy potřeba žádného dalšího zařízení, abyste viděli výsledek. Pod zadními dvířky s výrazným gravírovaným nápisem INSTAX se nachází prostor, do něhož se vkládají speciální instantní kazety Fujifilm Instant Color Instax Mini. Vedle dvířek je umístěno jednoduché počítadlo snímků, které bezchybně upozorňuje na zbývající počet materiálu. Stačí jen tři stisky a z fotoaparátu vyjede fotka o celkovém rozměru 86 × 54 mm, přičemž vnitřní obrazová plocha je velká 62 × 46 mm. Kouzlo okamžité fotografie ještě více umocňuje samotný proces „vyvolání“ – obraz se totiž do finální podoby rýsuje postupně, až je z něj po cca 3–4 minutách hotová fotografie. Fotoaparát je nabízen ve více barevných provedeních, což může samo o sobě zvýraznit vaši osobnost. Je to zkrátka praktická a zábavná věc, kterou si můžete vzít na dovolenou, párty, nebo svatbu a neuteče vám jediný moment.
Cena na našem e-shopu

DJI Osmo Mobile 6
Staňte se filmařem i s mobilem

DJI Osmo Mobile 6

Mobilní telefony nabízejí v dnešní době kvalitní možnosti fotografování a natáčení videa. Pokud tedy raději pracujete s mobilním telefonem a nechcete si kvůli záběrům z dovolené pořizovat fotoaparát, pak vám tento stabilizátor s 3osou stabilizací zajistí krásně plynulé záběry, které se nebudou třást i když budete natáčet za chůze. Pro video tvůrce, kteří na mobilní telefon natáčí obsah pro sociální sítě, je to neocenitelný pomocník, který zajistí stabilitu i při rychlejším pohybu telefonu. Pokud jste tedy ochotni investovat do kvalitního mobilního telefonu s lepší optikou, pak investice do zařízení, které posune vaši tvorbu o kus dál, není tak velká a již po prvních záběrech určitě uvidíte, že se vyplatila. Zaručeně oceníte jednoduché ovládání a aplikaci, která vás provede nastavením.

Cena na našem e-shopu

Miroslav Krejčí

Na fotografování mne baví nejvíce technická část. Testovat limity techniky a její praktické využití. To nejraději zúročuji při focení koncertů a reportáží z akcí.

Přidat komentář