CEWE Fotolab
dítě, focení dětí, miminko

6 tipů na focení miminka

Přivítání miminka v rodině je jeden z nejkrásnějších momentů v životě. Čas plyne velmi rychle a miminko se každým dnem mění a roste. Nemusíte být profesionální fotograf na to, abyste zvěčnili vzácné momenty a vytvořili krásné vzpomínky na první dny a měsíce s vaším miminkem. Přinášíme vám tipy na to, jak i chytrým telefonem vytvořit co nekrásnější záběry do rodinného alba.

dítě, focení dětí, miminko

Fotografovat novorozence není lehká úloha. Naštěstí většina z nich se ještě nedokáže hýbat tak dobře, takže vydrží na místě a v poloze, do které je uložíte. A další dobrá zpráva je, že roztomilý portrét miminka vyfotíte celkem snadno. Miminka jsou všeobecně velmi fotogenická a i na fotkách jsou k sežrání 🙂

miminko, focení miminek, děti

Věk miminka sehrává také velkou roli. Platí, že první dva týdny života jsou pro focení miminek nejlepší a vědí to i profesionální fotografové, kteří novorozence fotí. Méně se hýbou, jednoduše „pózují“ a hodně spí, což při focení hodně pomůže.

1. Přirozené světlo je základ

Při focení miminek a dětí zapomeňte na blesk. Nejkrásnější fotky vzniknou při denním světle, v interiéru u okna anebo jiném zdroji světla. Experimentujte se stínem a kompozicí. Profesionální fotografové mají rádi okna směřující na sever, protože poskytují nepřímé sluneční světlo a vyhnou se tak přímému a příliš prudkému světlu. Podobný efekt dostanete i když počkáte na vhodnou část dne, kdy je světlo měkčí.

děti, focení miminka

Jestli budete fotit venku, určitě si počkejte na „zlatou hodinku“. Je to zpravidla první hodina po východě slunce a poslední před západem, kdy jsou sluneční paprsky teplé a měkké, stíny delší a okolí i objekty vypadají na fotografii nejlépe.

2. Zachyťte maličké detaily

Miminka jsou jemná a měkoučká, mají krásnou růžovou pokožku a všechno je na nich tak maličké. Detailní fotky nožiček, prstíků anebo vlásků budou krásnou vzpomínkou na první týdny.

děti, focení miminka, detail

Miminko už nikdy nebude tak malé, využijte proto chvíli, kdy spí a přidejte do alba pár něžných detailů a fotografií zblízka. Budou to ty nejkrásnější detaily, na které nechcete zapomenout, když bude miminko tak rychle růst.

3. Momentky překvapí

Naplánované fotografie, kdy se dítě dívá přímo do objektivu mají svoje opodstatnění, ale nenápadné momentky jsou většinou ty, které si nakonec oblíbíme nejvíc. Nejjednodušší bude zachytit moment, kdy se dítě hraje, sleduje okolí nebo zkoumá svoje ručičky a nožičky.

Buďte trpěliví a čekejte na náhodný úsměv, grimasu nebo zábavnou pózu.

4. Nezapomeňte na sebe

Do rodinného alba miminka určitě patří i rodiče a sourozenci. Vyzkoušejte nastavit samospoušť nebo se za objektivem prostřídejte. Dobře fungují i fotografie proti zrcadlu.

děti, focení miminka

Nezapomeňte na společné fotografie, kdy si spolu hrajete nebo při jídle. Určitě vytvoříte krásné vzpomínky.

5. Zachyťte jak rostou

Nikdo neví lépe než vy, jak rychle se miminko mění během prvního roku. Nejlepší důkaz bude série fotek z každého měsíce. Můžete použít vždy stejnou rekvizitu, oblíbenou hračku, plyšové zvířátko nebo deku. Nejlepší bude fotit vždy na tom stejném místě nebo na stejném pozadí. Jediný element, který se bude měnit bude vaše dítě.

děti, focení miminka

6. Fotografie si vytiskněte

Když už budete mít fotografie nafocené, byla by velká škoda, když by zůstaly zapomenuté v telefonu nebo na kartě ve foťáku. Jsou to přece ty nejkrásnější fotky, jaké máte. Vytiskněte si fotografie do alba, vytvořte si z nich CEWE FOTOKNIHU nebo CEWE FOTOOBRAZ na stěnu.

CEWE FOTOKNIHA, cewe fotokniha dětská, děti

A máme něco, co potěší i vaše dítě. Vytvořte mu krásnou CEWE FOTOKNIHU dětskou. Nejenže se u ní zabaví, ale procvičí motorické schopnosti a připomene si všechny členy rodiny, jejichž fotografie do do knihy vložíte. Samozřejmostí je, že všechny použité materiály jsou certifikované a zdravotně nezávadné.

Přidat komentář