CEWE Fotolab
cewe fotokniha

Návod, jak vytvořit kroniku loňského roku

Nenechte vaše vzpomínky zapadnout v proudu času a sestavte si tištěnou CEWE FOTOKNIHU jako kroniku roku. Nechte se naším článkem s pár tipy inspirovat, jak na to.

Vytvořte tradici

Zaveďte tradici a sestavujte vaší rodinnou kroniku každý rok. Není nad to, když si za pár let můžete sednout a společně si knihu prohlížet, vzpomínat, smát se…

cewefotokniha

Během roku zažijeme mnoho krásných a výjimečných momentů a spoustu z nich díky fotoaparátu nebo mobilu zachytíme.
CEWE FOTOKNIHA je ideální způsob, jak zachovat ty nejlepší vzpomínky natrvalo.

5 kroků na snadné sestavení kroniky roku

Ze zkušenosti doporučujeme si fotografie ihned po nafocení řadit do jednotlivých měsíců už během roku a ty úplně nejlepší si rovnou nakopírovat do složky, z které pak budete nahrávat fotky do programu zdarma, kde si knihu sestavíte. Pak bude vaše práce poloviční – nebudete se muset probírat hromadou fotek.

1. Nápad aneb jak bude kniha vypadat

Zamyslete se, jak chcete knihu koncipovat, jestli ji sestavit chronologicky dle po sobě jdoucích měsíců nebo třeba knihu rozdělit na roční období.

stránka fotoknihy, zimastránka fotoknihy, jaro

Fotografie, které pořídíte na narozeninových oslavách, výletech, výstavách, školních a ostatních akcích kombinujte s fotkami z mobilu, kterým fotíte i během běžného dne.

Pokud máte malé děti, nezapomeňte si během roku zapisovat vtipné poznámky a průpovídky, které vaše ratolesti vypustí a pak je do knihy zaneste. Věřte, že se pak hodně nasmějete.

Stáhněte si program CEWE Fotosvět zdarma v plné verzi pro jednoduché sestavení

2. Volba formátu (velikosti) knihy

Zvolte si jeden formát a každý rok dělejte stejný, neměňte jej, abyste dosáhli určité celistvosti. Pro kroniku se nejvíce osvědčil formát XL, který je čtvercový o rozměrech 30x30cm a dobře se v něm vyjímají fotky jak na šířku, tak i na výšku.

To platí i pro zvolený font písma, není vhodné měnit v knize různé typy. Zvolte jeden a kombinujte maximálně velikost, nebo barevné podání, ale stále dbejte na to, aby vaše kronika působila jednotně.

cewefotosvět, program

 

typy papíruVybrat si můžete z 6 typů papíru
– digitální tisk
– s vysokým leskem
– premium mat
– fotopapír mat
– fotopapír lesk
– fotopapír premium mat

 

5  různých typů vazby
– tvrdá vazba
– měkká vazba
– vazba sešit
– vazba plátno premium
– vazba kůže

 

9 různých formátů fotoknihy
– mini
– malá
– kompakt panorama
– čtvercová
– velká A4
– velká A4 panorma
– XL
– XXL panorama

Tvořit vlastní knihu je zábava, ale pokud vás tlačí čas, můžete využít Asistenta CEWE FOTOKNIHY, který vám knihu, dle navolených preferencí sám sestaví.

Asistent vám nabídne i možnosti umístění fotografií a styly fotoknihy, výběr je opravdu veliký.

Fantazii se meze nekladou, nemusíte se striktně držet zvoleného návrhu, samozřejmě pak můžete knihu dle svého vkusu upravit – doplnit nebo vyměnit fotografie, přidat texty nebo cliparty… Zkrátka knihu doladit.

Věříme, že vás to bude bavit, protože je to snadné a intuitivní. Ale pokud přece jen budete potřebovat poradit, mrkněte na videonávody.

3. Titulní fotografii věnujte pozornost

Podtrhuje totiž celkový dojem. Vůbec nevadí, když si nejprve vytvoříte vnitřní stránky knihy a  titulní fotografii budete řešit až v úplném závěru. Nebojte se inspirovat knihami v knihkupectví, omrkněte, jak jsou knižní obálky řešené a klidně nějakou „okopírujte“.

Jestliže už máte fotky upravené v grafickém editoru (např. Photoshop, Lightroom, Zoner a další) nezapomeňte v programu vypnout automatickou korekci obrazu.

Jak si fotografie na stránkách rozvrhnete, záleží na vašem vkusu, ale nezapomeňte, že méně je někdy více. Nebojte se použít jen jednu fotku na stránku, krásně vynikne.

Při zvoleném typu papíru fotopapír lesk, fotopapír mat nebo fotopapír premium mat navíc nepřijdete o žádnou část fotografie, jak se tomu může stát například při klasické vazbě (digitální tisk), jak ji znáte z knih.

Digitální tisk

Fotopapír lesk, mat nebo fotopapír premium mat

vazba, fotokniha

Fotografie kombinujte s vhodným pozadím, texty nebo cliparty, tvořte koláže… Nebo dodejte fotkám rámečky, stíny, různé přechody…prostě si hrajte. Kronika roku by měla divákovi „vyprávět“, co všechno jste zažili, kde všude jste byli a jakých významných událostí jste se zúčastnili.

Těm nejvýznamějším událostem, jako třeba narozeninová oslava nebo narození miminka, věnujte speciální samostatnou kapitolu.

stránka, fotokniha

Ty pak vložte na konec knihy nebo jimi prokládejte roční období. Záleží, jestli chcete „narušit“ posloupnostknihu významnými kapitolami oživit.

Chodíte rádi na výstavy, na koncerty, do ZOO a další různé akce? Nezapomeňte si schovávat vstupenky nebo různé letáčky z akcí, které se týkají daného roku a ty pak do knihy můžete oskenovat nebo přímo vlepit.

4. Videa v knize nejsou žádný problém

V našem programu můžete do knihy vložit krátká videa, ta mohou mít maximálně 5 minut a vkládají se do knihy stejným způsobem jako fotografie. V tištěné knize si je pak můžete prohlédnout pomocí QR čtečky v mobilním telefonu nebo tabletu.

Videonávod, jak vložit video najdete i na tomto odkazu.

5. Odlište vaši fotoknihu – dejte ji punc výjimečnosti s lesklým, zlatým nebo stříbrným písmem

Jestli chcete knize dodat na výjimečnosti, nechte ji opatřit lesklým parciálním lakem nebo dokonce zlatým či stříbrným efektem.

parciální lak

Své zážitky můžete nechat nalakovat na všech formátech CEWE FOTOKNIHY kromě Mini a Malé.

Nabídka programu je opravdu široká, v menu najdete velký výběr pozadí, spoustu různých fontů, tématických clipartůnástrojů k úpravě fotografií.

Doba dodání se odvíjí podle zvoleného formátu fotoknihy, typu vazby a papíru. Přesné termíny dodání a ceny najdete tady.

Vaše spokojenost je pro nás velmi důležitá a proto i u CEWE FOTOKNIHY nabízíme garanci spokojenosti. Pokud nebudete s vaší fotoknihou spokojeni, můžete ji do 3 týdnů vrátit a my Vám vyplatíme 100 % zaplacené částky zpět nebo vyhotovíme vaši knihu znovu. Více informací se dozvíte tady.

A nezapomeňte, že vaši kroniku můžete  přihlásit do soutěže o nejkrásnější CEWE FOTOKNIHU roku 2020 , která běží do 31.8.2020. Vyhrát můžete ceny v hodnotě 1,5 miliónu, tou hlavní výhrou je nové SUV Peugeot 3008.

Dále čtěte

Nechte se inspirovat našimi zákazníky a přečtěte si článek o Štyndlových.

Koukněte i na přihlášené fotoknihy našich zákazníků do soutěže o CEWE FOTOKNIHU roku 2020

Přidat komentář