CEWE Fotolab
velikonoce

DIY: Vytvořte s dětmi originální velikonoční výzdobu

K velikonoční atmosféře neodmyslitelně patří malování vajíček. Za normálních okolností malujeme vajíčka doma, děti ve škole nebo ve školce… Tento rok je ale jiný a oslavy jara nebudou probíhat klasickým způsobem, tak proč tentokrát nevyzkoušet něco trochu jiného?

Připravili jsme pro vás pár nápadů na krásné velikonoční dekorace, které s vaší pomocí zvládnou i ti nejmenší. Určitě se u velikonočního tvoření krásně zabavíte.velikonoce

Velikonoční blahopřání s obtiskem

Na toto blahopřání toho mnoho potřebovat nebudete. Stačí vám temperové barvy, čtvrtky nebo jiný silnější papír a fixy nebo pastelky. Nechejte děti a jejich fantazii, aby na složené přání vytvořili zajíčka pomocí otisků. Zajíčkovi pak domalujte oči, čumáček, a fousky. Přání můžete ještě dotvořit textem.

A aby bylo přání dokonalé, nechte děti, ať dovnitř napíší velikonoční přání nebo básničku.

Velikonoční věnec na dveře

Ozdobte si vchodové dveře velikonočním věncem. Z tvrdšího papíru vystřihněte vajíčka různých velikostí. Ty pak pomalujte barvami nebo je polepte barevným papírem. Jednotlivá vajíčka pak k sobě slepte do tvaru věnce. Největší dospod a ty menší nahoru. Nahoru přilepte stuhu na zavěšení a je hotovo.

Věnec pak můžete ještě dozdobit pastelkami nebo fixami.

Vajíčka do vázy

Vytvořte si velikonoční dekorace na větvičky ve váze. Papírové vajíčka ozdobte barevným papírem, kouskami látek a jiným drobnými ozdobami.

Na vrchní část připevněte poutko na zavěšení a ozdobte si ve váze třeba zlatý déšť nebo větvičky kočiček.

Stejné závěsné dekorace můžete vytvořit i z fotek. Fotografie nalepte na tvrdší papír, vystřihněte do tvaru vajíček  nebo zajíčků a krásná velikonoční dekorace je hotová.

Velikonoční šablony ke stažení

Velikonoční girlanda

Z barevného papíru vystřihněte podle šablony zajíčky a podlepte tvrdým papírem. Na ocásky použijte kousky vaty. Zajíčky pak připněte pomocí kolíčků nebo navlečte na šňůrku a zavěste na stěnu nebo na dveře.

Jednoduchou girlandu zvládnou s vaší pomocí i děti, nechte je zajíčky pomalovat – každý kus bude originál 🙂

Zajíci a kuřátka

Krásná ozdoba s využitím ruliček od toaletního papíru. Prázdné ruličky oblepte barevným papírem a zvířátkům dolepte oči, uši a čumáček nebo zobáček. 

Hotové zvířátka pak můžete posadit na vajíčka a ozdobit tak velikonoční stůl.

Vyzkoušíte naše nápady?
Jestliže ano, budeme rádi, když se pochlubíte se na našem Instagramu a označujte hastagem #fotolabcz nebo #cewecz nás přímo označte @fotolab.cz nebo @cewe.cz

Přidat komentář