CEWE Fotolab

Olympus TG – Tracker: UŽIVATELSKÁ RECENZE

Představujeme vám novou akční kameru od společnosti Olympus, která si dala na svém modelu TG-Tracker opravdu záležet.

Není to tak dlouho, co společnost GoPro představila svou první akční kameru a já měl tu čest vyzkoušet všechny modely až po ty dnešní, které najdete snad na všech e-shopech. Jsem moc rád, že se trend akčních kamer nezastavil a posouvá se stále dál.

olympus
olympus

TG -Tracker je opravdu jedinečný přístroj, který využijete snad v každé situaci a to nemusíte ani být vyloženě sportovec.

Olympus TG – Tracker kombinuje vlastnosti 4K akční kamery s funkcemi sportovního náramku a dokáže splnit ty nejnáročnější požadavky všech extrémních i amatérských sportovců.

Olympus díky tomuto vstupu mezi akční kamery tak rozšiřuje svou vynikající řadu Olympus Tough zastoupenou špičkovými odolnými fotoaparáty TG-4TG-870.


Jaké jsou tedy hlavní přednosti této akční kamery? Je jich opravdu několik a proto si doufám tvrdit, že přesně tyto vlastnosti budou klíčovým prvkem při výběru. A samozřejmě i cena, která je dechberoucí.

  • Odolnost – odolá pádu z výšky až 2,1 m, vodotěsný do hloubky 30 m, mrazuvzdorný do -10°C, tlakuvzdorný až do zatížení 100kg
  • 4K video – prokreslené detaily a minimum šumu
  • 5-osý stabilizátor – kompenzuje jakékoli rozmazání. Díky této stabilizaci dosáhnete plynulých videí
  • Výklopné 1,5″ LCD
  • Výkonný reflektor – prosvítí temnotu na vzdálenost 3,5m metru po dobu až 1 minuty
  • Ultra široké záběry – objektiv se zorným polem celých 204°
  • Časosběrné video
  • Podvodní detektor – automaticky rozpozná, když jste pod vodou. V hloubce pod 50 cm se přístroj přepne do optimálního režimu pro podvodní snímání
  • 5 různých senzorů
    GPS –  díky aplikaci O.I.Track dokáže ke každému videu a fotografii přiřadit místo na mapě nebo sledovat celou vaši trasu
    Manometr
    – zaznamenává nadmořskou výšku
    nebo hloubku ponoru.
    Akcelerometr – označí v záznamu místa s náhlou změnou zrychlení
    Teploměr – zaznamenává okolní teplotu
    E-kompas –  lze použít jako běžný kompas k orientaci v prostoru. Navíc přístroj rozpozná jakým směrem byla kamera nastavena při pořizování videa a fotografií.
  • Wifi –  pomocí Olympus aplikaci sdílíte a uložíte své záběry z karty do vašeho mobilu nebo tabletu. Aplikace je zdarma ke stažení pro Android a iOS.

Po prvním shlédnutí fotografií akční kamery TG – Tracker jsem si myslel, že je kamera příliš velká, ale jakmile jsem si jí mohl otestovat, jsem změnil názor.
Velmi kvalitní provedení a malé rozměry akorát do ruky jsou příjemným překvapením a velkým plusem.

TG-Tracker
olympus_tg-tracker
Někteří možná neocení tvar, který se podobá konkureční kameře od SONY. Ale to je asi jediná věc, která by se dala hodnotit negativně. Díky malému rozměru akorát do dlaně, kamera už nepotřebuje žádné další vodotěsné pouzdro a tím pádem její tvar zůstává tak jak je.

Všechna tlačítka, objektiv, výklopný displej i veškeré konektory s baterií a slotem pro micro kartu jsou dokonale utěsněné.

TG-Tracker nabízí také luxusní 4K video. U 4K videa máte možnost natáčet při 30 fps. Při rozlišení ve FULL HD dokonce 60 fps.
K dispozici je i rozlišení HDwebovou verzi videa.
4K video je opravdu dokonale zpracované a pokud máte kvalitní televizi, tak si kvalitu užijete do posledního detailu.

olympus

Mezi další přednosti této kamery patří ultra široké záběry, které činí 204 stupňů, takže záběry z nějkratší vzdálenosti pořídíte velmi snadno. Pro selfie záběry je přední část držáku osazena sférickým zrcátkem imitující záběry objektivu.

Označení této kamery není jen tak náhodně vymyšleno, ale má to svůj význam. Kamera dokáže sledovat celou řadu aktivit a následně je zobrazovat a archivovat pomocí speciální mobilní aplikace.

olympus

Teploměr je další z údajů, který najdete v této kameře a zaznamenává okolní teplotu. Mezi další údaje patří neodmyslitelně E-kompas, který lze použít jako běžný kompas k orientaci v prostoru. Díky této funkci dokonce přístroj rozpozná jakým směrem byla kamera  nastavena při pořizování videa a fotografií.

Velkým plusem je samotná baterie s označením LI-92B, která má 1350 mAh kapacitu a vydrží opravdu hodně, I tak je potřeba přikoupit minimálně jednu baterii, aby nenastal problém s nedostatkem energie.olympus tg-tracker

Lehký a robustní držák Olympus CSCH‑125 Tracking Holder byl speciálně vyvinut pro fotoaparát Olympus Tough TG-Tracker. Držák zhotovený z odolného materiálu poskytuje ochranu proti písku, dešti a prachu. Připevnění k opasku nebo batohu umožňuje rychlý přístup za pohybu. Najdete ho i na našem e-shopu.

Mezi další parametry, které lze nastavovat přímo v přístroji musím zmínit volbu vyvážení bílé, LED svítilnu, která zaručí dokonalé přisvětlení pro záběry v místech, kde je méně světla nebo v noci, korekce expozice do +2 a -2 stupně, změnu záběru a další vychytávky.

Olympus
Olympus

Poslední velmi užitečnou vlastností je pořizování časosběrného videa, které nebylo nikdy lehčí a příjemnější. Stačí jen vybrat položku TimeLapse v menu a zmáčknout tlačítko REC a přístroj udělá vše za vás a následné snímky spojí ve jednotné video.

TG-Tracker překvapil svou šíří příslušenství již v základním balení. Kromě výměnné baterie, řemínku a nabíjecího adaptéru, je akční kamera doplněna o základnu MC-T01, na které je vpředu umístěné sférické zrcátko pro selfie záběry a dále pak rukojeť pro pohodlné uchycení v ruce. Současně základna MC-T01 umožňuje pohodlné připevnění ke každému stativu nebo teleskopické tyčce. Je totiž vybavena standartním systémem pro uchycení.

Základna je osazena univerzálním uchycení pro všechny držáky GoPro. Součástí balení jsou dva typy objektivových portů, základní sférický a plochý pro podvodní záběry.

Uživatelskou recenzi pro vás připravil:

profil

David Bučekprodejce FOTOLAB, Galerie Šantovka, Olomouc

Přidat komentář