CEWE Fotolab
The Sikls v Kanadě a na Aljašce a CEWE

Travel blogerská rodinka The Sikls objevuje divokou přírodu Kanady a Aljašky

Kamila, Ondra a malý Elliot, kteří si říkají The Sikls, procestovali Kanadu a aljašskou divočinu. Tahle rodina má pro strach uděláno, na cestě kolem světa je už 10 měsíců, během nichž se procházeli se lvy v Africe nebo potápěli se žraloky v Karibiku. Teď chtějí vidět aljašskou divočinu s medvědy a kosatkami!

The Sikls v Kanadě a na Aljašce a CEWE

Příprava na cestu do divočiny!

Ondra s Kamilou před cestou absolvovalkurz první pomoci, zaměřený na záchranu v přírodě a obtížném terénu, včetně záchrany malého dítěte. To jim dodalo určitou jistotu před výzvou, která na ně v divoké přírodě Kanady a Aljašky čekala.

Kajak a The Sikls na Aljašce a v Kanadě.

Jak ale přes oceán převezli těžkou výbavu jako stany nebo spacáky? Jednoduše – půjčili si je na místě od českých a slovenských přátel. Mnoho Čechů a Slováků žije jak v Kanadě, tak i na Aljašce. „V Kanadě jsme se již dokonce setkali se dvěma přáteli a na Aljašce na nás také čekali známí, kteří nám právě těžké a neforemné potřebné vybavení, které by se blbě skládalo do jednoho kufru, půjčí,“ vysvětluje Kamila s Ondrou.

Letadlo v Kanadě a na Aljašce a The Sikls

Konkrétně jde o kajaky, gumáky, stany, spacáky a všechny potřebné věci do divočiny. Dál celty, záchranné vesty, pruty na ryby, GPS a podobně. „Díky tomu, že jsme část naší cesty trávili u lidí, kteří tam působí, tak nám veškeré toto vybavení zapůjčili. Jinak by to bylo nepředstavitelné, tahat to všude s sebou,“ říká Ondra. „Takhle na cesty, nám naprosto stačí Elliotovo vybavení: kočárek, auto, autosedačka,“ doplňuje Kamila.

CEWE FOTOKNIHA z dovolenéČtěte také: Zhmotněte své zážitky z dovolené do tištěné CEWE FOTOKNIHY

Elliot Sikl a rezervace medvědů - The Sikls v Kanadě a na Aljašce.

Jak to je s připojením na internet?

Každý influencer a stejně tak i The Sikls potřebuje kvalitní připojení, aby mohl zásobovat své fanoušky inspirativním obsahem, ale i krátkými videi a instastories se zážitky a běžnými problémy, které je na cestách potkávají. Jak to tedy měli s daty v Kanadě, a hlavně na Aljašce? „Co se týká internetu, tak datová SIM karta je v Kanadě asi druhá nejdražší, hned po Zélandu. Navíc je tam dost problém, že málo operátorů nabízí data na vícero měst, či provincií. Na Aljašce to bylo víc v klidu, sice bylo pomalé připojení, ale aspoň jelo. Kromě našeho nocování v divočině, tam signál nebyl, ale i tak jsme poslali na jezeře ke dnu telefon i se SIM kartou, tak nám to ani nevadilo 🙂 ,“ smějí se.

Kanada a medvěd - The Sikls, travelblogerská rodina na cestě kolem světa.

Čím pořizujeme fotky a videa pro sociální sítě a blog

Naše výbava a fototechnika: akční kamera GoPro 6 + grip, GoPro 5 Session, GoPro Fusion, iPhone 7, iPhone7+, DJI Mavic Pro, MacBook, iPad, 2x externí nabíječka, 2x externí disk, fotoaparát Olympus OM-D E-M5 Mark II + objektiv M.ZUIKO DIGITAL ED 12- 40mm 1:2.8 PRO. 

Technika, fotoaparáty a The Sikls

Nezapomeňte sledovat Instagram Cewe.cz The Sikls, ať vám nic nového neuteče

Už brzy se můžete těšit na další článek, kde uvidíte, co v Kanadě a na Aljašce The Sikls zažili, kdy měli strach, co je nejvíc ohromilo a taky překvapilo. Sledujte nás i dál!

The Sikls v Africe – jejich CEWE FOTOKNIHU si můžete prolistovat online

Přidat komentář