CEWE Fotolab

Panasonic LUMIX GX80 – seznámení s fotoaparátem

Pojďte se s námi seznámit s novým systémovým fotoaparátem Panasonic LUMIX GX80, který zatím sklízí jen samou chválu a zjistit proč to tak je.

Panasonic LUMIX GX80 je kompaktní systémový fotoaparát (CSC) pro opravdu univerzální využití. Rozhodně patří mezi přístroje, které jsou vhodné pro každodenní a rodinnou fotografii, hobby focení všech myslitelných žánrů a také pro natáčení prvotřídního videa.gx80 -s logem

Tento CSC fotoaparát také podporuje WiFi pro bezdrátový přenos pořízených snímků a možnost vzdáleného ovládání z chytrých telefonů a tabletů.
image app logo
Do „smart“ zařízení stačí nainstalovat aplikaci Panasonic Image App a do rukou se vám dostane možnost vzdáleně ovládat spoušť fotoaparátu i jednotlivá nastavení nebo pořízené fotografie a videa stáhnout do paměti zařízení. Díky WiFi můžeme také přenášet obraz do chytrých televizí.

Konstrukce fotoaparátu je precizně řešena s ohledem na co nejkompaktnější rozměry. Ve větších rukou bude Panasonic GX80 možná působit až příliš malým dojmem, ale pro ženy, nebo pro toho kdo kompaktní rozměry vyžaduje, je to naprosto ideální.

gx80
gx80

I přes kompaktní velikost však fotoaparát působí poměrně robustně, díky použitým materiálům. Okamžitě tak poznáte, že v ruce nedržíte obyčejný kus plastu, ale solidní výrobek z moderních materiálů.

Fotografické výsledky jsou vynikající a fotografie nepostrádají kvalitu ani se základním setovým zoom objektivem. Opravdu špičkové výsledky si pak užijete při natáčení videa, které je opravdovou předností tohoto modelu. Model GX80 zvládne i 4K video se snímáním 25 snímků za sekundu, které můžeme využít k tvorbě efektních zpomalených záběrů.

Pro nastavení základních i pokročilejších funkcí jsou k dispozici dva otočné voliče, cela řada tlačítek pokrývající nejčastěji používaná nastavení i čtyři funkční tlačítka „fn“, kterým lze přiřadit preferovanou funkci. Ovládání je díky tomu snadné a pohotové. Samozřejmostí je i široký výběr z kreativních a automatických režimů, které doplňují režimy a nastavení plně manuální a poloautomatické. zadek s fn

Díky skvělé výbavě, perfektní kvalitě fotografií i videa a kompaktním rozměrům je LUMIX GX80 ideální pro rodinné fotografie, ale i pro oblíbené fotografické žánry jako je street foto, portrét a díky hbitosti fotoaparátu i sport. Stačí zvolit správnou kombinaci s objektivem, kterých je pro fotoaparáty s M4/3 bajonetem k dispozici opravdu široká paleta.

objektivy Panasonic
objektivy Panasonic

Specifikace fotoaparátu Panasonic GX80

  • Reportážní street 4K foto&video aparát ultrakompaktních rozměrů se superrychlým ostřením pro každodenní použití
  • 16.8 Mpx LiveMOS snímač bez Low Pass filtru s ultrazvukovým odstraňováním prachu
  • Dvojitý 5-osý mechanický stabilizátor – optický v objektivu a pohybem snímače
  • Superrychlý DFD autofokus 0,07s a nový procesor Venus Engine –  DFD autofokus v podstatě počítá se znalostí charakteristiky neostrosti objektivu a z neostrého vydedukuje, kterým směrem se má zaostřovací sestava vydat, analyzuje kontrast a klasicky doostří.
    Procesor Venus Engine – poskytuje systém zdokonaleného omezení šumu. Multiprocesní omezení šumu funguje dvoufázově, což umožňuje jemnější kontrolu jeho úrovně.
  • Hledáček s rozlišením 2764k a zvětšením 0,7x (eq. kinofilmu) – 
  • Výklopný dotykový 3.0“ LCD s rozlišením 1040k a poměrem stran 3:2 – hledáček Live View Finder, který je ideální pro seřízení snímku a zachycení všech požadovaných detailů a disponuje přibližně 100% barevnou reprodukcí pro vysokou viditelnost za všech podmínek.
  • Rozsah citlivosti ISO 100-25600 a sériové snímání 30fps (4K) a 8fps (16M)
  • Rozsah mechanické závěrky 120s – 1/4000s (1s – 1/16000s elektronická)
  • 4K Post Focus s možností změny zaostření až po pořízení snímku – duální stabilizátor obrazu vám pomáhá pořídit ostřejší, jasnější snímky v obtížném nebo rychle se pohybujícím prostředí a s funkcí Post Focus si můžete zvolit bod zaostření až po pořízení snímku.
  • 4K PreBurst s možnost pořízení až 30 snímků 1s před samotným zmáčknutím spouště – videa můžete zaznamenávat v kvalitě 4K s rychlostí 30 snímků za sekundu a ideální záběr pak extrahovat jako 8MP fotografii.
  • Bracketing pro expozici, vyvážení bílé, zaostření, hloubku ostrosti
  • Vestavěný výklopný blesk GN6, synchronizace 1/160s nebo delší
  • Nové režimy pro focení světelných efektů (ohňostroje) a černobílou fotografii
  • Retušovací funkce, nastavení křivek a RAW development přímo v přístroji
  • WiFi konektivitaNFC a QR kódy s přímým ovládáním expozice

prodejci FOTOLAB
Lucie Jiroušková a Radim Gibes
– prodejci FOTOLAB
 – SC Breda & Weinstein, Opava

 

komentářů