CEWE Fotolab

Nespoutaná příroda objektivem fotografa Gustava Kiburga

Profesionální fotograf Gustav Kiburg pořizuje úchvatné snímky divoké přírody. Jakou techniku používá ke své práci a proč?

Gustav Kiburg:
Fotografování nespoutané přírody je mou největší vášní. Cestuji Evropou, abych našel ta nejlepší místa pro fotografie nespoutané přírody. Začínal jsem s výbavou Minolta jako fotograf-nadšenec. Moje nadšení stále rostlo a teď jsem ambassador společnosti Sony. Pořádám přednášky a uskutečňuji ukázky fotografování nespoutané přírody a o tom, jak z vašeho fotoaparátu Sony získat co nejvíce. Působím také jako průvodce fotografií.

Proč používám právě Sony:

Rád fotografuji s CSC fotoaparáty Sony, protože jsou velmi inovativní, což mně jako fotografovi umožňuje pořizovat lepší fotografie. Kvalita senzoru je pro mě také velmi důležitá, společně se spolehlivostí fotoaparátu. Pro focení ptáků v letu nejraději používám Sony Alpha A9 v kombinaci s objektivem 70-200GM, který je opravdu rychlý a má vynikající ostrost. Objektiv 100-400GM používám pro všechny druhy divé zvěře, která je dál ode mě, objektiv je rychlý a ostrý a jeho dosah lze navíc rozšířit telekonvertory 1.4TC20TC.

Čtěte také: Nová Sony α9 s 20 snímky za vteřinu

Tato fotografie je vyfotografována ve slabém světle a ve velmi silných povětrnostních podmínkách, pro pořízení této fotografie jsem musel jednat rychle. Bez rychlosti tohoto fotoaparátu a objektivu by to bylo v podstatě nemožné.

Jak vám fototechnika Sony pomáhá při fotografování přírody?

Sony A9objektivy Sony GM splňují mé nároky na rychlost a přesnost automatického ostření, což jsou pro focení divoké zvěře naprosto klíčové vlastnosti.

Další obrovskou výhodu pro mě představuje velký dynamický rozsah. Je úžasné, jaké množství informací dokáží snímače Sony zaznamenat. Umožňují mi pořizovat perfektně čisté snímky plné detailů i ve slabých světelných podmínkách.

Jak využíváte vysoké rozlišení moderních snímačů?

Rozlišení fotografií, obzvláště u fotoaparátu Sony a7r Mark II a nejnovějšího modelu Sony a7r Mark III, je skvělá věc. Nemám vždy možnost být nespoutané přírodě tak blízko, jak bych si přál, takže mít možnost oříznout snímky a stále být schopen je použít pro velké tisky, je pro mě úžasná. Objektivy GM navíc poskytují obrovské množství detailů, které postačí i pro tyto fotoaparáty s vysokým rozlišením. Takové vlastnosti bych očekával od mnohem dražších prémiových objektivů.

Sony A7R Mark IIIČTĚTE TAKÉ: NOVÁ FULL FRAME BEZZRCADLOVKA SONY A7R III

Fotografie pořízené v lese za použití modelu A9 a objektivu 100-400GM. Tento pták byl velmi opatrný (nervózní). S touto kombinací pořizuji tak ostré fotografie, až se zdá, že jsou ve 3D.

FE 70–200 mm F2,8 GM OSS

  • Špičkový teleobjektiv se zoomem řady G Master
  • Vrstva Sony Nano AR eliminuje odlesky a vícenásobný obraz
  • Kruhová clona s 11 lamelami pro krásný efekt rozostření
  • Vestavěný optický stabilizátor obrazu SteadyShot
  • Konstrukce odolná proti prachu a vlhkosti

Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS

FE 100–400 mm F4,5–5,6 GM OSS

  • Špičkový teleobjektiv se superzoomem řady G Master
  • Lineární motor a přímý pohon SSM (DDSSM) pro rychlé a velmi přesné ovládání ostření objektivu
  • Vrstva Sony Nano AR eliminuje odlesky a vícenásobný obraz
  • Kruhová clona s 9 lamelami pro krásný efekt rozostření
  • Konstrukce odolná proti prachu a vlhkosti

Sony FE 100-400mm f/4.5-5.6 GM OSS

Přidat komentář