CEWE Fotolab
FOTOLAB Sony RX10 III

Nejohroženější evropská zvířata zachycená se Sony RX10 III

Fotografové přírody z celé Evropy pořídili díky neuvěřitelnému ohniskovému rozsahu fotoaparátu Sony RX10 III úchvatné fotografie vzácných zvířat v jejich přirozeném prostředí.

FOTOLAB Sony RX10 III

Požádali jsme několik fotografů přírody z celé Evropy, aby pomocí fotoaparátu RX10 III pořídili tyto úchvatné fotografie.


Věděli jste, že Wolverine není jen postava z filmového plátna a ze stránek komiksů, ale také vzácný rosomák, kterých v Evropě žije již pouhých 2260?

Vzácné snímky romosáka zachytil fotograf Sxam Hobson na fotoaparát Sony RX10 III. Díky obrovskému rozsahu zoomu dokázal pořídit detailní snímky i přesto, že fotil z relativně velké vzdálenosti. Díky tiché závěrce Sony RX10 III zvíře nevyplašil.

Ledňáček: odhaduje se, že jeho výskyt v Evropě se během tří generací snížil o 30-49 %.

Populace papuchalka ploskozobého se od roku 2000 snižuje vlivem pomalého rozmnožování.

Populace dropa malého se snižuje vlivem úbytku přirozených hnízdišť.


Zkušenosti fotografů se Sony RX10 III

Lassi Rautiainen, finský fotograf přírody, ve Finsku fotografoval rosomáka.

„Jednou z největších výhod fotoaparátu Sony RX10 III je jeho hmotnost. Když s sebou nosím svůj 600mm objektiv, je tak těžký, že s ním většinou ujdu jen několik set metrů – díky tomuto fotoaparátu jsem byl mnohem flexibilnější. Další skvělá věc je, že nevyžaduje žádný další objektiv!“


Markus Stähli, švýcarský fotograf přírody, fotografoval zubra ve Franci.

„Fotoaparát Sony RX10 III je úžasný nástroj pro zapálené fotografy přírody. Jedná se o skvělé zařízení s úžasným snímačem, flexibilním zoomem a mimořádným objektivem. Snímky mají vysokou profesionální kvalitu – takovou, jakou byste očekávali od mnohonásobně dražšího vybavení.”

Sam Hobson, vítěz soutěže fotografů přírody v letech 2014/2016, fotografoval papuchalka ploskozobého na ostrově Skomer ve Walesu.

„Jednou z největších výhod fotoaparátu Sony RX10 III je jeho hmotnost. Fotoaparáty určené pro fotografování přírody jsou většinou těžké a nemotorné, což může být v určitých pozicích problematické. Pokud je to možné, nejlepší je zvířata vždy fotografovat v úrovni očí, jelikož tak vznikají ty nejpoutavější snímky – s tímto fotoaparátem je to velmi snadné, zatímco s většinou ostatních to možné není.“

Javier Alonso Huerta, španělský fotograf přírody, fotografoval dropa malého ve Španělsku

„Fotoaparát Sony RX10 III má překvapivě výkonný zoom, který je ideální pro fotografování přírody, jelikož umožňuje pořizovat širokou škálu snímků. Nejdůležitější funkcí je však možnost zcela deaktivovat zvuk fotoaparátu. Zvířata mohou být velmi citlivá na zvuk závěrky, s tímto fotoaparátem však můžete pracovat v absolutní tichosti a pořídit mnoho snímků, které byste s žádným jiným fotoaparátem nepořídili.“

Fotoaparát Sony RX10 III je dokonalý doplněk výbavy profesionálních i amatérských fotografů přírody.
Více informací naleznete na adrese:

Přidat komentář