CEWE Fotolab

Nejlepší fotoaparát je ten, který máte u sebe

Každému z nás se to již nejméně alespoň jednou stalo. Nějaký hezký okamžik, momentka, něco, co se už nedá opakovaně zachytit a vy zrovna nemáte u sebe připravený fotoaparát. Jsou to neopakovatelné chvíle a Ti pohotovější z nás tasí mobilní telefon a snaží se tyto okamžiky zachytit alespoň „optikou“ mobilu. Povede se to lépe či hůře, ale v daný okamžik je důležité zachytit ten neopakovatelný moment.

Obrazový snímač telefonu se nedá srovnávat s optikou kompaktu nebo dokonce zrcadlovek. Ale technika jde obrovskými kroky vpřed a snímače mobilu nabyly za poslední roky znatelně na kvalitě a při pěkném počasí jsme schopni pořídit kvalitní snímky.

Rádi bychom Vám dali pár tipů, jak i s telefonem udělat hezké fotografie, abyste i z mobilního telefonu mohli vyrobit fotografie nebo některý z fotodárků a udělat tak radost nejen sobě, ale i třeba někomu blízkému.

Zoom „O krok blíž“

4Chcete, aby krásný motýl byl na Vaší fotografii o něco větší? V zásadě platí u všech fotografií pořízených chytrým telefonem to samé: Zapomeňte na zoom.Ten u chytrých telefonu snižuje obrazovou kvalitu fotografie, protože se jedná o zoom digitální. Zvětšujte tedy pouze výřezem obrázku prostřednictvím softwaru, což můžete provést sami v počítači a to pravděpodobně v mnohem lepší kvalitě. Namísto použití zoomu byste měli raději aplikovat zoom „O krok blíž“ a dostat se co možná nejblíže k vybranému objektu.

TIP: Při objednávce produktů z mobilní aplikace CEWE fotosvět můžete výřezy rovnou upravit. Aplikace Vás vždy
upozorní na kvalitu výřezu.

 

Držení v rovině

3Strom se naklání? Moře se stáčí do strany? Pak jste pravděpodobně
nedrželi chytrý telefon rovně. Tuto chybu udělají i zkušení
fotografové. Dopřejte si čas a před zmáčknutím spouště
překontrolujte, zda je horizont v rovině.

TIP: U většiny chytrých telefonů můžete využít pomocné
mřížky pro jistější kontrolu zarovnání s horizontem.

 

Klidné držení

2Krajina působí nejkrásněji za úsvitu či západu slunce. Nedostatek světla však způsobuje automatice obtíže, doba expozice se tak prodlužuje a třes rukou by tak mohl být znát. Dbejte na klidné držení Vašeho chytrého telefonu. Nejlépe jej někam položte, nebo využijte stativ přímo určený pro chytré telefony.

TIP: Využijte funkce dotykového displeje, který zaostří a vyhodnotí správnou expozici v místě, kde chcete. Stačí jen na požadované místo „ťuknout“ a telefon si expozici sám nastaví.

 

Selfie

1Krásná perspektiva s Vámi a Vašimi přáteli? Obtěžovat na ulici kolemjdoucí už není moc „in“. Využijte jedinečné přední kamery v telefonu a užijte si tak maximálně fotografování s přáteli. Váš chytrý telefon dokáže rozpoznat jednotlivé tváře a dokáže je během fotografování dokonale zaostřit.

TIP: Pořidte si selfie tyč v našem e-shopu pro dokonalé záběry
z netradičních úhlů, které navíc působí atraktivně a neotřele.
Selfie tyč HAMA selfie moments 100 za 499 Kč

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gábina Městková

Přidat komentář