CEWE Fotolab

Fotokoutek – focení, které si užijete!

Ples (131)

Když mi moje velmi dobrá kamarádka oznámila, že její dcera bude mít maturitní ples, pozastavila jsem se nad tím, jak ten čas letí a to malé děvče, které jsem znala, je už velkou maturantkou.

Přemýšlela jsem, jak jí překvapit a čím ozvláštnit její ples. Jelikož dnešní doba je o focení a tzv. „selfie“, napadl mě takový malý „fotokoutek“, kde se mohou vyřádit mladí, ale i rodiče a ještě jim zůstane na tento den zajímavá památka v podobě fotografie.

O co vlastně jde?

Jde o mobilní fotoateliér, který se skládá z nějakého barevného nebo bílého pozadí, dvou světel, stativů. Samozřejmostí je fotoaparát. My jsme s sebou vzali i mobilní tiskárnu, která umožňuje vytisknout fotografie během chvíle rovnou na místě.  Aby se samotné fotografování stalo výjimečným, jakým den plesu pro maturanty určitě je, zkusili jsme s sebou vzít pár rekvizit v podobě kartonové televize, kytary, mikrofonu, knírů, brýlí a různých úsměvů. Toto bylo především určeno pro mladší generaci, tedy samotné maturanty.

Ples (145)
PLES (156)BW

A jak to probíhalo?

Náš tým přijel na místo maturitního plesu do Hotelu Merkur v České Lípě cca tři hodiny před začátkem a započaly veliké přípravy. Nastavení světel, plátna a zkušební snímky, aby fotografie dosáhly co nejlepšího výsledku.  Dále příprava našeho tzv. DFM – monitoru s tiskárnou.

Toto zařízení z FOTOLAB.cz nám velmi pomohlo, protože lidé viděli výsledná fota na velkém monitoru a mohli lépe vybrat, která fotografie se jim líbila nejvíce. 

PLES (15) 

Vše bylo nastaveno a ples se začínal rozbíhat. První fotografovaní byli nesmělí, jelikož nevěděli jak se postavit a co od takové akce čekat. Když se jim ale do rukou dostaly fotografie, odcházeli nadšení.

Zábava začala být v plném proudu, a tím se začal plnit i náš „fotokoutek“. Maturanti si začínali vybírat mezi rekvizitami a vznikaly, tak velmi zábavné momenty. Postupně se k nim přidávali i jejich rodiče a to teprve byla zábava. Připravené rekvizity původně určené pro maturanty, využívali snad více jejich rodiče.  Bylo vidět, že i oni se dokážou odvázat.

Ples (77)

Spousta maminek nám děkovalo, že je to velmi dobrý nápad, protože nikdy jindy se vlastně se svými potomky ani nevyfotí. A vlastně mají vzpomínku na významný den v podobě fotografie a ta se jen tak neztratí. 

Ještě dlouho po odšerpování jsme fotili a fotili a fotili.  Náš „fotokoutek“jsme začali balit až kousek po druhé hodině ranní s tím že, lidé chodili a ptali se ještě na dotisknutí, tak jsme je informovali, že nás samozřejmě mohou navštívit na naší prodejně, kde budou mít více klidu na výběr a dokonce i případné zvětšení a zarámování fotografie.

Závěrem

Pokud chcete hezkou vzpomínku na takto významnou událost, tak „Fotokoutek je prostě boží“….

Přidat komentář