CEWE Fotolab
Cestuj s CEWE

Cestuj s CEWE – Nekonečný klid vinic a návštěva Brna

Dát si občas takzvaně voraz od povinností a stresu, který je téměř každodenní součástí života ve městě, je to nejlepší, co pro sebe můžete udělat. Co takhle Morava?

Čistý vzduch, víno a vinice

Procházka po vinicích, dýchat čerstvý vzduch a dát si k jídlu sklenku toho nejlepšího vína. To zní jako sen. A přesně proto jsme na Moravě zůstali skoro týden – nechtělo se nám pryč.

Cestuj s CEWE- Jižní Morava

Z Olomouce jsme dojeli do Velkých Pavlovic. Myslím, že mnoha lidem je tahle oblast alespoň trochu známá. Už možná proto, že hned vedle ve Velkých Bílovicích se natáčel film Bobule, kde jsme se byli také podívat, ale také proto, že zde sídlí mnoho významných vinařů jako je například Zborovský. K mému štěstí měl zrovna otevřený sklípek a tomu prostě nejde odolat, ještě když to bylo kousek od našeho hotelu Lotrinský, který byl naprosto špičkový.

Cestuj s CEWE- Jižní Morava

Velké Pavlovice

První místo, které jsme ve Velkých Pavlovicích navštívili, byly Opilé sklepy. Je to taková řada domečků mezi vinicemi. Zní to asi obyčejně, ale ta architektura je okouzlující. Pár těch baráčku slouži jako penzion, takže pokud byste chtěli být ubytovaní v takovémhle stylovém prostředí, nic vám nebrání. A kousek od toho místa je i rozhledna, na kterou můžete vylézt úplně zadarmo a budete mít ten nejkrásnější výhled na Pálavu a nekonečné vinice.

Cestuj s CEWE- Jižní Morava

Na Moravě je všechno blízko

Co si budeme povídat, Jižní Morava je plná míst, které prostě chcete navstívit.
Je super, že ať jste ubytovaní kdekoliv, máte to v podstatě všude kousek. Pokud máte auto teda. Každopádně, my jsme se z Velkých Pavlovic přestěhovali do Hotelu Kurdějov – překvapivě v Kurdějově. Což už bylo u Hustopečí, ale i tam jsme to měli 20 minut jízdy do Lednicko Valtického areálu. A to se nám přesně hodilo. Další den jsme tam totiž měli namířeno.

Cestuj s CEWE- Jižní Morava

Cestuj s CEWE- OstravaČtěte také: Cestuj s CEWE – Olomouc a Ostrava

Lednicko-valtický areál

Lednice je nám všem jistě dobře známá, ale ne všichni jsme se tam někdy podívali. My jsme tam byli nyní poprvé. Celý Lednicko-valtický areál patří do UNESCO památek a rozhodně zaslouženě! Tolik květin pohromadě a tak nádhernou architekturu, to byste hledali jinde jen těžko.

Cestuj s CEWE - Morava

Rozlehlé zahrady zámku Lednice nabízí mnoho zákoutí, takže si můžete najít místečko jen pro sebe i přes to, že je zrovna okolí plné turistů. Dokážete se tam krásně ztratit a to je k odpočinku občas také potřeba. Pokud se sem vydáte, neváhejte vzít třeba svého pejska, ti jsou tu také vítáni. Můžete si tam dát krásnou procházku kolem vody a dojít až k Lednickému minaretu.

Cestuj s CEWE- Jižní Morava

Z Lednice do Mikulova

No a co by kamenem dohodil od Lednicko-valtického areálu je Mikulov. Asi nejznámější město Jižní Moravy. Tak proč ty dvě místa nespojit, že? My vyrazili ráno do Lednice, kde jsme si po návštěvě areálu dali oběd a poté vyrazili právě do Mikulova. Pokud se námi inspirujete, doporučuji si vzít dobrou obuv, ve které zvládnete i náročnější terén, neboť náš první stop v Mikulově byl Svaty kopeček. Zní to neškodně, ale je to spíš takový kopec s kamenitou cestou. Po cestě nahoru jsme míjeli takové kapličky a v nich sochy svatých. Je to totiž jedna z nejstarších poutních cest v Česku.

Cestuj s CEWE - Morava

Když vyšplháte až nahoru, budete si opravdu připadat jako v nebi. Svatý kopeček je asi nejkouzelnější místo, na kterém jsem kdy byla. Ráda ho nazývám Nebeský. Ale znovu zdůrazňuji: Žabky nebo sandálky nejsou vhodnou obuví. Mnoho lidem okolo nás to cestu
nahoru i dolu znepříjemnilo, jinak bych to nepsala.

Cestuj s CEWE - Svatý Kopeček

A hurá do Brna

Nezapomněli jsme navštívit ani Brno. Brno je totiž kapitola sama o sobě. Je to naše druhé největší město a my na něj měli jen den. Čekala nás tam návštěva a program na prodejně CEWE FOTOLAB. Přivítal nás milý personál a dostali jsme hned dva dárky. Kryty na telefon se znakem #cestujsCEWE a CEWE FOTOKNIHU Pure, kterou jsme si vytvořili přes aplikaci v telefonu. Je to tak snadné a výsledek je skvělý! Jak kryty na telefon s vlastním designem tak i PURE CEWE fotokniha jsou skvělým dárkem pro blízké a my už se těšíme až CEWE fotoslužeb využijeme. Mámě totiž tolik vzpomínek, že alespoň nějaké musíme vložit na papír. 🙂

V Brně jsme vylezli na hrad Špilberk, kde je nádherný výhled z hradeb na celé město a hlavně je to přímo v centru. Pořádně jsme si tam prohlédli naší knihu Pure, kterou jsme si nechali vytvořit a vyzvedli ji právě v brněnském CEWE Fotolabu. Byli jsme z té knížečky nadšení! A všem se líbí! Každopádně Špilberk stojí za navštívení, můžete si tam dát kávu a pokochat se výhledem na Brno a to není k zahození, protože je to prostě a jednoduše nádherné!

Cestuj s CEWE - Morava

Potom jsme zamířili zpět jižněji, užít si poslední den mezi vinicemi. Dali jsme si na rozloučenou s touhle srdcovou destinací pár skleniček vína a šli spát. Další den nás čekal zatím ten nejdelší přejezd. Tři hodiny do Českých Budějovic, ale o tom zase jindy.

Přidat komentář