CEWE Fotolab
Cestuj s CEWE- Stezka v oblacích

Cestuj s CEWE – Dolní Morava

Od začátku srpna a z Prahy jsme toho projeli už opravdu hodně. Jaká byla Dolní Morava, co vám můžeme doporučit a kam se chystáme teď?

Dolní Morava byla náročná. Ráno jsme se posilnili snídaní a hned vyrazili do do přírody, která je zde dost kopcovitá. První náš výšlap směřoval k lanovce.

Přestože jsme si ráno v hotelu říkali, že si vyběhneme úplně nahoru po svých a lanovku nevyužijeme, rychle jsme změnili názor.

Cestuj s CEWE - Dolní Morava

Díky krásnému výhledu z lanovky jsme mohli zpozorovat novou bobovou dráhu, která je prý nejdelší v Česku a vede právě z vršku, na kterém se nachází Stezka v oblacích, kam jsme se moc těšili. Výhled na Jeseníky je totiž nádherný a dechberoucí.

Jediné mínus by to, že jsme tam byli o víkendu a rozhodně jsme nebyli jediní, kdo se na tenhle výlet vydal, protože tam bylo fakt hodně lidí. Každopádně když se přenesete přes to, jak moc se ta Stezka v oblacích kýve, není to zas tak omezující, neboť místa tam je opravdu dost.

Cestuj s CEWE- Stezka v oblacích

Když vylezete úplně nahoru, najdete tam asi největší atrakci celé vyhlídky. Je tam síť, po které se můžete projít nebo si na ní lehnout. Je ve výšce zhruba 50 metrů a vidíte přímo až na zem pod své nohy. Není to nic pro strašpytlíky a hlavně ty, co se bojí výšek. V neposlední řadě se také můžete sklouznout tobogánem z vrchu
Stezky v oblacích až dolů. Jídza stojí padesát korun a dostanete i takovou podložku, aby vám to dobře jelo. Ideální zábava pro děti.

Cestuj s CEWE- JeštědČtěte také: Cestuj s CEWE – Liberec a Vysočina

Cestuj s CEWE- Stezka v oblacích

Po chození v oblacích vám vyhládne

Jakmile jsme byli dostatečně nasycení výhledem (mimochodem, vzpomínáme na něj dodnes, protože to je opravdu něco neskutečného, když chytnete dobré počasí jako my), vydali jsme se dolů s vidinou dobrého jídla.

TIP: Hned vedle Stezky je restaurace Skalka a je nádherná! Prosklená střecha výhled do kopců. Tam člověk prostě chce jíst! Malou nevýhodou v takovém skleníku může být jen slunce, protože se tam tvoří šílené vedro a já jsem za tu chvíli měla spálená ramena, protože to počasí, to jsme chytli krásné. Možná až moc, ale nestěžujeme si! Lepší než déšť.

Cestuj s CEWE- Stezka v oblacích

Můžete si i zasportovat

No a abyste si nemysleli, že jsme lenoši, cestu dolů už jsme dali pěšky. Měli jsme to štěstí a viděli jsme vzlétávat paraglaidisty, kteří tam měli obsazenou snad každou sjezdovku. Je to skvostný pohled. Na nebi jich zanedlouho bylo nespočet. Připomínalo mi to takové ty lampionky z filmu Na vlásku. Přála bych to vidět každému.

Cestuj s CEWE- Dolní Morava

Jinak co se týče dalších aktivit, v okolí najdete i lanový park, imitaci volného pádu, který si Tom zkusil a prý to není zase tak hrozné, jak to vypadá. Jsou tu také zmiňované bobové dráhy nebo si můžete třeba půjčit horské kolo a projet si okolí.

A hurá do Ostravy

My jsme měli v plánu navštívit ještě vodní elektrárnu kousek odsud, ale bohužel jsme to nestihli a přijeli tam pozdě. Každopádně hned u parkoviště je skvělá restaurace Kouty a tam jsme se moc dobře najedli ještě před odjezdem do Ostravy. Za plné žaludky
jsme pozděli byli vděční, protože silnice po cestě byly skoro až do Ostravy celé rozkopané a my kvůli kolonám jeli déle, než jsme čekali.

Cestuj s CEWE- Dolní Morava

Pokud ještě nesledujete náš instagramový profil @cewe.cz, začněte. Tam se dozvíte aktuální informace z našich cest. My jedeme na Moravu!

Budeme se na vás těšit!

Přidat komentář