CEWE Fotolab
Cestuj s CEWE- Ještěd

Cestuj s CEWE – Liberec a Vysočina

Jsme přesně 10 dní na cestě po Česku. Zatím máme v nohou více než 100 kilometrů a to je podle krokoměru cca 167 759 kroků. O ujetých kilometrech v našem Peugotu ani nemluvím.

Už jsme navštívili Prahu, Karlovy Vary, České Švýcarsko, Liberec a Vysočinu.
Bereme to všechno postupně.
Máme se dobře!

Poznáváme nová místa, jíme hotelové snídaně, fotíme západy slunce a všechno to s vámi sdílíme na Instagramu @cewe.cz. Jsme hodně zvědaví, kam nás ještě tahle expedice zavede. A teď vám moc rádi přiblížíme naši návštěvu Liberce a Vysočiny.

Cestuj s CEWE- Ještěd

Město bílých tygrů

Do Liberce jsme vyrazili po Českém Švýcarsku a nejkrásnější přírodě, kterou jsme kdy viděli a vůbec jsme nevěděli, co ve městě bílých tygrů (jak se Liberci říká) budeme dělat. Jediné, co jsme měli v plánu byl Ještěd, který jsme zdolali hned druhý den po obědě.

Hurá na Ještěd

Zaparkovali jsme auto na tom nejvyšším parkovišti a zaplatili rovnou stovku, což nás mile překvapilo, čekali jsme větší částku. Na Ještědu nás překvapilo krásné počasí, i když teda dost foukalo, ale v té výšce to je asi na denním pořádku.

Cestuj s CEWE- Ještěd

Součástí vysílače je i hotel a restaurace, takže nemusíte mí obavy, že byste tam hladověli. Můžete si dát něco malého k snědku s dokonalým výhledem na koruny stromů a přilehlá města.

TIP: Pokud se budete chtít najíst někde ve městě, určitě budete mít z čeho vybírat. My jsme zvolili Organzu a byla to přesně  ta hipsterská kavárna s restaurací, ve které prostě chcete sedět. Navíc jídlo měli geniální. Já si dala veganské burrito bowl a Tom tacos. Dlouho jsme se takhle dobře nenajedli.

Návštěva Zoo

Cestuj s CEWE- Zoo Liberec

A nebylo by to to pravé město bílých tygrů, bez návštěvy Liberecké Zoo. Mají tam vážně spoustu zvířat v čele s mnoha mláďaty. Třeba ty dokonalá a rozkošná lvíčata! Trochu jsme byli zvědaví, jak na tom bude technika od Olympus v Zoo a i tam si vedla skvěle. Nasadili jsme zoomové objektivy a fotilo se jedna báseň.

Cestuj s CEWE- Zoo Liberec

Ze severu rovnou na fesťák

Po dvou pracovních dnech na severu jsme se vydali za trochou odpočinku a jeli na Přehrady fest, který se konal na Seči. Ještě před tím jsme si ale půjčili paddleboardy a dopřáli si chvíli klidu na hladině Sešské přehrady. Bylo to boží a určitě vám doporučujeme to vyzkoušet!

Na festival jsme nakonec neměli tolik času, ale užili jsme si kapelu Mirai a stihli jsme vyzkoušet i souboj chutí u food trucku Pepsi.

Cestuj s CEWEČtěte také: Cestuj s CEWE – Z města do přírody

A konečně na Vysočinu

No a potom? Potom jsme vyrazili do Žďáru nad Sázavou, kam jsme dorazili večer a ubytovali se v moc příjemném a cenově velice přijatelném hotelu Jehla, který s klidným svědomím můžeme doporučit i vám.

Cestuj s CEWE- Žďár nad Sázavou

Hned ráno kolem deváté jsme pokoj opustili a vydali se ke kostelu na Zelené hoře.

TIP: Objekt se většinou otevírá přesně v devět, takže doporučujeme přivstat si, abyste tam nechodili mezi hromadou turistů, které tohle poutní místo hodně láká.

Cestuj s CEWE- Žďár nad Sázavou

Je to kostel sv. Jana Nepomuckého a je zařazený mezi památky UNESCO. Za naší návštěvy tam bylo postavené lešení a kostel byl opravovaný, což nás trochu mrzelo, ale věříme, že až to budou mít hotové, bude to něco neskutečně krásného.

Cestuj s CEWE- Žďár nad Sázavou

A jako minulý článek končil příběhem o nepřížnivém počasí, tento tak skončí taky. Ze Zelené hory jsme se totiž chtěli jet mrknout na Žďárské vrchy, ale hned jakmile jsme dorazili na místo, začalo
pršet. Stihli jsme vyfotit jen okraj lesa, naštvaně jsme sedli do auta a vyrazili do naší další destinace, kterou je Dolní Morava.

Cestuj s CEWE- Žďár nad Sázavou

Tak nás nezapomeňte sledovat tady! A mějte se zatím moc krásně! Vaše Kamča a Tom

Přidat komentář