CEWE Fotolab

ČASOPIS FOTOVIDEO: RECENZE CEWE KALENDÁŘE

Odborný časopis FotoVideo otestoval a vyhodnotil nabídku, technologii výroby a kvalitu produktu CEWE KALENDÁŘ z vlastních fotografií. Jaký je výsledek?

Testováno a napsáno: redakcí FotoVideo

Nedávno jsme měli v redakci velikou diskuzi na téma Proč si lidé stále více nechávají tisknout či sami tisknou své fotografie. Je to únavou z počítačů a smartphonů? Chtějí si své snímky ohmatat, vidět je ve větším formátu? I letošní zářijová Photokina ve vlastních statistikách a přímo na výstavní ploše ukázala, že trend tisku fotografií nebude ani příští rok sestupný, ba právě naopak!

Odborný časopis FotoVideo – 12/2016 s velkou recenzí CEWE KALENDÁŘŮ
Odborný časopis FotoVideo – 12/2016 s velkou recenzí CEWE KALENDÁŘŮ

Přestože máme rádi statistiky a známe i to, jak si lze s nimi pohrávat, jsme tu hlavně proto, abychom své čtenáře informovali o nejnovějších produktech, nabídkách a službách na našem trhu.

Časopis FotoVideo vyhodnotil CEWE KALENDÁŘE jako vynikající.
Časopis FotoVideo vyhodnotil CEWE KALENDÁŘE jako vynikající.

O tom, že rádi testujeme i výrobní prostředí, jste se přesvědčili v našich dvou minulých dílech seriálu návštěv moderní výroby společnosti CEWE na pražském Chodově. Tentokrát se nám podařilo pořádně „rozebrat“ systém přípravy různých druhů kalendářů vytvořených většinou z fotografií zákazníků.

CEWE KALENDÁŘ s vlastní fotografií
„Pořiďte si fotografie a vytvořte si z nich kalendář pro sebe nebo pro
své blízké, přátele a rodinu. Stačí vybrat jeden z mnoha typů − ať už
stolní, plánovací či nástěnný.

Pro měsíční kalendář stačí pouhých 13 fotografií, jedna fotka na první stranu a dalších dvanáct snímků pro každý měsíc v roce. Vždy prvního v měsíci se tak můžete těšit, která fotografie vás zase pobaví nebo překvapí.“ To je v kostce výrobcem shrnutá nabídka pro nejširší fotografickou veřejnost.

Co je v současnosti na vrcholu zájmu o kalendáře?
Velmi oblíbené jsou plánovací kalendáře s vlastní fotografií členů
rodiny. Každý tak má danou kolonku v rodinném kalendáři,
například pro kroužky, školu, tréninky, doučování a výlety. Je to
přehledné pro všechny zúčastněné. A co když si tam ještě přidáte
vlastní, třeba i vtipnou fotku?

Můžete si samozřejmě sestavit i kalendář aktuální! Vyberte si počáteční měsíc kalendáře a objednejte si ho kdykoli během roku na následujících dvanáct měsíců. Zvolit lze také různé typy papíru − oblíbený matný nebo ještě oblíbenější vysoký lesk, či dokonce fotopapír. Velký zájem je každoročně o adventní kalendáře, které CEWE nabízí každé Vánoce.

Jak na vlastní kalendář?
„Stačí třináct fotek a dvacet minut a máte krásný dárek.“ Krásná marketingová výzva, která je navíc pravdivá. Software, který vám přípravu kalendáře nabízí krok po kroku, je příjemně přehledný a hlavně jednoduchý.

Prvním krokem je výběr typu kalendáře na hlavní nabídkové straně (nástěnný, plánovací, stolní, nástěnný XXL, adventní s vaší fotkou, adventní čokoládový atd.).

Zadruhé si zvolíte formát (A2, A3, A4, A5, panorama, fotokalendář XXL) a samozřejmě vyberete papír (matný, vysoký lesk a pro nás velmi zajímavý a výhodný fotopapír).

Pak už jen ve třetím kroku nasázíte snímky, celé překontrolujete včetně ceny (pozor, máte výbornou šanci na množstevní slevy 10–30 %) a už objednáváte. Pokud máte fotky připravené, vejdete se s přípravou i pod dvacet minut. Novinkou je samozřejmě aplikace (Google Play i AppStore) pro tuto přípravu ve vašem smartphonu, takže si kalendář můžete připravit třeba i na cestách ve vzdálené cizině, a než se vrátíte, máte ho doma anebo coby dárek u svých milých. Není to bezva?

Ve výrobě
Prostory, kde se kalendáře tisknou, adjustují, balí a expedují, patří k technicky a designově nejzajímavějším v podniku. Pohybujete se zde v jasně modrošedém, čistém snu, který voní celulózou, laky a lepidly, ze všech stran je slyšet šumění moderních vazaček a lisů ovládaných ze všudypřítomných displejů.

Rychlost výroby je obdivuhodná a předznamenává i velmi krátké dodací lhůty. Přestože jsme nebyli na testovací návštěvě těsně před vánočními svátky, kdy se výrobní kmitočet zmnohonásobí, bylo se opravdu na co dívat.

O vámi objednané fotokalendáře je díky nejmodernější technice a šikovným rukám obsluhy opravdu dobře postaráno.

Přidat komentář