CEWE Fotolab
pes, domácí mazlíček, focení

5 tipů, jak na focení domácích mazlíčků

Život vašich domácích mazlíčků zachycený na jedinečných fotografiích.
Za fotografickou expedicí nemusíte cestovat tisíce kilometrů: stačí zachytit životy vašich domácích mazlíčků. V našich tipech vám ukážeme, jak vaše chlupaté či jiné miláčky správně vyfotit.

Ať už pes, kočka, myš nebo křeček. Vaše domácí zvíře může být vyfotografováno prvotřídně, pokud vezmete v úvahu několik tipů a triků. Řekneme vám, co je důležité pro skvělé fotografie zvířat a jak můžete svého mazlíčka nejlépe vyfotit. Mohou tak vzniknout pozoruhodné obrázky, které pak můžete zvěčnit například ve fotoknize nebo jako foto na plátně nebo za akrylovým sklem v domácnosti.

1. Foťte v úrovni očí

Vyvarujte se fotografování „shora dolů“. Pokud jste při fotografování zvířat ve stejné úrovni se svým protějškem, zajistí vám tento úhel velmi přirozené a přitažlivé fotografie přímo ze života domácích mazlíčků. Změna perspektivy zajišťuje maximální pozornost.

Poklekněte, nebo si možná dokonce lehněte na podlahu. Buďte kreativní a doslova se vžijte do kůže vašeho mazlíčka. Pokud máte fotoaparát s otočným displejem, použijte tuto možnost. Díky tomu je fotografování na úrovni očí více pohodlné.

2. Použijte stávající světelné zdroje

Existuje mnoho dobrých důvodů, proč byste neměli použít blesk. Nejdůležitější důvod asi je, že vaše domácí mazlíčky zbytečně děsí. Blesk také v některých případech způsobuje červené oči – u lidí i zvířat. Někdy fotografii nelze vůbec použít – například na fotografiích v akváriích a teráriích se světlo blesku odráží od skel.

Fotografujte své zvíře v jakémkoli světle, ale platí, že denní světlo je samozřejmě nejlepší.

Když se váš čtyřnohý přítel opaluje, stiskněte tlačítko spouště a vy tak můžete snadno rozzářit jeho srst. Tímto způsobem automaticky vypracujete jemné detaily.

3. Zaostřené oči

V jakékoli formě portrétní fotografie jsou oči vašeho protějšku obzvláště důležité. Jsou na fotce nejdůležitější a upoutají pohled diváka. To platí i pro fotografování domácích mazlíčků. Chcete-li získat nejlepší obraz očí, měli byste si dovolit klidnou chvíli, takže si udělejte čas. Jakmile váš mazlíček nehybně sedí nebo leží, zaostřete – pomocí smartphonu dotykem prstu – na pravé nebo levé oko. Vždy si vyberte oko, které je vám bližší.

Kromě toho se přesvědčte, že je pozadí co nejklidnější a zároveň se ujistěte, že nebude žádný rušivý element odvádět pozornost zvířete.

4. Lidé a zvířata

Můžete také fotit kombinaci lidí a zvířat, aby vaše obrázky byly rozmanitější. Například povzbuďte své děti, aby si hrály se svým psem nebo kočkou. Sledujte akci a foťte ve správný okamžik.

Sériové snímání, který mají i chytré telefony, je pro pohybující se objekty rozhodně užitečný. Chcete-li to provést, jednoduše podržte spoušť – a poté vyberte nejostřejší a nejlepší snímky.

Alternativně můžete samozřejmě také pořizovat i selfie. Prostě jako vždy u focení – vaší fantazii se meze nekladou.

5. Zvířecí fotografie s akcí

Chcete-li zachytit obzvláště poutavé fotky, vyfoťte ho v akci! Například nechte svého psa honit balón na zahradě a celou tu honičku nafoťte. Ze spousty fotek jistě vyberete ty nejlepší záběry.

Kočku můžete nalákat hračkami, jako je vlněná koule, dárková stuha, světelný bod skákající sem a tam (například odrazem slunce v zrcátku) nebo peří na niti. Nebo ji vyfoťte, jak skáče. Možnosti jsou nekonečné a ručíme vám, že s těmito fotkami se budete bavit i vy.

Během focení mazlíčka nezapomeňte zajistit dostatek přestávek, zejména pro ta zvířata, která budou ústředními hrdiny samotného focení. Odměňte svůj „model“ malými lahůdkami a vždy mu poskytněte odpočinek.

Hodně štěstí pro vaše soukromé originální foto safari!

Přidat komentář