CEWE Fotolab

„Zažili jsme na vlastní kůži“ – Workshop FUJIFILM s Laurou Kovanskou


Produktové školení spojené s workshopem pro prodejce FOTOLAB.cz, které se konalo jednoho skoro jarního dne, pořádala fotografická firma Fujifilm a já se něj velmi těšil…Na školení navazoval workshop na téma Fashion&Lifestyle, jehož lektorem byla pověřena světově známá fotografka Laura Kovanská.
Komerční fotografka se věnuje především focení fashion a reklamy a této profesi se věnuje více jak 10 let.

Jako mladý profesionál již byla bookována na mnoha reklamních kampaních se značkami Pilsner Urquel, Robert Vano Gallery, Heineken, Origoods, Czech Air Force, Avast Fundation, Liga Lidských Práv, DeHeus, a mnoha dalšími

Jak vše probíhalo?

Ze začátku jsme se seznámili s novinkami ve fototechnice Fujifilm. Bylo nám představeno několik nových fotoaparátů, mezi které patřila i nejočekávanější novinka Fujifilm X-Pro2, dále model Fujifilm X-70 a další fotoaparáty a příslušenství, které jsme si přímo na místě mohli vyzkoušet. Vše probíhalo pod taktovkou produktového školitele Fujifilm.

img_main01
Fashion&Style, to bylo téma workshopu, který plynule následoval. Fotografka Laura Kovanská sebejistě převzala organizaci zbytku programu, který nás čekal.

Temperamentní, leč nenápadná žena, hned začala vyprávět, jak se dostala k fotografování a čím si musela projít, než se dostala do podvědomí světových médií.

Vyprávěním nám předala osobní zkušenosti, jak plánovat focení, aby vše dopadlo v co nejlepším pořádku. Jak sama řekla: „Je to hlavně o plánování, co kdo musí zařídit, samotné focení je do hodiny hotové.“

Po teoretické části dorazila vizážistka společně s profesionální modelkou. Fotografka Laura Kovanská nám ukázala skutečné přípravy na focení. Plánování, co se bude fotit, kde se bude fotit, jaký je záměr celého focení a jak komunikovat s modelkou i vizážistkou.   
kopera (7)

Po všech přípravách jsme šli do akce, a jak řekla Laura Kovanská, do hodiny jsme měli nafoceno, jelikož se nic nepodcenilo a přípravy byly perfektní.

Vyzkoušeli jsme si fotografování s fotoaparáty Fujifilm a práci s modelkou v exteriéru i interiéru s přirozeným i umělým světlem a poznali jsme, jak na fotografiích zachytit ženské kouzlo v plné kráse.

kopera (9)
koštálová (2)

Pak už jen následovala diskuze a otázky, které nás napadaly během focení, lektorka ochotně zodpověděla. Po celou dobu byla komunikativní a i přesto, že ke konci dne bylo vidět drobné vyčerpání, ke všem byla vstřícná.

Na úplný závěr proběhlo zhodnocení výsledných fotek, které se nám během dne povedlo nafotit.

karbanova (1)

Za celý den jsme poznali novinky, které si pro nás připravila společnost Fujifilm pro rok 2016 a nahlédli jsme pod pokličku, jak to dělají profesionálové. Bylo skvělé, že jsme si mohli vyzkoušet většinu novinek, které byly představeny, samozřejmě jsme testovali i techniku, která je již na trhu, např. FUJI XT-1, FUJI XT-10 a mnoho dalších. Pro mě to byl obrovský přínos a vím, že fototechniku Fujifilm můžu vřele doporučit našim zákazníkům.

maxresdefault2
pic_02

Tu budou moci vyzkoušet i naši zákazníci na vlastní kůži v námi vypsaných fotokurzech zaměřené na fototechniku FUJIFILM. Více informací ke kurzům FUJIFILM  naleznete na stránkách FOTOLAB.cz


A jak se líbil workshop mým kolegům?

Worshop s Laurou se mi líbil a byl pro mne velkým přínosem. Nahlédla jsem do příprav focení a vyzkoušela si i výbornou techniku FUJI.

Vřele doporučuji všem, kteří řeší, jak zorganizovat focení, na co nezapomenout a v neposlední řadě těm, kteří mají zájem nebo přechod na fototechniku FUJI.

Jana Košťálová – prodejna OD Billa Praha 9


 

Fotokurz  byl úžasný a ve velmi přátelském duchu. Lektorka byla komunikativní, ke všem byla vstřícná a ochotně zodpověděla naše dotazy. Fotit s Laurou Kovanskou byla radost, opravdu to nemělo chybu. Dozvěděla jsem se spoustu informací, které mohu využít v praxi. Fotografování a práce s modelkou v exteriéru i interiéru s daným světlem a naučíte se na fotografiích zachytit ženské kouzlo. Fotokurz  splnil má všechna očekávání. Vřele všem doporučuji.

Karbanová Ivana – prodejna DBK Praha 4


 

Workshop, ale i setkání s paní Laurou Kovanskou, to byl skvěle strávený den. Paní Kovanská nás zasvětila do jiné práce s fotografií a co se děje kolem příprav před fotografováním.

Vojtíšková Lenka – prodejna FOTOLAB.cz Chrudim


 

Děkuji firmě FUJIFILM  za milé přivítání a hezké prostředí připravené pro školení a workshop a také  Lauře Kovanské za její profesionální a lidský přístup k nám (ne)znalým. 🙂

 

Přidat komentář