CEWE Fotolab
Photokina přípravy

Vyrážíme na Photokinu 2018!

Photokina, svátek všech fotografů a nadšenců do fotky a vší s ní spojené. Věříme, že spousta z vás o ní už slyšela, ale pokud patříte mezi ty co ještě ne, no a vlastně i vy ostatní, pozorně čtěte dál… 

Photokina je největší veletrh týkající se fotografie a každé dva roky se uskutečňuje v Kolíně nad Rýnem v Německu. První byla již v roce 1950 a jelikož CEWE je hrdým partnerem už několik let, ani letos tomu nebude jinak.

Vyrážíme s celým našim týmem a postupně vás na našich sociálních sítích (Facebook, Instagram) a blogu budeme informovat o veškerých novinkách, které se na veletrhu objeví. A už se nemůžeme dočkat!

CEWE FOTOLAB a Photokina

Co nás na Photokině čeká a na co se vlastně můžeme těšit?

66 zemí a 812 vystavovatelů, mezi nimi například CEWE, Canon, Fujifilm, Olympus, Panasonic, Epson, GoPro, nebo taky Huawei, Sigma, Taopix, Aleon a spousta dalších.

Mezi nejzajímavějšími CEWE novinkami bude například CEWE FOTOKNIHA dětská, Adventní kalendář delux, nebo Hexxas,…

CEWE FOTOKNIHA dětská
Adventní kalendář deluxe
Hexxas

Svět fototechniky pro nás připravil…

Až s úžasem se lze pozastavit nad tím, kolik zajímavých novinek pro nás producenti fototechniky připravili do období, které souvisí s blížícím se veletrhem Photokina 2018. Ať už se jedná o již představené produkty, nebo prezentaci chystaných záměrů v oblasti vývoje a uvedení na trh. Již nyní je zcela jasné, že v mnoha případech bude Photokina prezentovat přelomové produkty, které odstartují (nebo se již stalo) novou éru významného technologického pokroku v oblasti fototechniky.

Mezi fotografy jsou často diskutovány novinky, které byly představeny ještě před konáním Photokiny. Z našeho pohledu je značná pozornost nyní směřována k plnoformátovým bezzrcadlovým fotoaparátům značek Canon a Nikon. S modely Canon EOS R a Nikon Z7 (včetně vybraných nativních objektivů pro bajonety RF a Z) jsme měli tu čest se trochu více seznámit nejen na produktových prezentacích. Musíme konstatovat, že superlativy, které se pějí na nové systémy jsou na první pohled opodstatněné. Tak nějak máme pocit, že nás systémy nezklamou ani po dlouhodobém testování. Každý nový systém sebou přináší drobné nedokonalosti, nelze tvrdit, že je nelze najít. Jednoznačně se ale shodujeme, že přínosy a celkově přidaná hodnota nových systémů má široký potenciál, který se v plné své síle a kráse ukazuje na „prvních vlaštovkách“, kterými jsou právě fotoaparáty modelových řad EOS R, Nikon Z a jejich příslušenství.

Panasonic – Leica – Sigma  

Jsme velmi napnuti, s jakým tiskovým prohlášením na Photokině přijde společnost Panasonic, u které se netrpělivě očekává představení zcela nového fotografického systému s Full frame snímačem. Už jen tato zpráva sama o sobě zní skvěle, jelikož se tím dále rozšiřuje nabídka mirrorless fotoaparátů s velkým snímačem. Když ale ke zmíněnému přidáme skutečnost, že má být 25. září 2018 oznámena významná spolupráce společností Panasonic – Leica – Sigma, pak nezbývá nic jiného, než se velmi těšit na výstupy, které nám budou nabídnuty. Jedno je víceméně jasné, vše se má točit kolem bajonetu Leica SL.

Samotná Sigma slibuje produkci nových objektivů pro FF, i menší snímače. Celkem se má jednat o 5 nových přírůstků:

  • Sigma 28mm f/1.4 DG HSM Art
  • Sigma 40mm f/1.4 DG HSM Art
  • Sigma 56mm f/1.4 DC DN Contemporary
  • Sigma 70-200mm f/2.8 DG OS HSM Sports
  • Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 OS HSM Sports Lens.

Fujifilm

Segment fotoaparátů s APS-C snímačem rozhodně neztrácí na atraktivitě. Důkazem toho je představení zmíněné novinky Fujifilm X-T3, která si oproti X-T2 zachovává téměř stejný kabát, ovšem uvnitř došlo, dle technických specifikací a prohlášení výrobce, k okázalým změnám posunující výkonnostní parametry opět o několik délek kupředu. Fujifilm X-T3 budeme držet v ruce poprvé na Photokině, tudíž určitě poreferujeme zde na blogu a sociálních sítích, jaké z ní máme reálné pocity.

Když přeskočíme snímače s velikostí kinofilmového políčka, dostaneme se do kategorie středoformátu, kde nelze přehlédnout kvality modelu Fujifilm GFX 50S. Dne 25. 9. 2018 by měl být představen Fujifilm GFX 50R. Fotoaparát by měl být střižen v obdobném kabátě, jako má ušit Fujifilm X-E3, ovšem se středoformátovým snímačem.

DJI a GoPro

GoPro přichází ještě před Photokinou s velmi milou novinkou, kterou je rozšíření nabídky o nové akční kamery HERO 7 Black, HERO 7 Silver a HERO 7 White. HERO 7 Black nabízí nejpokročilejší stabilizaci obrazu, hlasové ovládání a celou řadu dalších pokročilých funkcí. DJI se může pochlubit přírůstkem, který zaujme zejména nejnáročnější uživatele dronů. Jedná se o model DJI Mavic 2 Pro, s velmi zajímavými parametry, namátkou vyjmenujeme 4K rozlišení videa s optikou Hasselblad, 3-osou stabilizaci, 2x zoom (optický), maximální rychlost 72km/hod. Jsme zvědavi, jak vše bude u obou novinek fungovat v praxi.

Sony

Příznivci lehkých a kompaktních objektivů se dočkají modelu se skvělými parametry, přichází Sony FE 24mm f/1.4 GM. Objektiv je osazen 11 lamelovou clonou, váží pouhých 445 gramů, s rozměry 75.4 x 92.4 mm, průměr filtru 67 mm = ideální společník nejen na cestování.

Sigma počítá s produkcí svých nových objektivů Sigma 28mm f/1.4 DG HSM Art, Sigma 40mm f/1.4 DG HSM Art, Sigma 56mm f/1.4 DC DN Contemporary pro E–mount.

Není to z daleka vše, co by se dalo o novinkách a očekáváních z konání veletrhu Photokina sepsat. Prezentujeme zde výběr toho nejzajímavějšího, na co se lze těšit, co lze očekávat.

Budeme moc rádi, když budete u toho všeho s námi jak tady na blogu, tak na našem Instagramu, odkud budete mít veškeré info jako první a přímo z výstaviště v Kolíně nad Rýnem.

Přidat komentář