CEWE Fotolab
Bezdrátové sdílení fotografií ze zrcadlovek Nikon

Sdílejte jednoduše snímky ze svého fotoaparátu Nikon

Co byste říkali na to, mít fotku vyfocenou na fotoaparát téměř ihned v mobilu bez zdlouhavého připojování a párování a moci ji například sdílet? Přesně to a ještě více je možné funkcí Nikon SnapBridge.

Snadnější sdílení

Fotka na Facebooku nebo Instagramu už za pár sekund od vyfocení fotoaparátem? To není se SnapBridge žádný problém! Díky tomu, že aplikace SnapBridge využívá technologii Bluetooth low energy (BLE), může váš telefon být připojený k fotoaparátu neustále, bez opakovaného párováníbez nadměrné spotřeby energie. Vaše snímky tak budou automaticky přenášeny z fotoaparátu do telefonu nebo tabletu přímo během fotografování. Vezměte si své chytrý telefon nebo tablet a vaše snímky už v něm budou připravené na to, abyste si je prohlíželi, upravovali je v oblíbené aplikaci nebo je přenesli na sociální síť. Pokud si nepřejete mít všechny snímky ve vašem chytrém zařízení, lze synchronizovat pouze vybrané. Stejně tak je možné synchronizovat i pořízená videa.

Nikon Tour 2017 podzimČtěte také: Přijďte k nám na fotoprocházku a prezentaci techniky Nikon

Spárování za pár sekund

Spárování chytrého zařízení s vaším fotoaparátem Nikon je jednoduchá a jednorázová záležitost. Stačí pouze nainstalovat do vašeho chytrého telefonu nebo tabletu aplikaci SnapBridge, zapnout fotoaparátvybrat jej v seznamu dostupných zařízení. Pokud si chcete přenést snímky do telefonu, není nutné pokaždé se znovu připojovat – snímky se s vaším fotoaparátem synchronizují, dokonce i když je v režimu spánku, takže můžete pokračovat v používání svého chytrého zařízení bez jakéhokoli přerušení.

Telefon jako dálkový ovladač s náhledem

Přes aplikaci SnapBridge je možné také vidět živý náhled toho, co vidí váš fotoaparát a kdykoliv pořídit snímek, nebo video. Takto lze také vzdáleně měnit nastavení, případně pak zoomovat, nebo měnit zaostřovací bod pomocí dotyku (tyto funkce jsou k dispozici jen u vybraných modelů).

GPS označení a přesný čas

Aplikace SnapBridge automaticky aktualizuje čas a datum vašeho fotoaparátu. Díky tomu budou vaše snímky seřazeny ve správném pořadí podle data bez ohledu na to, kolika časovými pásmy projdete. Aplikace SnapBridge umí také snadno opatřit snímky geografickými značkami, takže je snadno zobrazíte na mapě nebo připravíte na sdílení. Na snímcích, které synchronizujete ze svého fotoaparátu do chytrého zařízení, můžete také zobrazit další informace, včetně EXIF fotografických informací, doplňujících informací a poznámek.

D850 novinkaČtěte také: Recenze Nikon D850 – nejuniverzálnější profi zrcadlovka od Nikonu

V jakých modelech tuto funkci najdete?

komentářů

  • Musím říct, že s mým Xiaomi přenos tak hladký není. Ano spárování proběhlo bezproblémů, ale snímky se ne vždy „nátahnou“ automaticky hned. Prostě nafoceno je ve foťáku, ale v mobilu stále nic. Zatím jsem nezjistila,kde je problém, ale ačkoliv mám v obou zařízeních nastavené aktivní bluetooth, přesto aplikace na mobilu hlásí neustálé vyhledávání a nenalezení, nepropojení s foťákem. Většinou pomůže až jakoby opětovné přihlášení na foťáku (D7500) a mobilu. Tedy … postrádám onu plynulost. Podotýkám, že má zapnuto a povoleno vše, co je třeba na obou zařízeních 🙂