CEWE Fotolab
Česká Miss World 2013 Lucie Kovandová

Lucie Kovandová: fotoaparát Olympus je můj nový mazel

Modelka a Česká Miss World 2013, Lucie Kovandová, začala fotit na fotoaparát Olympus Pen E-PL7. Co na této bezzrcadlovce nejvíc oceňuje a jak archivuje fotografie?

Lucie Kovandová

Kde jste poprvé ostře otestovala svůj nový Olympus Pen E-PL7?

Před pár týdny v New Yorku. Je to moje nejoblíbenější město v Americe, miluji tu atmosféru tam a celkově. Bohužel jsem tam teď byla jen pár dní pracovně, ale i tak jsem si to nesmírně užila, měli jsme úžasné počasí. Viděla jsem svůj milovaný Central Park a konečně jsem se dostala na Top of the Rock, a na to asi nikdy nezapomenu, ten výhled na celý NY byl prostě úžasný. Díky Bohu, že jsem s sebou měla svůj foťák, protože ta večerní scéna mobilem zachytit fakt nelze, ale můj Olympus to zvládl na jedničku a teď mám díky tomu tu vzpomínku napořád.

Vzniklo v New Yorku hodně snímků?

Byla to moje první zahraniční cesta, kdy jsem konečně mohla fotit na kvalitní foťák, ale z důvodu, že jsem tam byla jen pár dní a ještě k tomu pracovně, tak nebyl úplně čas pořád fotit. Ale i tak jsem myslím stihla cca 250 fotek, což jsem sama byla překvapena.
New York a Lucie Kovandová

Říkala jste, že jste byly v New Yorku pracovně, v jakém odvětví pracujete?

Ano, byla jsem tam s mou kamarádkou, Andreou Kolářovou, se kterou jsem byla ve finále České Miss. Pracujeme společně v oblasti motosportu.

Andrea Kolářová a Lucie Kovandová
Andrea Kolářová a Lucie Kovandová

Jak se vám s Olympusem fotí a co oceňujete úplně nejvíc?

Fotí se mi s ním skvěle, fotí to ihned a to mně vyhovuje, nejlepší věc na tom foťáku je, že si můžu v klidu fotit selfie, jelikož na nich trošku ujíždím (smích). Je to takový můj nový mazel, který je momentálně všude se mnou.

Olympus Pen E-PL7
Olympus Pen E-PL7 – více o fotoaparátu

Z fotek z New Yorku jste si sestavila vlastní CEWE FOTOKNIHU – jaké jste měla pocity, když jste ji poprvé otevřela?

Já jsem byla naprosto nadšená a jsem si jistá, že takové fotoknihy si budu dělat častěji, ta památka v takové formě je úžasná a hned se ty fotky ukazují lépe, i má rodina z toho byla nadšená.

Lucie Kovandová a její CEWE FOTOKNIHY New York
Lucie Kovandová a její CEWE FOTOKNIHA New York

Lucie Kovandova a její knihaJaké byly reakce přátel, známých?

No hned jsem je taky navnadila a chtěli vědět, kde se to dá udělat. Rodiče miluji vytisknuté fotky, takže si to prohlíželi stále a stále dokola.

V čem je podle vás výhoda uchování fotek právě touto formou – v knize?

Hlavní výhoda je, že je vše v jednom.
Česká Miss World 2013 Lucie Kovandová

Dostala jste nápad na nějaké další knihy?

Jelikož jsem cestovala minulý rok hodně, chci si udělat fotoknihy ze všech cest. Až jednou budu mít děti, bude to úžasné, jim to ukázat.

Jaké jsou vaše pracovní plány na léto a druhou polovinu roku?

Mám tam zase nějaké pracovní cesty – Paříž, Monako, Kanada a tak, ale uvidíme, co z toho všeho, co mám naplánované vyjde.

Lucie Kovandová

Lucie Kovandová v dubnu 2017 usedla v porotě soutěže CEWE FOTOKNIHA roku – více informací

(Zdroj fotografií: Lucie Kovandová, archiv CEWE)

Přidat komentář