CEWE Fotolab
kalendář

Kreativní tip: Vlastnoručně sestavený kalendář pro dědu a babičku

Prarodiče a vnoučata mají vždycky láskyplný vztah, ale v poslední době se příliš vídat nemohou. Dejte jim pomocí CEWE kalendáře najevo, že na ně myslíte a že se těšíte, až se zase uvidíte. Věřte, že jim uděláte velikou radost.

Babička s dědou tak budou moci svá vnoučata „vídat“ po celý rok díky fotografiím v kalendáři, který pro ně sestavíte. Kromě klasického postupu vkládání fotek, můžete do kalendáře i jejich výtvarné výtvory, které nakreslily přímo pro babičku a dědu. Stačí je naskenovat a vložit stejně, jako fotografii.

kalendář

Výtvory dodají jednotlivým měsícům ještě osobitější nádech a prarodiče budou nadšení. Díky tomuto nápadu se na tvorbě kalendáře budou podílet i vaše děti.

Dopřejte fotkám i obrázkům prostor

Aby výtvory vašich dětí vynikly, zvolte fotokalendáře větších rozměrů například fotokalendář A3 panorama. Je dostatečně velký a nabídne dostatek prostoru jak pro fotografie, tak i pro výtvarné počiny vašich dětí.

kalendář

Do obrázků dětí můžete v programu CEWE fotosvět doplnit i  text nebo pro babičku a dědu nechat vzkaz, uvidíte že je to ohromně potěší.

Namalovat, naskenovat – a šup do fotoknihy

Obrázky, které vnoučata sama namalovala, lze snadno zdigitalizovat pomocí skeneru a vložit ho přímo do kalendáře, stejným způsobem jako fotografie.

Udělejte si čas, děti vybavte pastelkama, fixama a papírama a pusťte se do tvorby – děti budou malovat, vy skenovat obrázky a tvořit fotokalendář. Vytvoříte krásný dárek pro prarodiče a zároveň spolu strávíte společný čas. Do kalendáře můžete zakomponovat i poukázky na různé aktivity nebo zážitky – společný oběd, návštěva zoo, víkend na chatě a spoustu dalších.

kalendář

I fotografie vypadají s textem nebo vzkazem skvěle a připomene jim společné zážitky a zároveň se mohou začít těšit i na ty následující.

Vaše fotky + vlastní texty = dokonalý kalendář

Obrázky i fotky můžete vkládat do kalendáře i jako koláže. Vkládání textů je jednoduché a snadné a přidávají se v programu CEWE fotosvět pomocí textových polí.

kalendář

TIP: Vyberte barvu a styl písma tak, aby co nejvíce ladila s pozadím kalendáře. Tak budou vaše texty pro prarodiče skvěle čitelné.

Kreativní fotokalendáře

Popuste uzdu fantazie svých dětí a připravte originální obrázky do kalendáře. Při sestavování nástěnného CEWE kalendáře můžete samozřejmě využít jakýkoliv klipart v programu, nebo nechat děti dozdobit samolepkami až hotový kalendář. Kombinace obou variant je také samozřejmě povolená.

fotosvět, program hps

V našem programu najdete celou řadu symbolů a tvarů, které lze snadno přebarvit do jakékoliv barvy, aby vám ladily s celým kalendářem.

Už jsou vaši malí umělci plní nápadů, co nakreslí babičce a dědovi do kalendáře? Přejeme vám spoustu zábavy při sestavování !

Přidat komentář