CEWE Fotolab

Jak na focení jarních květin

Jaro je období květin. Kvetou stromy, keře, louky a  krásné květiny najdete úplně všude. Pestrost barev a tvarů doslova vybízí vzít do ruky fotoaparát a vydat se na toulky jarní přírodou. 

Fotografie květin představují příjemný způsob jak si zkrášlit fotoknihu nebo vytvořit jedinečný příspěvek na vaše sociální sítě. Fototipy, které jsme si pro vás připravili vám mohou pomoci při jejich focení.

květiny, makro

Detail

Květiny představují ideální motiv pro fotografie zblízka nebo makro fotografie. Poskytují možnost focení jedinečných detailů. Stačí, když použijete vhodný makro objektiv, nastavte si manuální zaostřování a nebojte se ke květinám jít blíže, abyste zachytili přírodní texturu. Někdy je lepší použít stativ nebo mít pevně umístěný foťák, abyste se vyhnuli dodatečným pohybům nebo třesu rukou,, které by mohli zapříčinit pokažení fotografie. Jemný detail, či vydařená makro fotografie může být vhodným motivem na fotoobraz.

TIP: Na detaily rostlin využijete makro objektivy. Na celou naši nabídku se můžete podívat tady

Světlo

Přírodní světlo je mnohokrát to nejlepší světlo pro fotografie. Po dobu slunečných dní však slunce může způsobit velký kontrast mezi světlem a stíny. Ideální je fotit během zlaté hodinky, po východě, nebo před západem slunce. Pokud je světlo příliš ostré, zkuste v interiéru jeho sílu zjemnit s pomocí závěsu, který vytvoří přírodní difuzér.

Další způsob jak si pohrát se světlem ve váš prospěch, je umístit květiny na fotografiích tak, aby je slunce zespodu “podsvítilo”. Výsledkem může být velmi pěkný, zářící efekt, který přinese barvy do vašich květů. Tuto techniku můžete vyzkoušet, když je slunce blíže je k horizontu.

Zakomponujte rosu

Ranní rosa na květech sa krásně leskne. Můžete zkusit vytvořit i falešnou rosu pomocí spreje. Naneste pár kapek na listy květů. Tento malý trik dodá květům čerstvý a přírodní vzhled.

Čtěte také: Jak vybrat makroobjektiv

Květiny ve váze

V tomto období si mnoho z nás přináší jarní atmosféru do svých domovů prostřednictvím jednoduchých kytic tulipánů nebo jiných krásných jarních květin. Kytice, které si přineseme do bytu mnohokrát nevydrží dlouho. Jestli máte chuť si je uchovat co nejdéle, neváhejte si je nafotit.

Příprava je klíčová. Před focením si vyhraďte čas na úpravu květin. Květiny se můžou velmi rychloe rozpadnout nebo vyschnout, proto je před focením nechejte ve vodě. Mezi focením nechávejte květiny ve váze s vodou, což jim pomůže k tomu, aby vypadali svěží a čerstvé, obzvlášť chcete fotit jen některé květy.

Květy a kytice před focením zkontrolujte a případně porušené nebo suché listy odstraňte. Pro lepší fotky se můžete zahrát na profesionální floristy a využijte drátky nebo izolepy, abyste dosáhli vytoužené umístění lístků nebo květů.

Doufáme, že jsme vás povzbudili k vytvoření fotografií, kterými se můžete pochlubit na svém Instagramu, nebo jen tak pro svoje potěšení. Jestli máte chuť se fotografiemi pochválit, stačí když nás na Instagramu označíte @cewecz

Přidat komentář