CEWE Fotolab

INSTAX SQUARE SQ6: první zkušenosti

Tento týden proběhla Instax party, na které byl uveden nový Instax SQ6. A jak už je u Fujifilm zvykem, vše bylo ve velkém stylu! Nechyběla spousta českých influencerů, bohatý program, workshopy, kolotoče, dobrá hudba…a samozřejmě nový SQ6 na vyzkoušení! No a jaké jsou naše první dojmy?!

Party s Instaxem ve velkém

Fujifilm si pro uvedení této novinky vybral opravdu unikátní místo – akce se konala v café Pragovka a na prostranství před kavárnou. Už samotné prostory této kavárny mají osobitou atmosféru a všudypřítomná tematická dekorace se Fujifilmu povedla na jedničku! Hlavní hvězdou večera ale samozřejmě byl nový Instax SQUARE SQ6. Všichni nadšeně zkoušeli, co tahle cool novinka dokáže a my jsme nezůstali pozadu.  Po celou dobu jsme SQ6ku nedali z ruky a testovali co všechno umí.  A musím říct, že jsme byli nadšení.

Čtverec frčí

Instax SQ6 tiskne stejný čtvercový formát jako SQ10, který vyšel minulý rok. Ovládáním a konstrukcí se ale blíží spíše instaxům z řady Mini. Nemá například displej nebo možnost vložení paměťové karty tak jako SQ10, ale i tak vás nadchne svými funkcemi.

Instantní foťák polaroid INSTAX SQ10 recenzeČtěte také: Recenze Instax SQUARE – okamžitá fotografie v novém formátu

Nový design a filmy

Dostupný je ve třech barevných variantách a má vroubkovaný povrch, takže nejen že se dobře drží, ale skvěle doplňuje celkový design. Mimo to byl uveden také nový film instax SQUARE BLACK se stylovým černým rámečkem, který našim fotkám dodal ještě více originality.

Selfie režim a další vychytávky

Foťák má několik režimů, jako například oblíbený režim selfie, který přizpůsobí zaostření i světelnost pro co nejlepší výsledek. Další z možností je také úprava expozice, díky které můžete upravovat světlo dle potřeby. Další je mód dvojité expozice, který vám umožní mít dva překrývající se snímky na jednom filmu. Zbylé tři režimy není potřeba dlouze představovat – automatický, krajina a makro. Potěšila nás možnost vypnutí blesku, protože ta mi u mého instaxu mini 8 chybí. Nechybí ani samospoušť, která je ideální pro skupinovky. Součástí balení jsou také tři barevné filtry blesku, které při použití změní barvu celé fotky a vytvoří tak originální snímek bez digitálního zásahu.

Nikdo není dokonalý

Jediná věc, která nás zrovna nepotěšila byl hledáček. I když jsme focený objekt měli podle něj na středu, na výsledné fotce byl hodně na kraji a v některých případech skoro ani nebyl na snímku. Proto jsme zvolili taktiku „zamiř objektivem“, hledáček jsme nechali hledáčkem a ve většině případech se naše taktika osvědčila. 😊Fujfiilm Instax SQUARE 6

komentářů

  • no kdyby tech 10foto papirku nestalo kolem 300 taky bych uvazoval o koupi jinak si budete muset sakra rozmyslet co budete fotit, urcite bych to nedal do ruky detem 🙂

  • Super článek. Zábavnej a inspirativní. Už zvažuju nákup týhle skvělý novinky 🙂