CEWE Fotolab
CEWE FOTOLAB FOTOLOKACE ČESKO

Inspirativní lokality na focení – Česko

Česko je plné krásných a dechberoucích míst. Které byste s foťákem v ruce určitě měli navštívit? Nechejte se inspirovat…

Pravdou je, že do jednoho článku se nám bohužel nevejdou všechna nejlepší místa, která byste podle nás měli navštívit, ale v redakci CEWE FOTOLAB jsme se shodli na tom, že následující určitě stojí za zmínku. Znáte je všechna?

1. Krkonoše a Mumlavské vodopády

Mumlavské vodopády ležící v ochranném pásmu Krkonošského národhího parku najdete zhruba 2 km od Harrachova. Přímo u vodopádů je většinou spousta lidí, ale podél vodního toku vedoucí k nim je spousta míst, kde si můžete odpočinou a dokonce se i svlažit bez davů turistů.

2. Národní park České Švýcarsko

Hlavní dominantou Českého Švýcarska je zcela jistě Pravčická brána, nesmíme ale zapomenout ani na louky, lesy a skály, kde se to také fotí jedna báseň.

3. Soutěsky Kamenice v Hřensku

V Českém Švýcarsku najdete také soutěsky Kamenice, kde doporučujeme navštívit plavbu na loďkách- stojí to za to.

4. Stará Plynárna

A když už jsme u soutěsek a Hřenska, určitě jste na Instagramu zaznamenali Starou plynárnu, což je velice zajímavá stavba, která nyní slouží jako restaurace a penzion.

5. Lom Velká Amerika

Nedaleko od Prahy v okrese Beroun leží zatopený vápencový lom s dokonale modrozelenou barvou. Je největší z podobných lomů v okolí a čím dál více se uzpůsobuje k turistickému využití.

6. Ještěd

Pro milovníky krajinek a panoramatických fotek kteří ještě nebyli na Ještědu- doporučujeme. Nahoře to sice trošku fouká, ale už po cestě určitě zvládnete vytvořit krásné fotky.

7. Hradištěk na Moravě

Morava nabízí také obrovskou spoustu krásných míst. Nesmíme zapomenout zmínit Pálavu, vinohrady rozléhající se všude okolo a jedním z highlightů je podle nás i kopec Hradištěk s krásnou kapličkou kousek od Velkých Bílovic, která na fotkách vypadá úžasně.

8. Šumava a Černé jezero

Člověk by řekl, že toto místo snad ani není v Česku. Černé jezero připomíná spíše Rakouská či Slovinská jezera, ke kterým se sjíždí fotografové ze všech koutů. Určitě stojí za návštěvu!

9. Kroměříž Květná zahrada

Kroměříž patří k dalším místům na Moravě, které podle nás není tolik omývané, ale stojí za zmínku. Zámek a zahrady k němu přilehlé jsou krásně upravené a můžete si tam dát třeba i piknik.

10. Zelená hora

Zelená hora a poutní kostel Sv. Jana Nepomuckého ve Žďáru nad Sázavou patří mezi památky UNESCO a zaslouženě. Toto poutní v současné době prochází opravou, ale i tak zde vytvoříte super fotky a v roce 2020 by opravy měly být dokončeny!

Zdroj všech fotografií je Instagram a autoři jsou uvedeni u jednotlivých fotek.

Znáte tato místa? Navštívili jste je s foťákem? Pokud ano, nezapomeňte nás na Instagramu označit.
Váš CEWE FOTOLAB

 

Adéla Kožinová

Přidat komentář