CEWE Fotolab
Výstava Hynka Čermáka

Hynek Čermák o své výstavě aktů: Fotit nahý holky je můj koníček

Český herec a fotograf Hynek Čermák o své nejnovější výstavě i o tom, proč ho baví fotit nahé ženy.

Hynek Čermák je známý český herec. Možná jste ale nevěděli, že jeho největším koníčkem je fotografování aktů. Nejnovější výstavu CEWE FOTOOBRAZŮ Hynka Čermáka můžete vidět v Nikon Photo Gallery na pražském Újezdě, kde ve středu proběhla vernisáž. Během ní jsme Hynka Čermáka vyzpovídali.

Partnerem výstavy „Nik on akt“ Hynka Čermáka je CEWE FOTOLAB

Kdy: Výstava trvá od 8. 11. do 9. 12. 2018
Kde: Nikon Photo Gallery, Újezd 19, Praha 1 – Malá Strana
Vstup je zdarma.

Povězte nám o své výstavě…

Je to asi pátá výstava v mým životě, dnes na takhle vzácném místě, jako je Nikon Photo Gallery v Praze. Je to tak trochu boj proti genderové nevyváženosti. Proto fotím nahý holky, abychom se vrátili k tomu, z čeho jsme všichni vzešli. K původu a ke kráse. A já chci do konce svýho života obdivovat ženy tímto způsobem a doufám, že mi to tenhle zatracenej svět dovolí.

Nacházíme se v Nikon Photo Gallery, fotíte výhradně na modely značky Nikon?  

Fotím od začátku na Nikon. Začal jsem s Nikon D7000, pak D750 a teď momentálně fotím na D850. Hodně oblíbený mám také Nikon DF. Mám i analogové fotoaparáty, no a taky jednu Leicu, se kterou něco zkouším. Focení je můj koníček, do kterýho sypu hodně peněz, ale díky svýmu povolání, který mě dobře živí, si to můžu dovolit.

Nik On Art © Hynek ČermákNik On Art © Hynek Čermák

Máte za sebou fotografické studium nebo jste samouk?

Nikdy jsem fotografii nestudoval. Jediná aprobace, kterou mám, je, že miluju ženský. Krása v umění se dá propojit a já se umění věnuju na divadle už 30 let.

„Je mi velkou ctí, že můžu vystavit svých pár aktů. Fotit nahý holky je můj koníček… “

Nik On Art © Hynek Čermák
Nik On Art © Hynek Čermák

Pro focení aktů je výběr modelek důležitější než u jiných fotografických žánrů. Akty jsou velmi intimní a záleží na komunikaci fotografa s modelkou. Jak vám to šlo?

Všechny ty holky, které tady vidíte, jsou herečky, což má tu výhodu, že s nimi umím komunikovat. Na některých fotografiích je i moje krásná manželka a její kolegyně. Ani jedna z těch holek nikdy před objektivem nestála. Poprvé až u mě. Celkem tu visí 35 fotoobrazů, na kterých je 8 krásných modelek.


Jsou vaše fotografie z výstavy na prodej?

Ano, své fotky tu prodávám, ale výtěžek odevzdávám belliskám, tedy mladým ženám do věku 25 let, které přišly o ňadra. Tahle zákeřná nemoc postihuje spoustu mladejch holek a je to ďes. Tímhle je můžu podpořit a každý, kdo si obraz koupí, taky.

Na výstavě nechyběl ani Ing. Pavel Schreiber - předseda představenstva CEWE FOTOLAB
Na výstavě nechyběl ani Ing. Pavel Schreiber – předseda představenstva CEWE FOTOLAB

Přidat komentář