CEWE Fotolab

Fotokurzy FOTOLAB.cz & FUJIFILM X-perience Academy

FOTOLAB.cz pro vás ve spolupráci s FUJIFILM X-perience Academy připravil několik tématických fotokurzů kopírujících současné trendy ve fotografii.

Fujifilm X-perience Academy 2016

Ať už patříte mezi začátečníky, nadšené amatéry nebo pokročilé fotografy, ambasadoři FUJIFILM X-perience Academy vás provedou atraktivními žánry jako je kreativní portrét, fashion&style nebo street foto a extrémní sporty.

Pro tento rok jsme si pro vás připravili následující termíny a témata fotokurzů FUJIFILM:

Fotokurz „Fashion&Lifestyle s Laurou Kovanskou“

 Fotokurz „Českými ulicemi – street foto s Davidem Gaberlem“

 Fotokurz „Kreativní portrét s Pavlem Rybníčkem“

 Fotokurz „Extrémní street sport s Josefem Šulcem“

U každého kurzu je možné koupit  balíček obou úrovní za zvýhodněnou cenu. Každý účastník kurzu  získá možnost zapůjčení špičkové techniky FUJIFILM na dva dny zdarma a 5% slevový voucher na její nákup.
V případě absolvování obou úrovní získáte 10% slevový voucher a navíc certifikát o absolvování kurzu v rámci FUJIFILM X-perience Academy.

Fotokurzy FUJIFILM X-perience Academy můžete objednat v eshopu FOTOLAB.cz


 

Všechny fotokurzy vedou mimořádně zajímaví profesionální fotografové, jejichž práce často sklízí i mezinárodní úspěchy.
Pojďme si je tedy představit:

Laura Kovanská, která vám ukáže kouzlo módní fotografie a naučí vás využívat jednoduchost přirozeného světla, je úspěšná mladá komerční fotografka. Focení fashion a reklamy se věnuje více jak 10 let a jako mladý profesionál již byla bookována na mnoha reklamních kampaních se značkami Pilsner Urquel, Robert Vano Gallery, Heineken, Origoods, Czech Air Force, Avast Fundation, Liga Lidských Práv, DeHeus, a mnoha dalšími.

Fotokurz Laura Kovanska X-perience Academy
Fotokurz Laura Kovanska X-perience Academy 2

Pro její styl je typická vznešená elegance se skrytými příběhy, které jsou podpořeny rozbitím klasických kompozic a očekávání a kombinováním fotografických technik. Laura boří hranice genderové identity, oslavuje radost ze života, mládí, různorodost a krásu.

Publikuje fotografie v mnoha zahraničních magazínech, editorialy ji vytiskli také v renomovaných fashion časopisech ve Francii, Slovensku či USA. Laura je aktivní členka PhotoVogue Italia s jedním z největších českých portfolií, včetně fashion fotografií s oceněním „The Best of“ a foto dne.
Miluje analogovou a instantní fotografii, cestování a oceán. V současné době žije a pracuje v Praze.

www.kovanska.com | facebook.com/LauraKovanskaPhotography


David Gaberle vás provede ulicemi čtyř českých měst, aby vás vtáhl do psychologie lidí na ulici, ukázal vám skryté kouzlo ulice a představil vám, co opravdu představuje pojem „street foto“.

David Gaberle je mladý street fotograf z Prahy, který vystudoval antropologii na University College London, a který se focení věnuje čtyři roky. V roce 2015 procestoval světová velkoměsta, byl zařazen mezi prestižní X-photographers, stal se ambasadorem nového fotoaparátu, který uvede společnost Fujifilm na trh v roce 2016 a momentálně pracuje na vydání své první knihy.

5
Print 1

Fotografie je pro něj velmi úzce propojená s osobním životem. Objevuje skrze ní nové detaily, zkoumá lidské emoce a konfrontuje sám sebe.

Jeho street fotografie mají několik vrstev, které rozkrýváte s každým dalším pohledem.  Někdy jsou snadno čitelné, jindy jsou komplexní a vybízí k delšímu zkoumání. David skvěle pracuje se světlem, reflexemi a lidskými emocemi. Výborně komponuje živé a neživé, mezi nimiž vytváří neobvyklé vztahy. Otevírá nové příběhy a vytváří nové souvislosti. Propojuje zdánlivě vzdálené předměty, prvky a symboly. Perfektně pracuje s barvami a hloubkou ostrosti, díky čemuž zachycuje ulice tohoto světa tak, jak je dokáže vnímat málokdo.

http://www.davidgaberle.com/


Pavel Rybníček vás zasvětí do krásy ženského portrétu v exteriéru. Živí se jako svatební fotograf a jeho zkušenosti s focením lidí jsou díky tomu velmi bohaté.

Dokáže lidi zachytit přirozeně a v kontextu, pohybu, reportážně, inscenovaně a kreativně. Umí pracovat s lidmi. Vnímá lidskou tvář a ví, co komu sedne. Jeho volbá tvorba je zaměřena na focení portrétů a rodinných momentů. Každá lidská tvář je jiná a každá si zaslouží osobní přístup a fantazii.

DSC_3680 BW
DSCF4078

Pavel Rybníček je fotografem, který umí ke svým modelům přistupovat individuálně a kreativně. Ve své práci je poctivý a precizní, což se projevuje i v případě postprocesu. Jeho fotografie jsou přirozené, jemné a plné emocí.

www.pavelrybnicek.com


Josef Šulc je fotografem, jehož vášní je svatební a sportovní fotografie. Oba žánry si žádají pohotovost. Oba žánry v sobě snoubí prvky reportáže, portrétu, akce a dynamiky. Pro to všechno si sportovní fotografie žádá perfektní techniku. Josef je jedním z fotografů, který se rozhodl jít proti mnohokráte omílaným stereotypům. Sport i svatby nyní dokumentuje na fotoaparát Fujifilm X-T1, který mu otevřel svět nových možností.

Josef Šulc X-perience Academy hi res foto 4
Josef Šulc X-perience Academy web size foto 1

Kolem roku 2008 pro něj začala etapa života, která se stala jeho nedílnou součástí. Z Josefa Šulce se stal fotograf Josef Šulc. Sport, skvělí lidé, dokument a cestování. Zachycení okamžiku, který se neopakuje. Světlo a stíny, které nevidí každý. Obrazy malované světlem. Nové příběhy. To vše a mnohem víc pro něj znamená fotografie.

Josef Šulc vás seznámí s focením sportů. Nejdříve se bude fotit skateboarding v exteriéru s přirozeným světlem a na kurzu pro pokročilé fotografy se bude fotit breakdance za pomoci blesků a studiových světel.

www.josefsulc.cz


FOTOLAB.cz vám v roce 2016 přinese také další tématické fotokurzy, přednášky a workshopy. Sledujte naše webové stránky www.fotolab.cz/fotokurzy a náš profil na facebooku www.facebook.com/fotolab.cz

Helena Piwowarcziková

Přidat komentář