CEWE Fotolab

Foto trendy pro rok 2021

V roce 2021 budou fotografickými trendy výrazné i jemně laděné obrázky. Existují kreativní nápady, které budou vyčnívat z davu. Často to také záleží na použité technologii: dnes nám to umožňují stále lepší fotoaparáty. Fotografie, které si v minulosti bylo těžké představit. S námi objevíte trendy pro nový rok.

Kreativní obrazové nápady, které může implementovat kdokoli: doma i na cestách, sami nebo s rodinou a přáteli. Objevte s námi trendy do nového roku.

Jasné barvy: život je barevný

Silné barvy v efektivně osvětlené stanici metra. Stanice metra Westfriedhof v Mnichově je velmi oblíbeným místem pro fotografování kvůli zářivým barvám, které zde vidíte na obrázku.

Není to jen proto, že Instagram miluje zářivé fotky a vyvolává u diváka zvláštní fascinace. Důležité je udělat obrázek přitažlivým a obvykle sdělit i něco jiného. Na barevnost prostředí se zaměřte už při samotném focení, a při úpravách obrázků nezvyšujte pouze sytost.

Tip na produkt: S našimi magnetickými hexxas jsou obrázky s jasnými motivy ideální. Šestihranné fotografické dlaždice lze kdykoli snadno připojit a znovu rozšířit.

Inscenované obrázky: každý je supermodelka, superhrdina…

Se správným oblečením se každý se stane superhrdinou. A protože to ve skutečnosti nemyslíme vážně, kostým nemusí být nutně tak dokonalý.

Co takhle focení pro celou rodinu? Nejen s pouhými příkazy: „Stůjte tam“. Ale zábavné focení s nápadem a vhodnými kostýmy. Zdá se vám to přehnané? Možná je, ale je to skvělá zábava – a zůstanou vám fotky, které si i po letech užijete.

Tip na produkt: Využijte ty nejlepší snímky svého focení, vytvořte si pro sebe skvělou CEWE FOTOKNIHU a rozdejte ji i zbytku rodiny. K tomu je ideální velký formát CEWE FOTOKNIHA A4 a pro zbytek rodiny je skvělou možností menší čtvercová CEWE FOTOKNIHA Pure.

Autentičnost: Zachyťte skutečný život

 

Zkuste dát šanci snímkům, které jsou ze života. Zejména při fotografování ve známém prostředí, kde jsou vaši blízcí uvolnění a nejsou rozptylováni mohou vzniknout krásné fotky.

Přesným opakem inscenace v kostýmu superhrdiny jsou fotky, které jsou jednoduše vytvářeny náhodně, a ve kterých má fotograf malý nebo žádný vliv na scénu. Tento druh autentických fotografií, anglicky „candids“, je vědomým protiopatřením k fotografii na sociální sítě, kde si fotky o pozornost říkají.

Tip na produkt: I momentky stojí za to dát na papír. Například na fotografie o rozměru 10 x 15 cm.

Slow Photography: Trend pro fotografické nadšence

Dlouhá expozice se stopami světla z aut, která v noci vytvářejí „světelného hada“.

Dlouhé expozice vypadají náročněji, než jsou. Každý, kdo má stativ, rozumně přijatelný fotoaparát a chuť experimentovat, může takové snímky pořizovat.

Náš svět je dostatečně hektický – tak proč ho tak nezachytit? Počkejte na správný okamžik. Navštivte stejné místa několikrát, dokud nebude světlo úplně dokonalé. Udělejte si čas na dlouhé expozice – samozřejmě se stativem. A během dne si můžete pomoci šedými ND filtry.

Tip na produkt: Povedené fotky jsou perfektní jako obrázek na pozadí pro smartphone – a jako velmi originální kryt na mobilní telefon.

Extrémní makro: svět malých věcí

Při fotografování v extrémních vzdálenostech je důležité přesné zaostření – jen pár milimetrů pohybu způsobí, že objekt nebude zaostřen správně. Nejlepší je pořídit několik snímků, zkontrolovat je přímo na displeji a poté vybrat ten nejlepší.

Fotografování běžných věcí zblízka bylo vždy fascinující – protože pak vidíme detaily, které jsou jinak před očima skryté. Mnoho smartphonů dnes nabízí také neuvěřitelně výkonnou funkci makra – bavte se objevováním tohoto makro světa.

Tip na produkt: Makro snímek promění 1000 dílkovou hádanku ve speciální výzvu. Zkuste puzzle s vlastní fotografií v kvalitě Ravensburger.

Čtverec: čtvercové, praktické a vždy moderní

Čtvercové obrázky velmi harmonicky zapadají do našeho domova – bez ohledu na to, zda je zavěsíte nebo umístíte třeba na zábradlí.

Čtverec je trend, který nikdy nevyjde z módy – a v současné době si získává obrovskou popularitu. Striktní geometrie slouží jako rámec pro kreativní design obrazu, pro kompozice s hlavním tématem ve středu obrazu, pro obrázky se symetrií … Čtverec je prostě tak nějak víc umělecký.

Tip na produkt: Čtvercový formát je ideální pro naše fotoobrazy. Například s univerzálním plastovým rámem, který je k dispozici v černé nebo bílé barvě, každý v rozměrech od 20×20 do 50×50 cm. K dispozici také s paspartou.

Astrofotografie: Oslovte svým fotoaparátem hvězdy

Hvězdná obloha s Mléčnou dráhou před horským pozadím

Nové fotoaparáty dnes umožňují vyfotit fotografie na profesionální úrovni – to dokazuje i to, jak snadné je dnes pořizovat astro snímky. Klíčem je vysoká citlivost ISO.

Focení v noci, zejména z hvězdné oblohy, bylo v minulosti těžko představitelné. Nové generace fotoaparátů nyní umožňují vysokou citlivost ISO a špičkovou kvalitu obrazu. Protože s expozičními časy nad 30 sekund, v závislosti na ohniskové vzdálenosti, jsou hvězdy již zobrazeny jako světelná stopa. Takže: podívejte se na místo, zjistěte si polohu hvězdy a poté ve správný čas vyrazte se stativem a plně nabitými bateriemi.

Tip na produkt: Noční záběry se zářící oblohou a hvězdami vycházejí obzvláště dobře jako nástěnná malba na fotografii za akrylovým sklem. Akryl dodává fotografii extra hloubku.

Nová perspektiva: svůj domov jste ještě nikdy neviděli

Dronový snímek dvou cyklistů na polní cestě.

Svět shora lidi vždy fascinoval. S drony, které jsou dnes nejen cenově dostupné, ale také snadno použitelné, můžete pořizovat speciální fotografie a videa z úplně jiných, nových úhlů. Ať už jako kompletní, vlastní obrazové série nebo jednotlivé fotografie.

Tip na produkt: Pošlete svůj nejlepší obrázek dronu jako blahopřání rodině, přátelům a známým. Přesně tak, jako malé překvapení a objetí z dálky. 

Helena Piwowarcziková

Přidat komentář