CEWE Fotolab

Cestuj s CEWE – Krátké výlety v okolí Bratislavy

Náš letní projekt Cestuj s CEWE po Česku pokračuje a my vám tento týden poradíme, kam na výlety v okolí Bratislavy. Jen pár minut jízdy autem z města a váš víkend sa změní na dobrodružství pro malé i velké.

Bratislava a její okolí jsou bohaté na zajímavá místa, které nabízejí široké vyžití. Můžete si vybrat výlet na splav, lehčí i náročnější turistiku, romantickou procházku do vinohradů nebo relaxovat u vody. Dnes jsme pro vás připravili tipy na krátké výlety v okolí Bratislavy. Věříme, že se inspirujete a výlety si užijete.

Cestujte s CEWE, foťte, fotky nahrajte a vyhrajte skvělé ceny!

Rozhledna v Svätom Jure

Jen devadesát minut autem z Bratislavy a jste v malebném vinařském kraji. Svätý Jur ovšem není jen lákadlem pro milovníky vína, ale i krásných výhledů. Od roku 2018 stojí nad městem malá, jen 4 metry vysoká rozhledna, která nabízí nádherné výhledy na okolní vinohrady, Svätý Jur a Bratislavu. Díky svému nenápadnému vzhledu dokonale zapadá do svého prostředí.

Více informací o tomto místě a možnostech, jak se sem dostat najdete tady.

K vyhlídce se dá dostat pěšky, na kole nebo autem. Parkoviště ale není vybudované, takže při parkování budete muset improvizovat a zaparkovat buď někde ve městě a absolvovat delší procházku, nebo auto necháte odstavené někde vedle cesty z panelů, která směřuje nahoru na rozhlednu.

Cestujte s CEWE, foťte, fotky nahrajte a vyhrajte skvělé ceny!

Vodní mlýn v Jelke

O něco dále, asi 40 minut jízdy autem z Bratislavy, najdete v obci jelka zajímavou technickou památku, kolový vodní mlýn, který je starý více než 100 let. V devadesátých letech bylo toto místo zrekonstruované a dnes je přístupné veřejnosti jako skanzen polní a hospodářské techniky. V mlýně na třech podlažích najdete dobovou mlýnskou techniku a ve stodole opodál si můžete prohlédnout staré kočáry a různé historické nářadí.

Areál je otevřený denně od 10 – 18h a vstupné se platí pouze symbolické. Je velmi pěkně udržovaný, odpočinout si můžete na lavičkách, které jsou návštěvníkům k dispozici nebo si na velkých travnatých plochách udělat piknik. Více informací najdete tady

Cestujte s CEWE, foťte, fotky nahrajte a vyhrajte skvělé ceny!

Rozhledna v Malinove

I přesto, že jsou Bratislava a její okolí poměrně rovinaté, najdete tady i několik zajímavých rozhleden. Mnohé z nich jsou spíše symbolické a víc než pro pozorování a výhledy, slouží jako atrakce pro děti. Jedna z nich se nachází jen půl hodiny autem z hlavního města, v obci Malinovo a je součástí pěkně udržované naučné stezky „Na dobré stopě“, na které najdete mnoho zajímavostí.

Rozhledna Hnízdo

Procházku začněte na konci obce, kde se po polní cestě po asi kilometru ocitnete u břehu Malého Dunaje. Právě tam stojí nevysoká, asi sedmimetrová rozhledna Hnízdo. Od ní se vedle ramene po pár minutách dostanete na Zelenou oázu, místo, kde si můžete v jednom altánku připravit piknik. Jestli s sebou budete mít děti, skvělou zábavou bude hledání Bobřího hradu, který je schovaný mezi stromy. Víc informací najdete tady

Bobří hrad

Poklady Žitného ostrova

Okolí Bratislavy je bohaté na jezera, která jsou oblíbenými lokalitami místních obyvatel na koupání během léta, protože mnohé z nich mají vodu vhodnou ke koupání. Na západním Slovensku je též více termálních koupališť, většinu z nich najdete na Žitném ostrově, který je pěknou destinací ke strávení dovolené, navíc nedaleko hlavního města.

Termální koupaliště

Kromě koupališť je tam více možností sportovního vyžití díky modernímu areálu X-bionic, vybudovaná je i kvalitní síť cyklostezek, na svoje si tam přijdou i milovníci gastronomie, Žitný ostrov se totiž vyznačuje vyhlášenou kuchyní. Jestli máte rádi umění, určitě zavítejte do Danubiany, muzea moderního umění. A jestli jste zastánci adrenalinových sportů, vyzkoušejte si jízdu na okruhu v Orechové Potôni?

Cestujte s CEWE, foťte, fotky nahrajte a vyhrajte skvělé ceny!

Vodní mlýn v Dunajském Klátově

Jestliže máte raději faunu a flóru, zavítat můžete na návštěvu do Malkia parku, kde našla domov zvířata zachráněná z cirkusů nebo od soukromých chovatelů, kteří se o ně přestali starat. V obci Dunajský Klátov zase najdete další vodní mlýn.

Více informací, co dělat a vidět na Žitném ostrově, najdete tady.

Cestujte s CEWE, foťte, fotky nahrajte a vyhrajte skvělé ceny!

Přidat komentář