CEWE Fotolab

Cestuj s CEWE: 3 tipy na nejkrásnější lokality ve Vysokých Tatrách

Nádherná místa k fotografování najdete i v sousedním Slovensku a Vysoké Tatry mezi ty nejkrásnější lokality k focení právem patří. A co byste si při návštěvě Vysokých Tater neměli nechat ujít?

1. Štrbské pleso

Návštěva Štrbského plesa je taktéž vhodná na rozchození první, či druhý den v Tatrách. Pleso lehce dostupné i pro starší lidi a můžete z něj vyrazit na lehčí, či težší trasy do okolí. Mezi ty težší je výstup na Kriváň, kde jsem se ješte nedostal…

Štrbské pleso Autor: Peter Čech

Mezi kratší výlety patří výstup na Predné Solisko, na které se můžete dostat za cca 3,5 hod ze Štrbského plesa, nebo si čas zkrátit lanovkou až na chatu Predné Solisko, kde mají výborný guláš a odtud je to už jen cca 70 minut na vrchol. Jako druhý lehký výlet doporučuji vodopád Skok, na který se dostanete cca za 90 minut chůze (jde o lehkou trasu se středním stoupáním).

ZDE SOUTĚŽ Cestuj s CEWE

2. Malá Studená dolina a Téryho chata

Malá Studená dolina je o něco delší než 4km dlouhá trasa začínající u Zámkovské chaty. Dolina je lehko přístupná i por méně zkušeného turistu. Výchozím bodem je Starý Smokovec. Trasa se stává záživnou už od oblasti Hrebienek, který je od Starého Smokovce vzdálený jen přibližně 35 minut chůze.

Vodopády Studeného potoka Autor: Filip Hrebenda

Vodopády Studeného potoka jsou kompozičně velmi rozmanité. Nezapomeňte na širokoúhlý objektiv a stejně tak na „delší sklo“.

Proč jsem ale Malou Studenou dolinu nazval rájem pro fotografa? Je totiž plná potoků a vodopádů, které jsou mimořádně fotogenické. První zastávkou může být Dlouhý vodopád a vodopády Studeného potoka, které se nacházejí jen několik minut chůze od oblasti Hrebienek, pod Bilíkovou chatou. Díky tomu, že tyto skryté vodopády nejsou na hlavní trase dolinou, nejsou „přefocené“.

ZDE SOUTĚŽ Cestuj s CEWE

3. Chata u Zeleného plesa (“Brnčalka”) a její okolí

Chata u Zeleného plesa je nejvíc navštěvovaná horská chata kvůli její lehké dostupnosti.  Stejně tak jako Téryho chata, je tato chata otevřená pro návštěvníky celoročně, což nám fotografům ulehčuje situaci při focení zimních záběrů z Tater. “Brnčalka”, jak ji někteří stále nazývají, je perfektní místo nejen pro fotografy, ale je to i trasa, kterou bez problémů zvládnout i děti.

Vysoké Tatry Autor: Peter Čech

Toto místo nabízí širokou škálu možností a aktivit pro každého. Lezení, skialp, rodinné výlety, focení – to jsou všechno aktivity, za kterými se do oblasti Zeleného plesa chodí.

Nedaleko se nachází Velké Biele pleso, které je mým nejoblíbenějším místem v okolí. I na tomto místě se hodí širokoúhlý objektiv, který umožní dostat do záběru všechno, co je potřeba. Výhledy, které toto pleso nabízí, mi připomínají Kanadská jezera. Když je hladina relativně klidná, vznikne úžasná scéna, kterou nepohrdne žádný fotograf.

Biele pleso Autor: Filip Hrebenda

ZDE SOUTĚŽ Cestuj s CEWE

Přidat komentář