CEWE Fotolab

10 nejčtenějších článků za rok 2017

Rok 2017 je za námi, a tak je ten pravý čas na malé ohlédnutí – tady je 10 nejčtenějších článků loňského roku na FOTOLAB blogu.

1. Proč je důležitá velikost snímače fotoaparátuVelikost snímače fotoaparátu

Nejčtenější článek na našem blogu v loňském roce je na téma velikost snímače – a aby ne! Je to jeden z nejdůležitějších parametrů, který bychom měli sledovat u fotoaparátů. Proč je jejich velikost důležitým údajem, jaký má vliv na výsledné fotografie a proč je tento parametr důležitější než množství megapixelů?

Přečíst článek


2. Nikon D500 VS D750

Srovnání špičkových fotoaparátů skončilo na stříbrné pozici. Modely od Nikonu – D500 a D750 vás zkrátka bavili. O své poznatky se s vámi podělil náš dlouholetý zákazník a skvělý wildlife fotograf Jaromír Kadeřábek, který měl oba fotoaparáty na testování…

Přečíst článek


3. Uživatelská recenze Nikon D7500

V této recenzi, která skončila v naší statistice čtenosti „na bedně“ jsme se podívali na novou zrcadlovku Nikon D7500 se snímačem velikosti APS-C, která byla představena na jaře roku 2017. Recenzi znovu připravil wildlife fotograf Jaromír Kadeřábek.

Přečíst článek


4. Ptáme se fotografů: CSC nebo zrcadlovka

Článek, ve kterém jsme vyzpovídali několik fotografů a našich zaměstnanců, kteří vyjádřili svůj názor na dilema, na které narazí asi každý, kdo si v současnosti vybírá digitální fotoaparát – CSC nebo zrcadlovka?

Přečíst článek


5. Fotoaparáty, které vám neudělají díru do rozpočtu: Prosinec 2017


Naše prosincové srovnání fotoaparátů s nejlepším poměrem cena/výkon se také setkalo s velkými ohlasy a spoustě lidí pomohlo s výběrem fotoaparátu. Pro ty, kdo vybírají nový fotoaparát právě teď, doporučujeme aktualizovaný lednový výběr.

Přečíst článek


6. 10 inspirativních lokalit na focení v Česku

Zabalte fototechniku, vyznačte místa na mapě a vyrazte vstříc krásným snímkům a zážitkům! Takhle začíná oblíbený letní článek 10 zajímavých míst k focení v Česku. Inspiroval vás?

Přečíst článek


7. Recenze Nikon D850 – nejuniverzálnější profi zrcadlovka od Nikonu

Hit loňského roku – Nikon D850 vzbudil nemálo emocí. A jinak tomu nebylo ani v případě našeho zkušeného redaktora a wildlife fotografa Jaromíra Kadeřábka, který tenhle špičkový fotoaparát testoval a sepsal úspěšnou recenzi. Motivovala vás k vyzkoušení fotoaparátu?

Přečíst článek 


8. Nový Instax Mini 9 je tu!

Velké pozornosti se dostalo i našemu článku představujícímu nový instantní foťák Fujifilm Instax Mini 9. Co tenhle trendy a módní fotoaparát umí jsme sepsali na následujících řádcích…

Přečít článek


9. Fotograf Jan Šibík: Dobrá cesta je, učit se být kritický ke svým fotkám

Nejúspěšnější rozhovor roku 2017 na našem blogu. Reportážní fotograf a člen poroty Czech Press Photo a soutěže CEWE FOTOKNIHA roku, Jan Šibík, se stal terčem našich věcných otázek. Co odpovídal? Koukněte se sami.

Přečíst článek


10. Jak funguje fotoaparát

Co vlastně probíhá ve fotoaparátu ve chvíli, kdy zmáčknete spoušť? Tuto otázku si klade mnoho fotografů. Odpovědi naši čtenáři nacházeli v článku z ledna 2017. Pomohl i vám, lépe pochopit průběh vzniku fotografie a s ním související okolnosti?

Přečíst článek

Přidat komentář