CEWE Fotolab

5 tipů na skvělou fotku z Václavského náměstí

I v tomto roce jsme partnery jubilejního 10. ročníku foto soutěže 2 tváře Prahy. A jaké je letošní téma? Václavské náměstí. Na nic jsme tedy nečekali a vyrazili jsme na Václavák fotit taky. Necháte se inspirovat?

Cílem jubilejního 10. ročníku fotosoutěže 2 tváře Prahy je útok na vaše emoce, váš vztah a vaše pouta k Václavskému náměstí jako k srdeční záležitosti snad všech Čechů, ale také cizinců.

Vyfoťte to, co na Václaváku milujete, nebo to, co naopak nemáte rádi.

A jaké jsou naše tipy? Jaké fotky můžete vytvořit? Pojďme se na ně společně podívat.

1. Zaměřte se na detaily

Na náměstí najdete spoustu soch, ale i obchodů, kaváren, květin. Vyberte si detail, kterého si běžný návštěvník nepovšimne. Kousek sochy, čerstvě uvařená ranní káva. Který detail zaujme vás?

2. Ruch velkoměsta

Rušno. Spousta lidí, zvuků,… tisíce vjemů. Co takhle jeden okamžik všeho toho shonu zachytit? Vybrat jeden, který bude trvat na věky… Fotografie mají neuvěřitelné kouzlo zastavovat čas, že ano?

Přihlásit se do soutěže Dvě tváře Prahy kliknutím sem.

3. Propojení historie a současnosti

Máte doma ve sklepě staré noviny s fotografií místa z Václavského náměstí? Použijte je! Nebojte se ničeho, pokud máte třeba i fotku sebe jako malého dítěte, oblékněte podobný outfit a stoupněte si na stejné místo. Nejen že vytvoříte úžasnou fotku do soutěže, ale určitě potěší a pobaví i vaše rodinné příslušníky.

4. Klasika, která neomrzí

Svatý Václav na koni a Národní muzeum. Dokonalé památky, které budou vypadat ze všech úhlů a za jakéhokoli počasí. Většinou si jejich fotografie pořizují turisti, co ale nad nimi pozastavit i pokud kolem jezdíte nebo chodíte často? Jsou nádherné.

5. Buďte kreativní

Kreativitě se při vytváření fotek opravdu meze nekladou. Zkoušejte nové pohledy, perspektivy a zabruste hledáčkem objektivu i do různých zajímavých zákoutí. Nebudete litovat.

Soutěž trvá až do 19.4.2019 a ceny jsou opravdu zajímavé (prohlídnout výhry). Jakou fotku přihlásíte vy? Už se na ni těšíme!

Přihlásit se do soutěže!

Přidat komentář