CEWE Fotolab

Záběry za jízdy, pod vodou i ve vzduchu. Naši odborní prodejci absolvovali školení s GoPro týmem

Malé odolné kamery, se kterými můžete natáčet i v extrémních podmínkách, jsou velikým fenoménem. Důvodem úspěchu jsou efektní záběry z výšky, za jízdy, při seskoku nebo pod vodou, které zkrátka pohltí každého. Naši odborní prodejci z prodejen FOTOLAB si tyhle extrémní situace vyzkoušeli na vlastní kůži a teď našim zákazníkům na prodejnách mohou předat opravdu cenné rady!

Pohled kamery na sportovní volant pravého závoďáku. Drží ho ruce zkušeného řidiče. Ten přebírá poslední pokyny od svého navigátora. Start je na spadnutí. Střih. Nadupaný Peugeot 208 T16 se řítí do první prudké zatáčky. Právě tam, kde končí běžný život a začíná peklo. Někteří závodníci projedou s dobrým časem, jiní to ale nezvládnou. Často dochází i na nehody s fatálními následky. Tohle všechno už nemusíme vídat jen ze záběrů odněkud z okraje vozovky. Teď můžeme vše prožívat z pohledu řidiče a navigátora. Nejde o videohru, s kamerami GoPro je to realita.

Asi každý muž už někdy pomyslel na to, jaké by to asi bylo svést se v rally voze na závodní trati. Našim kolegům z prodejen FOTOLAB se to poštěstilo, a navíc se naučili dokonale ovládat kameru GoPro. A to nejen na závodišti, ale třeba také při seskoku padákem nebo bungee jumpingu.

A co na školení říkají sami pořadatelé z týmu GoPro?11056464_980222725341457_5003606249852770975_o

 

 

 

 

 

 

„GoPro meeting – školení prodejců byla z našeho pohledu povedená akce. Tolik rozzářených lidí na jednom místě se jen tak nevidí. Nechtěli jsme prodejce jen nahnat do zasedačky a nalít do nich technická data. Naše hlavní předsevzetí na bylo, aby si účastníci tento den dobře zapamatovali a aby si sami zaznamenali svůj adrenalinový den na naše kamery,“ vysvětluje Jan Vavřík z GoPro. „Ne vždy si totiž skočíte tandemový seskok, bungee jump nebo vás sveze nejmladší vítěz světové série rally WRC Martin Semerád ve svém speciálu Mitsubischi Lancer EVO.“

A jak to vnímali sami účastníci? Hodnocení celého školení od našeho kolegy Martina Boudy, prodejna FOTOLAB – OC Chodov

Po nedlouhém úvodu následovalo představení příslušenství, aktuálních modelů a novinky GoPro Session. Následovala exhibice létání ve větrném tunelu Hurricane Factory, odkud jsem si odnesl hezká videa i přes to, že veškerý zajímavý děj probíhal za silným plexi sklem. Kamera neměla nejmenší problém. Po rychlém obědu jsme pokračovali přímo na letiště u Příbrami, kde nás čekal hlavní test – nejen kamer, ale i nás samotných. Převléknout se do kombinézy, vyslechnout instruktáž k seskoku, kontrola funkčnosti kamer a stavu akumulátorů, seznámení s parašutistou (pilotem tandemu) a nástup do letadla.

11864828_977235338973529_473584733827198443_o

Vystoupání do 4000 metrů trvalo asi 15 minut, na palubě vládne dobrá nálada. Odlepit nohy od podlahy, vše ostatní zařídí profesionál a letíme. Cítím, jak mi vlajou tváře, pod ochrannými brýlemi slzí oči, slyším řev větru a to nekonečně dlouhou minutu volného pádu. Parašutista naráz otevírá padák, vše se skoro zastaví. Lehounce kloužeme vzduchem, pár vzdušných piruet, ať si to užiju a jdeme na přistání. To se povedlo nad mé očekávání. Elegantně a hladce dosedáme na zem. Paráda.

Máme spoustu materiálu, který bude potřeba zpracovat. Další část prezentace je o GoPro programu na úpravu videí, kde jsem si ověřil, jak snadno stvoří poutavý klip i méně zkušený uživatel. Záběry jsou kvalitní, GoPro nemá problém ostřit ani proti slunci. Byl jsem příjemně překvapen a odnáším si nadšení z poutavého dne, nevšední zážitek a nové zkušenosti – tímto děkuji celému GoPro týmu.

Přidat komentář