CEWE Fotolab

Se skateboardem kolem světa: zážitky z Asie

Cesta kolem světa se skejťákem a cestovatelem Maximem Habancem pokračuje a po Londýně, New Yorku a Los Angeles pokračuje na svých cestách po Asii. O svých zážitcích z této části cesty vám poví sám Maxim.

Maxim Habanec rozhovorMaxim Habanec je profesionální skateboardista (čtyřnásobný mistr ČR), cestovatel a tvůrce. Je mu 25 let, studuje mediální studia a je autorem úspěšného video-projektu Skate of Mind.

Japonsko

Z LA jsme zamířili do Japonska. V Japonsku už jsem letos jednou byl, abych udělal průzkum lokací k natáčení, protože bylo jasné, že Japonsko bude nejvíce složité z hlediska logistiky a nákladů. Kromě základního týmu se k nám na tuhle zastávku přidal i jeden z českých top skaterů David Luu. Společně jsme projeli Tokyo, Osaku, Kyoto, Naru a Hirošimu. To vše jsme zvládli za 8 dní vlakem, a tak jsme toho z této zajímavé země viděli opravdu hodně za relativně krátkou dobu.

Foto: Lukáš Wagneter
Foto: Lukáš Wagneter
Foto: Lukáš Wagneter

Taiwan

Foto: Lukáš Wagneter

Z Japonska jsme pokračovali na Taiwan, což jsou asi jenom dvě hodiny letadlem. Rozdíl mezi těmito dvěma zeměmi je ale obrovský. Japonci jsou hodně svázaní svými zásadami a není s nimi úplně sranda, a to hlavně co se týká nějakého natáčení ve městě. Taiwan je přesný opak. Taipei je metropole plná mladých lidí z celého světa. I místní jsou hrozně přátelští a udělají prakticky cokoliv, abyste byli spokojení. V Taipei jsme strávili dohromady 10 dnů, které jsme trávili hlavně v hotelu W, který nás na Taiwan pozval. Proměnili pro nás totiž na týden svoji recepci a bar ve skatepark, ve kterém jsme mohli týden v kuse natáčet. Byl to neuvěřitelný zážitek, moct jezdit v lobby pětihvězdičkového hotelu, ještě když vám za to děkuje generální ředitel!

Foto: Lukáš Wagneter

Kromě Taipei jsme se taky vydali natáčet do národního parku Taroko, který so rozléhá od mořského pobřeží, až do 3tisícových hor. To celé jsme projeli na motorkách a zpět jak jinak než na skejtech. Vše jsme natočili na LUMIX GH5, který máme na celou cestu půjčený od FOTOLAB.

 

Foto: Lukáš Wagneter
Foto: Lukáš Wagneter

FOTOLAB půjčovna fototechniky novinkyChtěli byste si vyzkoušet libovolnou techniku? Podívejte se do naší FOTOLAB půjčovny.

Honk Kong

Foto: Lukáš Wagneter

Čína byla pouze přestupní stanice na cestě na Bali, kde jsme strávili dalších 9 dní. V Hong Kongu jsme proto měli jenom jeden den. Z letiště jsme se rychle vydali rovnou do centra, kde jsme spali jednu noc, v asi nejmenším pokoji na světě. Chtěli jsme toho stihnout co nejvíce, a proto jsme byli na nohou už asi od 6 hodin ráno, abychom zaznamenali ta nejlepší místa v Hong Kongu. Bohužel nám nepřálo počasí a asi od 11 hodin začlo pršet a to vydrželo téměř až do našeho odjezdu. Nicméně Hong Kong je jedno z nejvíc fotogenických míst, které jsme navštívili.

Foto: Lukáš Wagneter
Foto: Lukáš Wagneter

Bali

Foto: Lukáš Wagneter

Na Bali jsme se hrozně těšili, protože jsme věděli, že je tam velká surfová i skate komunita. A naše představy se vyplnily. Všude vlny, skateparky a skvělé kavárny. Prostě ráj pro prkýnkáře všeho druhu. Soustředili jsme se tam hlavně na natáčení kultury kolem surfingu a ježdění v bazénech, kterých tam bylo na pár kilometrech snad desítky. Párkrát jsme sice neuvěřitelně zmokli na motorkách, protože se blíží období dešťů, ale vše dobře dopadlo a i z Bali jsme si nakonec odvezli skvělé záběry do filmu.

Jakou techniku Maxim používá pro natáčení filmu Skate of Mind? Dozvíte se v tomto videu.

Foto: Lukáš Wagneter

Spojené Arabské Emiráty

Naše poslední zastávka na cestě zpět do Evropy vedla přes SAE. Naším hlavním cílem bylo zachytit nekonečnost pouště na hranicích Saudské Arábie. Kvůli naší hlavní lokaci jsme cestovali autem po osamělých silnicích asi 10 hodin. Za odměnu na nás čekalo místo, kde bylo naprosté ticho a klid. Pouze jedna silnice, která vedla celou pouští. V poušti jsme natočili i poslední scény do celého filmu, který bude končit právě na místě, které vypadá jako konec světa.

Foto: Lukáš Wagneter
Foto: Lukáš Wagneter

Na film Skate of Mind III – Cesta kolem světa se můžete těšit již v lednu, kdy Maxim v rámci premiéry objede několik českých a slovenských měst, na kterých budete mít šanci film shlédnout jako první. Poté bude ke shlédnutí on-line.

Foto: Lukáš Wagneter

Přidat komentář