CEWE Fotolab

Samolepky z vlastních fotek… ihned!

Byla by velká škoda, kdyby vám fotky skončily jen v mobilu. Existuje ale spousta způsobů, jak je zhmotnit. Vložit je do fotoalba, vytvořit fotoknihu nebo vytisknout ve tvaru samolepek. Poslední možnost vás bezesporu inspiruje k vlastním unikátním tvůrčím experimentům. Jak na to? Čtěte dál!

Poslední dobou na mě na sociálních sítích vyskakují reklamy na nejrůznější malé domácí tiskárny samolepek. Nápad mě zaujal, ale trochu jsem se zalekla kvality a upřímně ve mně převládlo přesvědčení, že je to „další zbytečný krám do baráku“. Na prodejnách CEWE Fotolab se objevila novinka, která tento problém vyřeší. Je to CEWE fotostanice na samolepky. Tisk vlastních samolepek je tím pádem jednoduše dostupný, kvalitní a navíc vás zbaví starosti o údržbu tiskového zařízení. Stačí navštívit vybranou prodejnu, vybrat si z široké nabídky šablon a samolepky následně využít dle vlastních představ. Pojďme se na to podívat trochu podrobněji.

Jak na to?

Vytištění vlastních samolepek není nic složitého. Fotografie do tiskárny přeneseme z mobilního telefonu pomocí kabelu (k dispozici jsou konektory micro USB, USB-C i Lightning), nebo na paměťovém médiu (SD, micro SD, USB i USB-C).

Samolepky z fotek, CEWE fotostanice, tisk samolepek
Přenést fotografie z telefonu lze pomocí kablíku s příslušným konektorem či bezdrátově

Všechny potřebné kabely a sloty jsou již zabudovány do CEWE fotostanice. Samozřejmostí je i bezdrátový přenos pomocí Bluetooth či Airprint. Pokud je to pro vás španělská vesnice, nemusíte se bát, personál prodejny vám ochotně poradí.

Další postup je taktéž jednoduchý. V přehledném menu si vybereme možnost Samolepka a dále pak konkrétní typ samolepek.

Můžeme vybrat jednoduché tvary, do kterých fotografii umístíme (kruh, čtverec, obdélník), na výběr máme ale i z různých předdefinovaných designů. Uživatelé iPhonů, kteří mají ve svém zařízení funkci výběru objektu, mohou dokonce vytisknout naprosto libovolný tvar samolepky.

Samolepky z fotek, CEWE fotostanice, tisk samolepek
Zvolíme šablonu dle vlastní představy

Stačí vybrat požadovaný objekt, uložit ho znovu jako fotografii a tu poté nahrát do tiskárny. Zajímavou možností je i vytištění samolepky na zadní stranu mobilního telefonu. Nejlépe pod průhledné pouzdro. Formát tištěné samolepky je však omezený velikostí tiskárny. Maximální rozměr archu může být 15 x 20 cm.

Nyní už stačí pouze vybrat požadovanou fotografii a umístit ji do vybrané šablony. Trochu vycentrovat, upravit ořez a můžeme tisknout.

Samolepky z fotek, CEWE fotostanice, tisk samolepek
Vytištěné samolepky lze využít nejrůznějšími kreativními způsoby

Samolepkové tiskárny aktuálně najdete v prodejnách:

Rozšířeny však budou i další prodejny. O tom vás budeme samozřejmě informovat. 😊

Co s hotovými samolepkami?

Hotové samolepky můžeme využít nejrůznějšími kreativními způsoby. Lze s nimi vyzdobit své poznámkové bloky, diáře, elektroniku… zkrátka jakoukoli věc, kterou máme denně na očích. Skvěle poslouží i jako jmenovky na stůl nebo na dárky.

Samolepky z fotek, CEWE fotostanice, tisk samolepek
Samolepky můžete použít na jakoukoliv svatební tiskovinu: oznámení, jmenovky, rozpis programu svatebního dne a nebo třeba jako pečeť na obálky

Například takový domácí džem se samolepkou vnoučat jako dárek pro babičku jistě potěší. Doplnit s nimi můžeme i fotoalba nebo scrapbooky třeba tak, že samolepku nalepíme na jejich desky či s nimi doplníme fotografie uvnitř. Pro děti mohou být výborným doplňkem v jejich kreativním tvoření. V možnostech použití se meze nekladou.

Diáře, notýsky, poznámkové bloky a kalendáře

Nadáte bez diáře ani ránu, rádi si organizujete vlastní čas nebo jste jen blázen do nejrůznějších notýsků? Se samolepkami je můžete posunout na vyšší úroveň. Na aršík si vytiskněte malé, kulaté nebo hranaté samolepky vhodné pro různé události a příležitosti. Chystáte se třeba na dovolenou? Vytisknout můžete samolepku s fotografií z loňské dovolené a nalepit ji k příslušným dnům. Těšit se budete o to víc.

Samolepky z fotek, CEWE fotostanice, tisk samolepek
Samolepkami můžete vyzdobit své diáře, poznámkové bloky, notýsky či kalendáře. Pomůže vám to lépe se zorientovat v nadcházejících dnech.

Čeká vás letní grilování s přáteli? Ozdobte si tento den vaší společnou fotkou. Pozadu nemusí zůstat ani čtyřnozí kamarádi. Kupříkladu návštěvu veteriny si označte samolepkou chlupáče. Při otevření diáře se budete snadněji orientovat v tom, co vás v následujících dnech čeká, a zároveň budete mít vaše oblíbené fotografie stále na očích.

Náš tip: Samolepky jsou skvělým řešením na zdobení scrapbookových alb

Svatba

Kde jinde se kreativně vyřádit než při plánování svatby. A samolepky vám s tím mohou skvěle pomoct! Začít můžete rovnou od pozvánek. Stačí vytisknout společnou fotografii a nalepit ji k informacím o datu a místu konání. Pokud však nechcete grafiku pozvánky nějak rušit, můžete ozdobit obálku, ve které pozvánka bude. Ze samolepky lehce vytvoříte vlastní pečeť.

Samolepkami ze společných fotek snoubenců pak lze vyzdobit v podstatě jakoukoliv svatební tiskovinu. Jmenovky na stůl, jídelní i nápojový lístek, časový harmonogram svatby, svatební noviny nebo dárkové balíčky pro hosty.

Náš tip: Udělejte jmenovky na stůl netradičně! Jméno hosta doplňte i jeho fotografií, kterou na kartičku nalepíte. Vybrat můžete i vtipné fotografie, které hostům vykouzlí úsměv na tváři.

Pozdrav z prázdnin

Posílání dopisů nebo pohledů už v dnešním digitálním světě není moc obvyklé, pro děti to ovšem může být zajímavé zpestření. Když do toho zapojíte samolepky, bude je to určitě bavit. Popis prázdninových zážitků mohou názorně doplnit příslušnými obrázky jednoduše tak, že je k textu nalepí. Vyzdobit můžete i obálku, ovšem pozor na to, ať zde zůstane prostor pro příslušné náležitosti.

Samolepky z fotek, CEWE fotostanice, tisk samolepek
Psaní dopisů nebo pohledů v digitální době není příliš obvyklé. Zkuste ale nalákat děti a ozvláštnit psaní samolepkami

Dárky

Největší svátek v roce je za rohem a je třeba začít myslet na dárky. Samolepky jsou pěkný a originální způsob, jak ozvláštnit dárky pro všechny členy rodiny. Prostě vytiskněte portrét každého a nalepte ho na balíček. Obdarovaní už se v tom vyznají.

Anna Poborská

Ve fotce i při psaní mě zajímají emoce, vnitřní rozpoložení a nálada. Volnočasově se věnuji rodinné, svatební a portrétní fotografii. Fotím na bezzrcadlovku Canon a Fuji... a hrozně nerada píšu o sobě. ;)

Přidat komentář