CEWE Fotolab

První zkušenosti s novinkami od Nikonu

Nikon nabídl ve spolupráci s několika vybranými prodejnami FOTOLAB.cz předvedení a vyzkoušení nejnovějších DX, FX zrcadlovekblesku.

Po roce tu máme opět jaro – období nových začátků s sebou přináší i novinky ze světa fotoaparátů. Tomu všemu předcházel například lednový veletrh spotřební elektroniky CES v Las Vegas. Na veletrzích se samozřejmě výrobci předhánějí v představování vývoje technologií a v opulentních prezentacích zaručeně nejvýkonnějších modelů.

Nejočekávanější produkty od značky Nikon patřily full-frame Nikon D5 a APS-C Nikon D500

Nejnovější externí blesk Nikon SB-5000 můžete zakoupit na našem eshopu.

A kdo by nestál o to si právě tyto nadupané „hračky“ vyzkoušet a to ještě dříve, než budou v prodeji? Několik našich zákazníků takovou příležitost mělo.

V únoru začalo představování modelů Nikon D5, Nikon D500 a externího blesku Nikon SB-5000 na prodejně v Hradci Králové, následně se předváděcí akce stěhovala do Ostravy, Brna a do OC Chodov v Praze. Ošizeni nezůstali ani na jihu Čech díky workshopu v Českých Budějovicích.

Na závěr byly fotoaparáty předvedeny 25. února 2016, kdy si je v odpoledních hodinách bylo možné prohlédnout přímo na naší pobočce FOTOLAB.cz v Prešovské ulici v Plzni.

Mezi 13 až 16 hodinou si mohl kdokoliv přijít osahat oba exkluzivní modelynejnovější blesk, případně se zeptat na detailní informace školitele značky Nikon, Michaela Juráka. A takových nadšenců zajímajících se o fotoaparáty Nikon, a kteří si našli cestu do naší plzeňské prodejny, se našlo mnoho.

Po prezentaci následoval workshop, na který jsme se přemístili do salónku nedalekého hotelu Central.

Připraveno bylo celkem 12 míst pro zájemce o praktickou ukázku vlastností nejnovějších zrcadlovek Nikon. Netrvalo dlouho a místa byla obsazena. Skupinu tvořili jak profesionální fotografové, tak fotografičtí nadšenci a našli se i jedinci z řad univerzitních studentů se zaměřením na fotografii.

Na úvod byla připravena trocha teorie. Michael Jurák prozradil několik zásadních parametrů a nejnovějších funkcí DX a DF zrcadlovky Nikon na trhu a padly otázky na srovnání s předchozími modely.

V průběhu celého bloku pak byly k nahlédnutí i tištěné fotografie vytvořené prezentovanými přístroji. My jsme měli k dispozici první a jediné kusy od každého modelu pro území ČR a Slovenska.

Protože se ale jednalo o testovací verze modelů Nikon D5Nikon D500, nebylo možné do nich vkládat vlastní paměťové karty a odnést si tak pořízené snímky domů. Bylo zřejmé, že to nikoho neodradilo.

Obě zrcadlovky jsou ve značné míře zaměřené právě na focení v extrémně špatných světelných podmínkách a proto se našimi ideálními podmínkami pro testování stala paradoxně ta největší možná tma. V tu chvíli nastal čas na to vzít foťáky do ruky, začít mačkat spoušť a fotit a fotit…

 A aby toho nebylo málo, naše snažení se zaměřilo na focení pohybu při nedostatku světla, pouze za využití jednoho zdroje světla, který představoval malý softbox. V jeho světle všem ochotně předváděla nejrůznější pohybové kreace přítomná tanečnice se stuhou.

V závěru kurzu se dostalo i na vyzkoušení nového externího blesku NikonSB-5000. S jeho využitím lze pořídit v jedné sekvenci až 100 snímků s plným výkonem blesku. A jak se můžete přesvědčit v závěru videa, jeho výkon je všech směrech skutečně oslnivý, což může potvrdit i naše tanečnice.

V tuto chvíli je již možné koupit ostré verze obou modelů, přičemž o jejich úspěšnosti na trhu nemáme žádné pochyby a své zákazníky si jistě najde.

 

Přidat komentář