CEWE Fotolab

Portrét rybím okem? Nebojte se porušovat pravidla!

Když se pánové z CEWE – FOTOLAB rozhodli zúčastnit akce Movember, potřebovali vytvořit sérii kníratých portrétů. A nechtěli nic nudného a seriózního. Jak to dopadlo?

Protože ne každá tvář snese mužný knír nebo není schopná vyprodukovat knír dostatečně bujný, rozhodli se CEWE knírači spíše pro fotografickou karikaturu, než klasický seriózní portrét. Tak se dalo zamaskovat i to, že některým kolegům tento druh porostu opravdu nesluší

Volba fototechniky

Při volbě techniky jsme tedy odložili stranou osvědčené a oblíbené tele a portrétní objektivy a sáhli po objektivu, který se ohniskem blíží objektivům přezdívaným „rybí oko“.

Chtěli jsme něco hravého, takže na full-frame zrcadlovce Canon EOS 5D Mark III se ocitl ultra širokoúhlý Tamron 15-30mm F/2,8. Díky obrovskému úhlu záběru a především zkreslení perspektivy, které je pro takto širokoúhlé objektivy typické, to dopadlo tak, jak můžete vidět v galerii:

Tak co myslíte, není to zábava, porušovat zaběhnutá pravidla a kreativně využít obrovských možností, které máme k dispozici díky digitálním zrcadlovkám a dalším fotoaparátům s výměnnými objektivy?

TIP NAVÍC: Pokud si chcete vyzkoušet nějaký objektiv nebo jinou část techniky, kterou byste běžně nevyužili, nemusíte ho hned kupovat. Fototechniku se dá i půjčit a vy si díky tomu můžete na pár dní vyzkoušet i podobné neobvyklé techniky, ke kterým vám něco ve výbavě chybí.
K dispozici vám je FOTOLAB Půjčovna s výdejním místem ve všech 49 prodejnách FOTOLAB po celé ČR.

Filip Piwowarczik

Přidat komentář