CEWE Fotolab

HD PENTAX-DA 11-18mm F2.8 ED DC AW: představení novinky

Objektiv HD PENTAX-DA 11-18mm F2.8 ED DC AW přináší účinný nástroj pro tvrobu zejména krajinářů a fotografů architektury, či interiérů. Jaké jsou jeho silné stránky a jaká je podrobnější technická specifikace se dozvíte v příspěvku.

HD PENTAX-DA 11-18mm F2.8 ED DC AW je nejnovějším přírůstkem v nové generaci objektivů série Star. Objektiv vyniká výjimečnou kvalitou obrazu i při plně otevřené cloně. Mezi hlavní přednosti tohoto objektivu také patří fokální rozsah se zachováním konstantní světelnosti f/2.8. Objektiv je exkluzivně zkonstruován pro používání s digitálními fotoaparáty PENTAX APS-C.

Odhadovaná dostupnost: po 22. 2. 2019
Předpokládaná cena: 35 590 Kč

Fotografové se mohou spolehnout na zvýšenou odolnost vůči vnikání prachu a nepřízni počasí. V konstrukci jsou začleněny kovové prvky kolem barelu objektivu, které brání kondenzaci vlhkosti na vnitřním mechanismu, a to bez vlivu na činnost zaostřovacího kroužku. Kovový rám konstrukce efektivně snižuje přenos tepla na objektiv.

Unikátní konstrukce aretace zaostření Focus Clamp Mechanism dovoluje fotografovi aretaci zaostřené roviny, i přes otáčení zaostřovacího kroužku. To zlepšuje ovládání při snímání subjektů jako jsou krajiny a scenérie s hvězdnou oblohou, kdy je vyžadováno velmi přesné zaostření během dlouhých expozičních časů.

Objektiv má prvotřídní, několikanásobné vrstvy HD Coating,* které snižují průměrnou odrazivost ve viditelném spektru na méně jak 50% ve srovnání s konvenčními několikanásobnými vrstvami.  Efektivně je snížen výskyt duchů i v nepříznivých podmínkách protisvětla.
* HD = High Definition.

Další vlastnosti

  • Tichý a jemný chod AF motorem DC
  • Kulaté lamely clony, 9 lamel vytváří přirozený a nádherný bokeh (rozostření) s minimálním efektem pruhování bodových světelných zdrojů
  • Quick-Shift Focus System s okamžitou změnou na manuální ostření potom co je subjekt zaostřen pomocí AF stisknutím spouště do poloviny; manuální nastavení zaostření je možno použít kdykoliv během činnosti AF
  • SP (Super Protect) vrstva, která chrání přední část objektivu před prachem a mastnými otisky

Fokální délka: 11-18mm
(ekvivalent formátu 35mm): 17-27.5mm
Maximální světelnost: F2.8
Nejvyšší hodnota clony: F22
Konstrukce: 16 elementů ve 11 skupinách
Úhel záběru: 104-76°
Typ bajonetu: KAF3
Minimální zaostřovací vzdálenost: 0.3m (0.98 ft.)
Maximální zvětšení: 0.10x
Průměr filtru: 82mm
Ovládání clony: Plně automatické
Počet lamel: 9 kulatá
Maximální průměr x délka cca.90mm x 100mm
Hmotnost cca 704g (se sl. clonou cca 739g)
V balení Sluneční clona, přední krytka, zadní krytka, měkké pouzdro

Přidat komentář