CEWE Fotolab

OLYMPUS 12-200mm F3.5-6.3: NEJVÝKONNĚJŠÍ ZOOM M4/3

Nejen srdce cestovatelů musí zaplesat. Olympus přichází na trh s novým objektivem s ultra velkým rozsahem ohniskových vzdáleností. Na první pohled úžasné parametry, jak si asi obstojí v praxi, bude minimálně tak úspěšný, jako „menší“ Olympus 14-150mm?

M.Zuiko Digital ED 12-200mm F3.5-6.3 stanovuje nová měřítka v segmentu zoomovým objektivům systémových fotoaparátů standardu m4/3.

Tubus objektivu je utěsněný vůči prachu a povětrnostním vlivům (vlhkost, stříkající voda, mráz). Špičková optická konstrukce nabízí rozsah zoomu 16,6x a slibuje výtečnou kvalitu zobrazení v celém rozsahu ohniskových vzdáleností. Díky rychlému a velmi přesnému autofokusu fotograf získává objektiv, který se stává ideálním společníkem např. při výletech, fotografování krajiny, života v přírodě, lidí ve městech. To vše v kompaktním a lehkém těle važícím pouze 455 gramů.

Technická specifikace

Rozsah ohniskových vzdáleností: 12-200 mm při f/3,5 – 6,3
Počet optických prvků ve skupinách:
16/11
Počet lamel clony: 7
Min. otvor clony: 22
Max. zvětšení: 0,46
Filtrový závit: 72mm
Rozměry: 100mm x 78mm
Hmotnost: 455 g.

Mimořádný zoom v těle utěsněném proti povětrnostním vlivům

Objektiv nabízí doposud největší rozsah zoomu mezi objektivy pro systémové fotoaparáty. V přepočtu na 35mm formát se jedná o hodnoty 24-400mm. Objektiv si uchovává kompaktní a lehký design, který je pro systém m4/3 společnosti Olympus tak typický.

Optická konstrukce objektivu zaměřená na vysokou obrazovou kvalitu, s rychlým a přesným AF

Pro efektivní eliminaci chromatické aberace a sférického zkreslení v celém rozsahu zoomu došlo k inovativnímu uspořádání speciálních optických členů, včetně Super ED, ED, Super HR, HR, ED-DSAasférických čoček. Povrchová úprava ZERO coating (Zuiko Extra-low Reflection Optical) dramaticky omezuje odrazy a odlesky.

Objektiv je vybaven zaostřovacím mechanismem MSC (Movie and Still Compatible), který používá systém vnitřního zaostřování, ve kterém je zaostřování realizováno pohybem jediného optického členu. To umožňuje vysoký výkon a rychlost autofokusu, díky kterému zachytíte ostře nejpříhodnější zlomek vteřiny.

Dostupnost a cena

Nový M.Zuiko Digital ED 12-200mm F3.5-6.3 se objeví na trhu koncem 3/2019 s doporučenou MOC 23.990 Kč.

Jako všechny objektivy a fotoaparáty Olympus, přichází i Olympus 12-200mm F3.5-6.3 se 6 měsíčním prodloužením záruky v případě registrace na portálu Můj Olympus www.mujolympus.cz.

Přidat komentář