CEWE Fotolab

Nový Instax SQ10 s displejem a čtvercovým formátem

Boom instantní fotografie pokračuje! Společnost Fujifilm minulý týden představila nový Instax SQ10. Jako vůbec první z Instaxů nabídne čtvercový formát, digitální snímač a barevný displej.

Čtvercový Instax

Nová digitální technologie, poprvé ve fotoaparátu Instax

Instax SQ10 je první fotoaparát Instax s nově vyvinutým „hybridním systémem“, který kombinuje nový digitální obrazový snímač s ověřeným systémem instantní fotografie Instax. Díky tomu s SQ10 můžete pořizovat lepší fotografie např. ve špatných světelných podmínkách nebo záběrech z blízkosti až 10 cm. Přibyly také nové funkce jako je úprava automatické expozice, detekce lidských postav nebo automatické ostření.Čtvercový Instax

LCD displej a kruhový ovladač

Tři tlačítka umístěná na horní straně ovladače souvisejí s hlavními funkcemi – 10 různými filtry, úpravou vinětace a nastavením jasu. Zadní LCD displej je možné používat jak k samotnému focení a kompozici, tak k editování pořízených fotografií. Nově také přibyla možnost vybrat a editovat fotografie před jejich tiskem.

Čtvercový Instax
Čtvercový Instax

 Výběr fotografických režimů a možnost editace

K dispozici je 10 různých barevných filtrů, díky kterým můžete dát svým fotkám např. retro nádech. Dále je možné přidat snímku saturaci či vinětaci, která ztmaví okraje snímku a nechá tak více vyniknout focený objekt uprostřed snímku.

SQ10 dále nabízí speciální fotografické režimy jako je dvojitá expozice, která spojí dvě pořízené fotky do jedné.

Čtvercový Instax

S nabíjecí baterií, která je v Instaxu SQ10 použita, lze nafotit až 160 snímků na jedno nabití. Pořízené snímky lze ukládat buď do vestavěné paměti (až 50 snímků), nebo na microSD kartu.

Spolu s Instaxem SQ10 vychází také nový film – Instax SQUARE Film, který je přizpůsobený pro čtvercový formát přístroje. Velikost fotografie je 62 x 62 mm.

Čtvercový Instax

Zdroj: Tisková zpráva Fujifilm

Přidat komentář