CEWE Fotolab
Můj první fotoaparát

Můj první fotoaparát

Můj první fotoaparát
Můj první fotoaparát

Zdá se mi to, jako by to bylo včera. Téměř každý den jsem se jako dítko školou povinné chodil koukat do výlohy prodejny FOTO-KINO snít svůj sen o vlastním fotoaparátu. Dodnes vidím výlohu s krásně naaranžovanými opravdovými „PROFI“ fotoaparáty pro mne nedostupných značek ZENIT a PRAKTICA či velkoformátovým fotoaparátem PENTAGON SIX.

 

Věděl jsem, že pokud někdy rodiče přesvědčím o koupi fotoaparátu, bude to nejlevnější kategorie, mezi kterou tehdy patřil například ruský fotoaparát Směna. Nutno podoktnout, že doposud jsem vlastnil pouze papírový fotoaparát DIRKON, který jsem si sám slepil z časopisu ABC. Dočkal jsem se. Na vysvědčení samé jedničky a za odměnu se původně ohlášená cesta do cukrárny změnila v cestu do místního FOTO-KINA. Bylo jasno. Stal jsem se majitelem vlastního opravdového fotoaparátu.

 

Se zatajeným dechem jsem hltal každou informaci, kterou mi pan prodavač o vysněném fotoaparátu říkal. Zajímalo mne opravdu všechno. Bylo by pro mne nepřijatelné, pokud bych první fotografie novým fotoaparátem zkazil. Podobnou euforii jsem zažil nedávnou se svojí dcerou. Na vysvědčení samé jedničky a původně ohlášená cesta do cukrárny se změnila v cestu do místní prodejny FOTOLAB. Pouze typ fotoaparátu se NIKONvýrazně změnil. Je to opravdová digitální zrcadlovka.

 

Pochopitelně, dcera většinu fotografií pořizuje jako většina náctiletých mobilem, takže v prvním plánu jsem snil o nové digitální zrcadlovce hlavně já. Tím největším zážitkem však bylo nadšení mé dcery z prvních fotografií pořízených zrcadlovkou. Ostré obličeje a rozmazané pozadí na program portrét, skok do bazénu se zachycenými ostrými kapkami vody na program sport a sfouknutí svíček dortu na narozeninách s nočním programem…

 

Fotografie jako z reklamních časopisů, které mobilem ani běžným kompaktem neuděláte! A na závěr to nejdůležitější….značkové digitální zrcadlovky již dávno dostupné téměř pro každého.

 

Přidat komentář