CEWE Fotolab
Soutěž - zimní fotografie s CEWE FOTOLAB

Jaké jsou výsledky soutěže o nejlepší zimní fotografii?

Garantem naší zimní Instagramové soutěže byl fotograf Tomáš Holub, proto bylo samozřejmostí, že nám i pomůže vybrat výherce. U každé výherní fotky tedy najdete jeho komentář. Děkujeme, Tomáši!

Ještě před tím, než se podíváme na výherné fotografie, připomeňme si výhry a základní pravidla.

V čem soutěž spočívala?

Soutěžící měli přidávat fotografie, které souvisí jakýmkoliv způsobem se zadaným tématem.

Jaké jsou výhry?

1. cena: Bezdrátový reproduktor BOSE v hodnotě 3 590 Kč
2. cena: Slevová poukázka 1000 Kč na CEWE fotoslužby
3. cena: Raver Power Bank Polyd 20.000 mAh
4. cena: Slevová poukázka 500 Kč na CEWE fotoslužby
5. cena: Raver Power Bank Lion 6.600 mAh

A výherní fotografie za 3, 2, 1…

Překrásná krajina vysokých hor, blízko nebe. Z fotografie vyzařuje ticho a klid. Postava je výborným měřítkem a dokazuje, jak jsou hory veliké a rozlehlé. Nízká oblačnost zahaluje ostatní vrcholky a nutí diváka přemýšlet, co se schovává pod peřinou. Podmínky, které by si přál každý fotograf.

 

Pohádková, až snová atmosféra fotografie budí dojem, že pokračování příběhu o Červené Karkulce se natáčí v zimě. Malou hloubkou ostrosti se autorce povedlo dostat z fotografie všechny rušivé prvky, jemné poletování sněhu dokresluje krásnou zimní atmosféru.

Pohled dlouhým ohniskem a bez oblohy nutí diváka se soustředit pouze na poskládané stromy s jejich stíny a vnímat linie cest. Taková fotografie byla v soutěži ojedinělá – moc hezký nápad, více takových.

Humor a hravost se z fotografie často vytrácí. To ale není případ tohoto snímku. Možná se psímu příteli honí hlavou myšlenka „Fajn, mám kulicha … a co s ním teď asi mám dělat, aha?“, zároveň to ale vypadá, že kulich je běžnou součástí jeho oblečení, neboť dokonale ladí se srstí i částí obojku 🙂

Střídání teplých a studených linií vždy fotografii dodá na prostoru. Jakoby fotografie měla příběh a dávala nám naději, že i v mrazivém období může něco zahřát, že vše je v rovnováze. Pěkné světlo, pěkná kompozice.

Výběr těch nejlepších fotek byl opravdu těžký. Proto všem co se do soutěže zapojili moc děkujeme. Brzy pro vás nachystáme další. 

Přidat komentář