CEWE Fotolab

Inspirativní lokality na focení – Slovensko

Začali jsme fotolokacemi v Česku, Rakousko a protože se vám články líbily, pokračujeme a přinášíme vám inspiraci na lokace na Slovensku. Znáte je všechny?

1. Vodní nádrž Bobria hrádza

Tato vodní nádrž je za nás na Slovensku jedna z nejhezčích a krásné fotky pořídíte hlavně díky lávce, po které se můžete projít.

2. Bojnický zámek

Jako by ho někdo vyčaroval z pohádky od Disneyho. Bojnický zámek, zapsát do památek UNESCO, je prostě a dobře nádherký. Navíc je hned kousek od zámku ZOO a tak se z výletu do Bojnic stává nejenom ráj pro fotografy, ale i pro rodiny s dětmi.

3. Chmarošský viadukt

Tento železniční most je zcela jistě jedna z nejznámnějších staveb na Slovensku. Most je 18 metrů vysoký a skoro 114 metrů dlouhý a ocení jej fotografové s dronem i bez něj.

4. Kostel sv. Anny

Netypický dřevěný katolický kostelík v Tatranské Javořině také ocení nejeden fotograf. Kostel se nachází na kraji obce v krásné hornaté krajině.

5. Lomnický štít

Ikonická fotka v oblacích v 2 634 m.n.m. na Lomnickém štítu. Je potřeba něco dodávat? Výhled na Vysoké tatry je dechberoucí a pokud se vám zadaří, uvidíte pod sebou obláčky, což na fotkách působí úžasně.

Čtěte také: Inspirativní lokality na focení – Česko

6. Pieninský národní park

Louky, kopce, lesy i jezera. Tento národní park je prostě a dobře plný krásné přírody, kterou si nemůžete nechat ujít.

7. Spišský hrad

Nejen na Slovensku, ale v celé střední Evropě je Spišský hrad nejrozsáhlejší hradní zříceninou. Ať už kvůli historii, nebo kvůli fotkám, doporučujeme jej navštívit. Navíc patří mezi památky UNESCO.

8. Štrbské pleso

Vysoké Tatry a Štrbské pleso. Toto jezero je nejtypičtější morénové ledovcové jezero a opravdu skvěle vypadá z hor, které jsou všude kolem něj.

9. Vyšné Wahlenbergovo pleso

Když jsme u těch jezer, nemůžeme zapomenout ani na ledovcové Vyšné Wahlenbergovo jezero, které se nachází v nejvyšším bodě Furkotské doliny ve Vysokých Tatrách.

10. Tomašovský výhled

A konečně poslední- vysoce položený skalní výběžek terasovitého tvaru na severním okraji Národního parku Slovenský ráj. Nádhera, co říkáte?

Zdroj všech fotografií je Instagram a autoři jsou uvedeni u jednotlivých fotek.

Budeme moc rádi, pokud načerpáte inspiraci a vydáte se fotit na některá místa. Nezapomeňte nás potom označit na našem instagramovém profilu @fotolab.cz.

Adéla Kožinová

Přidat komentář