CEWE Fotolab

Novinka Fujifilm X-A10

Firma Fujifilm představuje nový kompakt s výměnnými objektivy (CSC), X-A10. Cílí především na začátečníky a mladší generaci a přináší novinky jako výklopný displej. A my se s Vámi dělíme o nejpodstatnější obsah z tiskové zprávy.a

Novinka Fujifilm X-A10 se setovým objektivem 16-50
Novinka Fujifilm X-A10 se setovým objektivem 16-50

Nový bezzrcadlový digitálního fotoaparátu FUJIFILM X-A10 (dále jen X-A10) je nový přírůstek „X Series“ fotoaparátů, který podává vynikající kvalitu snímků.

Základní parametry

  • 16Mpx APS-C snímač
  • Nativní rozsah citlivosti ISO200 – ISO6400
  • Záznam FullHD videa (1080p/30p, 25p, 24p)
  • Režimy simulace filmu
  • Výdrž baterie na až 410 snímků
  • Možnost nabíjení přes USB pro maximální pohodlí, zvláště při cestování.
  • Schopnost ostřit již od 7cm se setovým objektivem 16-50mm
  • Konektivita WiFi pro bezdrátovou komunikaci s chytrým zařízením přes aplikaci FUJIFILM Camera Remote

Co je u X-A10 nového

LCD s posuvem a náklonem o 180° pro 100% viditelnost při fotografování autoportrétů („selfies“)

X-A10 má šikovný výklopný displej
X-A10 má šikovný výklopný displej
x-a10_16-50mm_front_tilt180

Fotoaparátu nezaclání LCD displej ani při otočení o 180°, takže nabízí 100% viditelnost. Tvar rukojeti je vhodný pro normální fotografování i pro autoportrét. Při fotografování autoportrétu můžete zaostřit a aktivovat spoušť stisknutím svislého ovládacího voliče, na kterém spočívá váš ukazovák, takže se vám fotoaparát nechvěje. Při otočení LCD displeje o 180° se aktivuje funkce detekce očí AF, která automaticky zaostří na oči objektu. X-A10 také obsahuje režim Portrait Enhancer umožňující přirozený a krásný tón pleti.

Kompaktní a lehké tělo v retro designu s intuitivní ovladatelností

Kompaktní a lehká X-A10 oplývá klasickým retro designem. Použití dvou ovladatelných voličů znamená, že potřebujete jen palec pro rychlé nastavení clony, expozičního času a nastavení expozice. Často používané funkce, jako je vyvážení bílé, kontinuální snímání a samospoušť může být nastavena na samostatná funkční tlačítka, eliminující potřebu jít do Menu pro změnu nastavení.

I přes jeho kompaktní a lehké tělo, X-A10 spojuje 16.3 MPx snímač s technologií reprodukce barev, jež společnost Fujifilm zdokonaluje po více jak 80 let, k dosažení špičkové kvality snímků, což je synonymum pro řadu X. Právě proto je X-A10 ideální volbou pro první fotoaparát s výměnnými objektivy.

 

Oblíbené výkonné funkce zděděné po FUJIFILM X-A2

Díky energeticky úspornému designu je X-A10 schopná pořídit cca 410 snímků na jedinou baterii. Se standardním setovým zoomovým objektivem „XC16-55mmF3.5-5.6 OIS II“, nabízí fotoaparát prvotřídní minimální vzdálenost cca. 7cm od okraje objektivu umožňující tak fotografovat makro.

Ergonomická rukojeť

Rukojeť je vytvarovaná pro jak normální focení, tak i pro focení autoportrétů. Konečný ergonomický tvar byl vyvinut na základě prototypových zkoušek, kterých se zúčastnily stovky mladých fotografů.x-a10_16-50mm_top

Režimy samospouště

Při fotografování autoportrétu můžete zaostřit a aktivovat spoušť stisknutím svislého ovládacího voliče, na kterém spočívá váš ukazovák, takže se vám fotoaparát nechvěje. Funkce samospouště nabízí tři funkce; „Detekce úsměvu“, jež automaticky vyfotí, když se objekt usměje, „Buddy timer“, který vyfotí, když se k sobě přiblíží dvě osoby, a „Group Timer“, který automaticky fotí, když se do snímku dostane nastavený počet lidí.

Inteligentní ostření

Při otočení LCD dipleje o 180° směrem nahoru se aktivuje detekce očí AF, která automaticky zaostří na oči objektu.

Krásné barvy pleti

X-A10 má režim Portrait Enhancer, který zjemňuje a rozzařuje lidskou pleť. Krásná pleťová tonalita, jenž nabízí jen řada X, může být využita i při focení autoportrétů (selfies).

Záznam Full HD videa

  • Stisknutím tlačítka pro záznam videa snadno spustíte záznam ve Full HD kvalitě (1080/30p, 25p, 24p).
  • Funkce Simulace filmu, která se běžně používá pro snímky, lze použít i na video a získat tak spoustu kreativních efektů, jež lze spojit s jemným bokehem, který umožňuje APS-C snímač a objektivy FUJINON k produkování profesionálních kreativních filmů.
  • Funkce elektronické stabilizace obrazu spojuje optickou a elektronickou stabilizaci v pěti osách a podstatně tak snižuje vliv nejrůznějších záchvěvů fotoaparátu během natáčení videa. Tato funkce umožňuje natáčet video ve vysoké kvalitě bez vlivu chvění fotoaparátu drženého v ruce.

Univerzální funkce pro fotografování včetně elektronické spouště s minimální dobou expozice 1/32000 s

  • Při použití extra rychlé elektronické spouště lze i při jasné obloze nebo silném osvětlení fotografovat i s malou clonou a dosáhnout tak malé hloubky ostrosti pro dobrý efekt bokeh, aniž by byl snímek přeexponovaný. Nyní můžete zachytit scénu přesně podle svého záměru bez použití filtru ND.
  • Na základě častých poptávek má nyní model X-A10 nové funkce Panorama a Time Lapse.
  • Mezi další nové funkce patří zablokování měřených hodnot a oblastí zaostření, podpora barevného prostoru Adobe RGB a volba různých barev pro zvýraznění zaostření při ručním ostření.
  x-a10_50-230mm_frontleft
x-a10_16-50mm_frontleft_flash-pop-up
x-a10_back
x-a10_16-50mm_left_flash-pop-up

Zdroj: Tisková zpráva Fujifilm

komentářů

  • zdravím Vás, mohu poprosit „bývalá přítelkyně“ vzala na hory s jejím otcem tento fotoaparát, „ale“ po pár fotkách ho vrátila zpět do pouzdra, ale v pouzdře byla nabíječka do zásuvky 230V, kolíkama nahoru, „doslova“ rvala fotoap. displeyem na ty kolíky,… display je prasklý a po zapnutí háže nesmyslné duhy… mohu Vás poprosit o „třeba“ pozáruční servis?… 100% jsem ho kupoval u Vás a dostal jsem zdarma poukaz na CEWE ALBUM knihu zdarma, ale faktura zůstala u té osoby… je šance ho zrenovovat? prosím prosím…